Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται θρίαμβος για το AFD στις πολιτειακές εκλογές της Γερμανίας – Μεταναστευτικό και κυρώσεις στη Ρωσία αποδυναμώνουν τα κυρίαρχα κόμματα

Έρχεται θρίαμβος για το AFD στις πολιτειακές εκλογές της Γερμανίας – Μεταναστευτικό και κυρώσεις στη Ρωσία αποδυναμώνουν τα κυρίαρχα κόμματα

Σε μια πιθανή ένδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ιούνιος είδε το αντιπαγκοσμιοποιητικό δεξιό AfD να τερματίζει στη δεύτερη θέση

Σχετικά Άρθρα
Οι λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς πτέρυγας του πολιτικού φάσματος αναμένεται να σημειώσουν τεράστια κέρδη στις επερχόμενες εκλογές σε τρία κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας.
Ενώ οι ψηφοφόροι είναι αναστατωμένοι με τον τρόπο με τον οποίο κυβερνούν οι κυρίαρχες δυνάμεις, τα κόμματα στα αριστερά και στην κεντροδεξιά ανησυχούν περισσότερο από την πιθανότητα νίκης της αντιμεταναστευτικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) - και ήδη αναζητούν τρόπους να την κρατήσουν έξω της εξουσίας.
Οι ψηφοφόροι στη Σαξονία και τη Θουριγγία θα κατευθυνθούν στις κάλπες την 1η Σεπτεμβρίου για να ψηφίσουν στις πολιτειακές εκλογές και ένα άλλο ανατολικό κρατίδιο, το Βραδεμβούργο, θα πραγματοποιήσει τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα είναι η πρώτη δοκιμασία για την αριστερή-φιλελεύθερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, στις οποίες οι Σοσιαλδημοκράτες του Καγκελαρίου Scholz -και ένας από τους εταίρους τους στο συνασπισμό, οι Πράσινοι- υπέστησαν και οι δύο μεγάλες απώλειες.
Οι ψηφοφόροι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον χειρισμό της οικονομίας, την ενεργειακή κρίση, τις βαθύτερες αιτίες των διαμαρτυριών των αγροτών και τη μαζική μετανάστευση.
Σε μια πιθανή ένδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ιούνιος είδε το αντιπαγκοσμιοποιητικό δεξιό AfD να τερματίζει στη δεύτερη θέση, αφού αύξησε το ποσοστό ψήφων του από 11% σε 15,9%—παρά τις προσπάθειες και από το πολιτικό κατεστημένο και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να στιγματίσουν το κόμμα ως «εξτρεμιστική» πολιτική δύναμη.
Ωστόσο, οι ψηφοφόροι στην ανατολική Γερμανία, που έχουν βιώσει από πρώτο χέρι πώς είναι να ζεις κάτω από αυταρχική κομμουνιστική κυριαρχία, απωθούνται ενάντια στις φιλελεύθερες ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν τη μαζική μετανάστευση, την πράσινη ιδεολογία και να τους αφυπνίσουν την προπαγάνδα.
Δεν είναι περίεργο που το AfD, το οποίο επέκρινε σκληρά αυτές τις πολιτικές, δυναμώνει.
Ο Hermann Binkert, ιδρυτής και επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων INSA, είχε δηλώσει πρόσφατα:
Αν και οι (πρώην) Ανατολικογερμανοί είναι γενικά χαρούμενοι που επανενώθηκαν με τη Δύση, έχουν διαφορετική στάση.
Είναι λιγότερο συνδεδεμένοι με τα κυρίαρχα κόμματα της Δύσης.
Είναι πιο επικριτικοί για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, καθώς και για την πράσινη ατζέντα.
Το AfD βρίσκεται σε πορεία για να κερδίσει τις εκλογές στη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο, με το κόμμα να μετράει το 30% και το 24% σε αυτές τις δύο πολιτείες.
Στη Σαξονία, το κόμμα προβλέπεται να τερματίσει δυναμικά στη δεύτερη θέση με 30%, πίσω από το κεντροδεξιό CDU, το οποίο συγκεντρώνει δημοσκοπήσεις στο 34%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης