Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Βρετανικά Challenger 2 στην εισβολή στο Kursk - Οι Ρώσοι τιμώρησαν και έκαψαν το 2ο τανκ

Sky News: Βρετανικά Challenger 2 στην εισβολή στο Kursk - Οι Ρώσοι τιμώρησαν και έκαψαν το 2ο τανκ
Tο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews είχε αποκαλύψει πως τα βρετανικά Challenger 2 συμμετέχουν στην ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Την ώρα που το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews προχωρούσε στην αποκάλυψη ότι βρετανικά τανκ Challenger 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στην εισβολή των Ουκρανών στη ρωσική επαρχία του Kursk, πληροφορίες από Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές έκαναν λόγο για την καταστροφή του πρώτου βρετανικού τανκ που… πάτησε σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το βρετανικό Challenger 2 επλήγη από ένα χτύπημα ακριβείας από ρωσικό drone, κοντά στη συνοριακή ζώνη της περιοχής του Kursk.
Λόγω του χτυπήματος, πυροδοτήθηκαν τα πυρομαχικά του τανκ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του.
Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες θα πρόκειται για το δεύτερο Challenger 2 που καταστρέφουν οι Ρώσοι.
Το πρώτο βρετανικό τανκ Challenger 2 είχε καταστραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας το πρώτο άρμα μάχης αυτού του τύπου που έγινε στάχτη σε στρατιωτική σύγκρουση… από το 1994, όταν και τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία.

Νωρίτερα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews αποκάλυψε πως τα βρετανικά Challenger 2 συμμετέχουν στην ουκρανική εισβολή στο Kursk.

Αν και η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ούτε από τους Ουκρανούς, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο, το SkyNews υποστηρίζει ότι εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά τανκ, τα οποία χειρίζονται Ουκρανοί στρατιώτες, θα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μάχες σε ρωσικό έδαφος.
Υπενθυμίζεται πάντως πως η Βρετανία έχει εδώ και καιρό δώσει την έγκριση της στις ουκρανικές αρχές να χρησιμοποιούν τα βρετανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Πηγή από τη βρετανική κυβέρνηση ανέφερε πως σε αυτά τα όπλα συμπεριλαμβάνονται και τα άρματα μάχης Challenger 2, σηματοδοτώντας πως πράγματι χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της ουκρανικής εισβολής στο Kursk που είναι σε εξέλιξη από τις 6 Αυγούστου.
Το SkyNews υποστηρίζει ότι παραμένουν άγνωστες για το πώς και το πότε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν τα Challenger 2 εντός της ρωσικής επαρχίας του Kursk.

Όπως επίσης είναι άγνωστο, το πόσο βρετανικά τανκ έχουν αναπτυχθεί στο Kursk.


Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ισχυρή 82η αεροπορική ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια από τις ουκρανικές μονάδες που χρησιμοποιούν τα Challenger 2.
Η 82η αεροπορική ταξιαρχία φέρεται πως έχει συμμετάσχει σε αυτήν την επιχείρηση, ενώ πρόσφατα ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε αιχμαλωτίσει στρατιώτες από την 80η και την 82η αεροπορική ταξιαρχία.
Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει παραδώσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Challenger 2 ήδη από τον Ιανουάριο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης