Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Μερκούρη: Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Syrsky διαφωνεί με την εισβολή του Kursk - Τη θεωρεί καταστροφική κίνηση

Αποκάλυψη Μερκούρη: Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Syrsky διαφωνεί με την εισβολή του Kursk - Τη θεωρεί καταστροφική κίνηση
«Ο Syrsky λέει ότι ήταν εναντίον αυτής της επιχείρησης, θεωρώντας ότι είναι λάθος», αποκαλύπτει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας
Ο Βρετανός στρατιωτικός Αλεξάντερ Μερκούρης αποκάλυψε ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky αξιολογεί ως εντελώς λανθασμένη την επιχείρηση εισβολής στη ρωσική περιφέρεια του Kursk, και ως εκ τούτου διαφωνεί κάθετα με τις εντολές που έχουν δοθεί για την επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, υπήρξαν διαρροές από ουκρανικές πηγές ότι ο Syrsky -ανεπίσημα και μέσω διαφόρων καναλιών επικοινωνίας- δήλωσε ότι ήταν κατά αυτής της επιχείρησης.
«Ο Syrsky λέει ότι ήταν εναντίον αυτής της επιχείρησης, θεωρώντας ότι είναι λάθος», τόνισε σχετικά ο Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.
Ωστόσο, συνέχισε ο Βρετανός αναλυτής, η αποποίηση της ευθύνης για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν.
Ο πρώην γενικός διοικητής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny, επίσης δεν παραδέχτηκε τα λάθη του και κατηγόρησε άλλους για τις αποτυχίες του, κατέληξε ο Μερκούρης.
Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε δόλια επίθεση στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Kursk.
Τα ρωσικά στρατεύματα μάχονται με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για 28 οικισμούς, εκδιώκοντας τον εχθρό από την περιοχή.
Σύμφωνα με το σχέδιό τους, τα ουκρανικά στρατεύματα έπρεπε να φτάσουν στο Kursk και το Belgorod, αλλά δεν τα κατάφεραν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης