Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνικό μήνυμα σοκ από ΗΠΑ - Syrsky: Tέλος τώρα στην ουκρανική εισβολή στο Kursk, πριν να είναι αργά – Ρωσικός κίνδυνος θάνατος

Ξαφνικό μήνυμα σοκ από ΗΠΑ - Syrsky: Tέλος τώρα στην ουκρανική εισβολή στο Kursk, πριν να είναι αργά – Ρωσικός κίνδυνος θάνατος
Αμερικανοί αξιωματούχοι καλούν την ουκρανική ηγεσία διακόψει τις επιθετικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος, διαβλέποντας τη συντριπτική απάντηση της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Δεν το λένε πλέον μόνο οι Ρώσοι, το παραδέχονται Αμερικανοί αξιωματούχοι: η εισβολή στη ρωσική περιοχή Kursk θα τελειώσει με ένα απίστευτο λουτρό αίματος για τον ουκρανικό στρατό, καταστροφικά ρωσικά αντίποινα τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια άνευ όρων παράδοση της ουκρανικής ηγεσίας.
Η παραδοχή – προειδοποίηση έρχεται από Αμερικανούς αξιωματούχους με άμεση διασύνδεση με το Πεντάγωνο και την αμερικανική διοίκηση, η οποία προφανώς είναι απολύτως ενήμερη για την επικείμενη ρωσική απάντηση.
Οι ΗΠΑ έχουν προφανείς λόγους να διατηρήσουν ζωντανό το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών, το οποίο πάντως η Ρωσία αποκλείει πλέον ρητά και κατηγορηματικά, μετά την παράτολμη και προκλητική ενέργεια του ουκρανικού στρατού.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky θεωρεί καταστροφική την εισβολή και ζητά την άμεση διακοπή της.

«Η επίθεση στο Kursk πλησιάζει στο τέλος της, δεν πρέπει να χαθούν όλες οι ουκρανικές δυνάμεις»

«Η αρχική φάση της επίθεσης που συνοδεύτηκε από κάποια γρήγορη πρόοδο της Ουκρανίας με τη δημιουργία αμυντικών θέσεων στην περιοχή του Kursk φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της», δήλωσε στο CNBC ο Andrius Tursa, υπεύθυνος για την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης κινδύνων Teneo.
«Ενώ η πρώτη εβδομάδα της επίθεσης φάνηκε να ήταν επιτυχής για το Κίεβο από στρατιωτική και πολιτική άποψη, εξακολουθεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους», σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι κρίσιμο για τις ουκρανικές δυνάμεις εάν χρειαστεί, «να αποσύρουν τα στρατεύματα και εξοπλισμό με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες».
Η επίθεση διεξάγεται από έμπειρα στρατεύματα με προηγμένο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό που φαίνεται να έχει αποσυρθεί από τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία, είπε ο Tursa.
«Η απώλειά τους θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας και θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις», προειδοποιεί ο αναλυτής.
Εξάλλου πλήθος Αμερικανών αναλυτών προειδοποιοιεί για την απάντηση της Ρωσίας στην εισβολή της Ουκρανίας.

Η επίθεση στo Kursk δεν επιβράδυνε ούτε στο ελάχιστο τη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία

«Τις επόμενες ημέρες, οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της Ρωσίας - που αποτελούνται από διάφορες μονάδες εσωτερικής ασφάλειας - θα εντείνουν τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.
Αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση του διλήμματος σχετικά με το εάν η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει βαρέα όπλα εντός της επικράτειάς της», σημείωσε ο Tursa του Teneo.
Ο Matthew Savill, διευθυντής στρατιωτικών επιστημών στο think tank Royal United Services Institute, δήλωσε ότι «η διατήρηση μιας δύναμης οποιουδήποτε μεγέθους στη Ρωσία και η άμυνα έναντι των αντεπιθέσεων, θα είναι δύσκολη, δεδομένων των περιορισμένων αποθεμάτων που διαθέτει η Ουκρανία.
Ούτε –μέχρι στιγμής– είχε ως αποτέλεσμα οι Ρώσοι να επιβραδύνουν την προέλασή τους γύρω από το Donbass, όπου οι καταστάσεις γύρω από το Chasiv Yar και προς το Povrovsk παραμένουν δύσκολες».
Ουκρανοί αξιωματούχοι και αμυντικοί αναλυτές αναγνωρίζουν ότι η εισβολή στη Ρωσία έχει σχεδιαστεί για να δώσει στην Ουκρανία περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη σε οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
kursk.JPG
Οι Ουκρανοί ελπίζουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες που οι Ρώσοι έχουν ήδη σκοτώσει

Το χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικό καθώς μια πιθανή δεύτερη θητεία του πρώην προέδρου Donald Trump φέρνει μαζί της την πιθανότητα να πιεστεί ή να εξαναγκαστεί η Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις με τον εχθρό της και πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.
Υπό τον όρο της ανωνυμίας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος μετέφερε στο CNBC τη θέση του Κιέβου ότι αν όλα πάνε καλά στο Kursk η παρουσία των ουκρανικών στρατευμάτων στη Ρωσία θα αυξήσει τη διαπραγματευτική μας ισχύ , για παράδειγμα, στο πλαίσιο των πιθανών ειρηνευτικών πρωτοβουλιών».
Ο αξιωματούχος επέμεινε ότι η Ουκρανία δεν είχε κανένα συμφέρον να καταλάβει ή να προσαρτήσει ένα τμήμα της Ρωσίας, αλλά θα επιδίωκε να χρησιμοποιήσει την εισβολή της για να αλλάξει τη δυναμική του πολέμου, ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία.
ukraine_war_6.JPG
Εναντίον της εισβολής στη Ρωσία ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στο ίδιος μήκος κύματος με τους Αμερικανούς αξιωματούχους και ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Alexander Syrsky που αξιολογεί ως εντελώς λανθασμένη την επιχείρηση εισβολής στη ρωσική περιφέρεια του Kursk, και ως εκ τούτου διαφωνεί κάθετα με τις εντολές που έχουν δοθεί για την επιχείρηση, όπως αποκαλύπτει ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, υπήρξαν διαρροές από ουκρανικές πηγές ότι ο Syrsky -ανεπίσημα και μέσω διαφόρων καναλιών επικοινωνίας- δήλωσε ότι ήταν κατά αυτής της επιχείρησης.
«Ο Syrsky λέει ότι ήταν εναντίον αυτής της επιχείρησης, θεωρώντας ότι είναι λάθος», τόνισε σχετικά ο Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.
Ωστόσο, συνέχισε ο Βρετανός αναλυτής, η αποποίηση της ευθύνης για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν.
Ο πρώην γενικός διοικητής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny, επίσης δεν παραδέχτηκε τα λάθη του και κατηγόρησε άλλους για τις αποτυχίες του, κατέληξε ο Μερκούρης.

Ερωτήματα για την αυτοκτονική επιχείρηση των Ουκρανών


Την ίδια στιγμή εγείρονται πολλά ερωτήματα για το εάν οι επιθετικές επιχειρήσεις του Κιέβου πράγματι αποφασίστηκαν ως διαπραγματευτικό χαρτί, καθώς στην Ουκρανία επικράτησε εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο από συνθήματα περί ανάκτησης ουκρανικών εδαφών και «μία μεγάλη πορεία προς το Voronezh» (σ.σ. ρωσική πόλη).
Εάν, όπως φαίνεται, το Κίεβο δεν χρειάζεται να καταλάβει εδάφη, τότε γιατί ο Zelensky σπατάλησε τις εφεδρείες κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας επίθεσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass;
Γιατί έστειλε χιλιάδες ανθρώπους να σκοτωθούν στα χωράφια της περιοχής του Kursk;
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα πρέπει μάλλον να μην πουν τίποτα για το πώς προστατεύουν τις ζωές των ανθρώπων τους.
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είχε δηλώσει ότι «η καταστροφή του Kursk θα σηματοδοτήσει το τέλος της διακυβέρνησης του Putin».
ukraine_invasion_b.jpg
Θλιβερό τέλος περιμένει την Ουκρανία

Το τελικό αποτέλεσμα για την Ουκρανία θα είναι θλιβερό.
Η βάναυση δράση κατά του ρωσικού πληθυσμού θα έχει σημαντικές συνέπειες για την Ουκρανία, με τη μορφή της πλήρους καταστροφής του Sumy, μεγάλες απώλειες, την κατάρρευση του μετώπου σε πολλές περιοχές και το πλήρες black out στην Ουκρανία με την απόλυτη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της χώρας τον Σεπτέμβριο 2024.
Η Ρωσία με συντριπτικά αλλά στοχευμένα αντίποινα θα προκαλέσει την κατάρρευση της ουκρανικής ηγεσίας.
Η Μόσχα αντιλήφθηκε την εισβολή στην περιοχή του Kursk ως έναν ακόμη γύρο κλιμάκωσης της σύγκρουσης.
Ως εκ τούτου, οι όποιες πρωτοβουλίες ειρηνευτικών συνομιλιών θα παγώσουν έως ότου η κατάσταση «επί του πεδίου» ανταποκριθεί στα συμφέροντα της Ρωσίας.
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να ξεφύγει και οι Αμερικανοί το ξέρουν.
Το Κίεβο θα δει την απάντηση της Μόσχας όταν ο Putin, που είναι γνωστό πως δεν λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ, …«πατήσει το κουμπί».

Η ουκρανική επίθεση έγινε για να ενισχυθεί το προφίλ της Kamala Harris;

Εν τω μεταξύ ο αναλυτής – επενδυτής της Wall Street Charles Ortel δίνει μία άλλη οπτική γύρω από την ουκρανική επίθεση στο Kursk εκτιμώντας ότι είναι μέρος της προσπάθειας του Δημοκρατικού κατεστημένου των ΗΠΑ να στηρίξει την υποψήφια του Kamala Harris στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο Kursk, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της διαχείρισης και του σχεδιασμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο και διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat Apti Alaudinov.
«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι πιθανό να συμβεί τίποτα στην Ουκρανία και σε σχέση με τη Ρωσία χωρίς να έχει εγκριθεί εκ των προτέρων από κάποιον στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Sputnik ο αναλυτής της Wall Street Charles Ortel.
«Τίθενται τα εξής ερωτήματα: ποιος ακριβώς ενέκρινε αυτές τις επιθετικές επιχειρήσεις και ποια συζήτηση, αν υπήρχε, έλαβε χώρα στο Κογκρέσο πριν γίνουν αυτές οι επιδρομές;» σημείωσε.

Το παράδειγμα του Bill Clinton

Σύμφωνα με τον ίδιο η επίθεση στο Kursk φαίνεται να είναι μία επανάληψη της επίθεσης του τότε προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton σε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του Σουδάν στο Χαρτούμ το 1998.

Η επίθεση των ΗΠΑ που βασίστηκε σε λανθασμένες πληροφορίες παρουσιάστηκε ως αντίποινα στις βομβιστικές επιθέσεις της Al Qaeda στις Πρεσβείες των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν εκείνη την εποχή ότι ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ ήρθε καθώς οι έρευνες για τα ψεύδη του Clinton για τη σχέση του με τη Monica Lewinsky εντάθηκαν.
Μετά από τα εισηγήσεις συμβούλων του τότε ο Clinton ενέκρινε επειγόντως το χτύπημα ως αντιπερισπασμό με την υποστήριξη πολλών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του τότε γερουσιαστή και μετέπειτα προέδρου Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης