Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και τα φιλοδημοκρατικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναγνωρίζουν την υπεροχή Trump – Φόβοι ότι βρήκε το αδύναμο σημείο της Harris

Ακόμη και τα φιλοδημοκρατικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναγνωρίζουν την υπεροχή Trump – Φόβοι ότι βρήκε το αδύναμο σημείο της Harris
Πλέον αναγνωρίζεται ότι ο Trump βρήκε αυτό που αναζητούσε εδώ και μέρες: μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει την Αντιπρόεδρο Kamala Harris
Ο Donald Trump εμφανίστηκε στο πεδίο της μάχης της Βόρειας Καρολίνας για μια μεγάλη ομιλία για την οικονομία, αναγνωρίζει ακόμη και το CNN, το οποίο μιλούσε συνέχεια περί προσβολών και ψεμάτων από τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων.
Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι βρήκε αυτό που αναζητούσε εδώ και μέρες: μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει την Αντιπρόεδρο Kamala Harris.
Ο πρώην πρόεδρος ανέβηκε στη σκηνή την Τετάρτη με Ρεπουμπλικανούς σχολιαστές να αναζητούν σημάδια ότι είχε σταθεροποιηθεί μετά από περισσότερες από τρεις εβδομάδες οργής και αποπροσανατολισμού μετά την αποχώρηση του προέδρου Joe Biden από την κούρσα του 2024.
Η ακόμα ανεξέλεγκτη πικρία του Trump ότι δεν αντιμετωπίζει πλέον Biden μονοπώλησε τους τίτλους από μια ομιλία που η εκστρατεία του χαρακτήρισε ως μια σοβαρή άσκηση αφιερωμένη στην οικονομία - το θέμα που ενδιαφέρει περισσότερο τους ψηφοφόρους.
Αλλά οι παρατηρήσεις του, τουλάχιστον η σεναριακή εκδοχή τους, πρόσφεραν τα πρώτα σημάδια ότι η εκστρατεία του Trump αρχίζει να έχει ένα συνεκτικό, αν και ακραίο και διχαστικό, σχέδιο αντίδρασης σε έναν νέο εχθρό των γενικών εκλογών.
Η εκδήλωση, ως εκ τούτου, πρόσφερε μια προεπισκόπηση του πώς θα εξελιχθεί η κούρσα για την ημέρα των εκλογών μετά το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών την επόμενη εβδομάδα.

Το σχέδιο του Trump

Η νέα προσέγγιση είναι βαθιά προσωπική και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την ιδέα ότι η Harris, μόλις η δεύτερη γυναίκα επικεφαλής ενός προεδρικού χρίσματος μεγάλου κόμματος, είναι ικανή να υπηρετήσει τον Λευκό Οίκο.
Περιλαμβάνει κατηγορίες για τη μάστιγα του πληθωρισμού και τις υψηλές τιμές των τροφίμων που στοίχειωσε την κυβέρνηση Biden, με τον νέο τίτλο «Kamalanomics».
Με τη Harris να αναμένεται να παρουσιάσει το δικό της οικονομικό σχέδιο την Παρασκευή, η ομάδα του Trump θέλει επίσης να ματαιώσει κάθε προσπάθεια της αντιπροέδρου να χαρακτηρίσει την υποψηφιότητά της ως νέα αρχή για την οικονομική πολιτική.
Ο Trump ενίσχυσε επίσης τις προσπάθειες να χαρακτηρίσει τη Harris ως μια ακραία φιλελεύθερη - μια στρατηγική που μερικές φορές λειτούργησε για τις προεδρικές εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων στο παρελθόν - τη στιγμή που τα συντηρητικά μέσα κάνουν συγκρίσεις μεταξύ της με τον γερουσιαστή του Βερμόντ Bernie Sanders.
Ο Trump παρουσιάζει επίσης τη Harris ως μια πολιτικό που υποχώρησε από προηγούμενες θέσεις για την ενέργεια και την υγειονομική περίθαλψη, αλλά που θα επέστρεφε στο ριζοσπαστικό παρελθόν της εάν εκλεγόταν.
Είναι μια προσπάθεια να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού στη νέα υποψήφια των Δημοκρατικών και βασίζεται στην προηγούμενη αμφισβήτησή του για την ταυτοποίησή της ως μαύρης γυναίκας, καθώς και ως Αμερικανίδας της Νότιας Ασίας.
Σύμφωνα με τα λόγια του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για αντιπρόεδρο JD Vance, η Harris είναι ένας «χαμαιλέοντας» που αλλάζει την πολιτική και τη φυλετική της ταυτότητα για να ταιριάζει στην αναζήτησή της για εξουσία.
Ο πρώην πρόεδρος ενίσχυσε επίσης την πολιτική του φόβου, φέρνοντας στο μυαλό αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι καταστροφές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που θα εκτυλίσσονταν αν η Harris ήταν πρόεδρος - από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο έως τη Μεγάλη Ύφεση.

Πόσο θα επωφεληθεί

Αλλά το ερώτημα για τον Trump καθώς η Harris βρίσκει το βηματισμό της είναι πόσο έχει ήδη βλάψει τον εαυτό του με τα ξεσπάσματα και τους ισχυρισμούς του ότι η αντικατάσταση του Biden στο χρίσμα των Δημοκρατικών αντιπροσωπεύει κάποιο είδος πραξικοπήματος.
Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πόσο έχει αλλάξει η Harris τις εκλογές.
Η αντιπρόεδρος επιδιορθώνει τις τρύπες στον Δημοκρατικό συνασπισμό που απείλησαν να καταστρέψουν τις ελπίδες του Biden για δεύτερη θητεία μεταξύ των μειονοτήτων και των νεαρών ψηφοφόρων ειδικά.
Η προσέγγιση του Trump, που επιδεικνύει το ηφαιστειακό του ταμπεραμέντο και το προσωπικό του στυλ, φαίνεται ένας περίεργος τρόπος για να κερδίσει τις γυναίκες και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους στις πολιτείες του πεδίου μάχης που έχουν γίνει ακόμη πιο κρίσιμοι για το αποτέλεσμα τον Νοέμβριο.
Ο Trump χρειάζεται να προσελκύσει ένα πιο κεντρώο κοινό.
Παρόλο που οι συχνές παρεκκλίσεις του εξουδετέρωσαν τον αντίκτυπο οποιασδήποτε ξεκάθαρης επίθεσης στη Harris, οι τελευταίες δηλώσεις του αντιπροσώπευαν την πιο εκτεταμένη προσπάθειά του να προσπαθήσει να εξουδετερώσει την απειλή της.
Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι η απογοήτευση των ψηφοφόρων για τις υψηλές τιμές τα τελευταία χρόνια δίνει στον Trump μια ανεκτίμητη ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης