Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από ΗΠΑ: To Ισραήλ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εκμηδενίσει τη Hamas ποτέ - Σε αδιέξοδο ο Netanyahu

Βόμβα από ΗΠΑ: To Ισραήλ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εκμηδενίσει τη Hamas ποτέ - Σε αδιέξοδο ο Netanyahu
Όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βλέπουν αδιέξοδο στην τακτική του Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός χτυπά με συνεχή πλήγματα τη Hamas από τον περασμένο Οκτώβριο, αφότου η ένοπλη οργάνωση της Παλαιστίνης πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική, διασυνοριακή επίθεση στο εβραϊκό κράτος.
Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ φέρεται να επιμένουν ότι παρόλο που η παλαιστινιακή οργάνωση υπέστη σοβαρές απώλειες από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, το Τελ Αβίβ «δεν θα μπορέσει ποτέ να εκμηδενίσει πλήρως την οργάνωση».
Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων αυξάνουν τους κινδύνους για τους αμάχους της Γάζας, ενώ η πιθανότητα περαιτέρω αποδυνάμωσης της Hamas έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, υποστηρίζουν επίσης οι πηγές, όπως αναφέρεται.
Παράλληλα, η Hamas διεμήνυσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που πρόκειται να επανεκκινήσουν στη Ντόχα του Κατάρ στις 15 Αυγούστου.
Η παλαιστινιακή οργάνωση κατέστησε σαφές ότι θέλει έναν οδικό χάρτη για την εφαρμογή της συμφωνίας και ότι «δεν θα εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων προκειμένου να παράσχει κάλυψη στο Ισραήλ για να συνεχίσει τον πόλεμό του».
Οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος προέτρεψαν νωρίτερα το Ισραήλ και τη Hamas να επαναλάβουν τις επείγουσες συζητήσεις ώστε «να κλείσουν όλα τα εναπομείναντα κενά» και να αρχίσουν να εφαρμόζουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα χωρίς «περαιτέρω καθυστέρηση».
Η έκκληση των μεσολαβητών κρατών ήρθε εν μέσω μηνών αποτυχημένων προσπαθειών για τη σύναψη της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, όπου οι συνεχείς βομβαρδισμοί του Ισραήλ έχουν ήδη σκοτώσει περίπου 40.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης