Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή γλώσσα της Ρωσίας για την τουρκική βάση στη Βόρεια Κύπρο – Να μην στρατιωτικοποιηθεί η Ανατολική Μεσόγειος

Αυστηρή γλώσσα της Ρωσίας για την τουρκική βάση στη Βόρεια Κύπρο – Να μην στρατιωτικοποιηθεί η Ανατολική Μεσόγειος
Τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η Άγκυρα ενδέχεται να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κύπρο
Η Μόσχα πιστεύει ότι η ετοιμότητα της Τουρκίας να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στη Βόρεια Κύπρο θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους περιφερειακών συγκρούσεων και αντιτίθεται στη στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024 στο Sputnik ο Yuri Pilipson, διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο -- αυτή είναι μια σημαντική περιοχή, ειδικά όσον αφορά την εξασφάλιση της ασφάλειας.
Αντιτιθέμεθα στη στρατιωτικοποίησή της και σε οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες πιθανότητες σύγκρουσης», είπε ο Pilipson.
Η Ρωσία επιδιώκει να βοηθήσει στην εξεύρεση ισορροπημένων λύσεων στο Κυπριακό, είπε ο διπλωμάτης.
Η Μόσχα προέρχεται από την «αναγκαιότητα μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού εντός των συμφωνηθέντων διεθνών νομικών πλαισίων που προσδιορίζονται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με υποχρεωτική εξέταση των νόμιμων συμφερόντων και και των δύο κοινοτήτων», επισήμανε ο Pilipson.
Τον Ιούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η Άγκυρα ενδέχεται να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης