Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κορυφαία βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο προειδοποιεί: Έρχεται «σκληρός χειμώνας», χειρότερο κραχ ακόμη και από το 2008

Η κορυφαία βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο προειδοποιεί: Έρχεται «σκληρός χειμώνας», χειρότερο κραχ ακόμη και από το 2008
Η τρέχουσα κατάσταση στη βιομηχανία χάλυβα είναι πιο σοβαρή από την ύφεση του 2008 και του 2015
Ορισμένοι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve, έχουν κρατήσει υπερβολικά τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τις προοπτικές ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Οι ανησυχητικές τάσεις στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική προσγείωση μπορεί να είναι πολύ πιο ταραχώδης από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
1_80.png
Για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο στην Κίνα, η China Baowu Steel Group, προειδοποίησε ότι η βιομηχανία χάλυβα βυθίζεται σε έναν παρατεταμένο «σκληρό χειμώνα».
Αυτή η ύφεση θα είναι "η μακρύτερη, ψυχρότερη και πιο δύσκολη να αντέξει από ό,τι αναμενόταν", δήλωσε ο πρόεδρος της Baowu Steel, Hu Wangming, στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση για τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας.
«Τα οικονομικά τμήματα σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια της χρηματοδότησης της εταιρείας», είπε ο Wangming.
Σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων στις ληξιπρόθεσμες πληρωμές και εντοπισμού ψεύτικων συναλλαγών.
«Στη διαδικασία της διέλευσης του μακρύ και σκληρού χειμώνα, τα μετρητά είναι πιο σημαντικά από το κέρδος», ανέφερε.
Ο Hou Angui, γενικός διευθυντής και αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος στην Baowu Steel προειδοποίησε στη συνάντηση: «Η τρέχουσα κατάσταση στη βιομηχανία χάλυβα είναι πιο σοβαρή από την ύφεση του 2008 και του 2015».
2_68.png
Η πορεία των εμπορευμάτων

Για τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα και του χαλκού, η τρομερή προειδοποίηση από την Baowu Steel έρχεται καθώς η ύφεση της αγοράς ακινήτων στην Κίνα συνεχίζει να επιδεινώνεται.
Η δραστηριότητα των εργοστασίων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παραμένει υπό πίεση και οι επενδυτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας.
3_44.png
Ο Lisheng Wang της Goldman Sachs συναντήθηκε πρόσφατα με πελάτες στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.
Αυτοί οι πελάτες περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε τράπεζες/ασφαλιστικές εταιρείες.
Ο Wang διαπίστωσε ότι «σε σύγκριση με πριν από δύο μήνες, οι τοπικοί επενδυτές θεώρησαν τα μηνύματα από την Τρίτη Ολομέλεια και τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Ιουλίου ως ουδέτερα, παρέμειναν προσεκτικοί σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης και την εφαρμογή της πολιτικής της Κίνας και έδειξαν αυξημένες ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ, την εκλογική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο αντίκτυπο στην Κίνα».
Στις αγορές, ο James Busby της Goldman είπε ότι οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος κινήθηκαν χαμηλότερα στη Σιγκαπούρη, σχεδόν κατά 3% με τις «πωλήσεις μακροοικονομικών κεφαλαίων».
Σημείωσε στους πελάτες σχετικά με την προειδοποίηση της Baowu Steel και επεσήμανε ότι οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησαν στα χαμηλά του Μαΐου 2023.
Ο αναλυτής της BMO Colin Hamilton δήλωσε: «Ολόκληρη η κινεζική βιομηχανία χάλυβα βρίσκεται σε θέση για ενοποίηση».
Καθώς οι μετοχές στον κλάδο του σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα ενισχύονται, τα χαλυβουργεία αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις προσφοράς, που πιθανότατα αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους.
Όλα αυτά δείχνουν ότι τα σύννεφα οικονομικής καταιγίδας επιταχύνονται γρήγορα.
4_28.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης