Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tην 1η Οκτωβρίου το debate των υποψήφιων αντιπροέδρων Vance και Walz στο CBS

Tην 1η Οκτωβρίου το debate των υποψήφιων αντιπροέδρων Vance και Walz στο CBS
Aκόμη δεν είναι σαφές εάν ο Tim Walz είχε συμφωνήσει στη συζήτηση της 18ης Σεπτεμβρίου που πρότεινε το CNN
To πολυαναμενόμενο debate μεταξύ του γερουσιαστή JD Vance και του κυβερνήτη της Μινεσότα Tim Walz έχει «κλείσει» καθώς και οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του CBS για την 1η Οκτωβρίου.
Το δίκτυο εξέδωσε μια δήλωση την Τετάρτη 14 Αυγούστου, αναφέροντας ότι είχε προσκαλέσει και τους δύο υποψηφίους αντιπροέδρους να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας τέσσερις ημερομηνίες ως επιλογές: 17 Σεπτεμβρίου, 24 Σεπτεμβρίου, 1 Οκτωβρίου και 8 Οκτωβρίου.
Ο Walz, ο οποίος παραμένει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος μέχρι το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών αργότερα αυτόν τον μήνα, αποδέχτηκε την πρόσκληση σε ένα μήνυμα στο X, γράφοντας: «Τα λέμε την 1η Οκτωβρίου, JD».
Ο Vance, ο οποίος είπε αρχικά στο Fox News ότι πιθανότατα θα συμφωνούσε, αλλά ότι η ομάδα του χρειαζόταν χρόνο για να επανεξετάσει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, συμφώνησε στη συζήτηση της 1ης Οκτωβρίου και ανέβασε τα ηνία συμφωνώντας σε μια άλλη συζήτηση που πρότεινε το CNN.
«Ο αμερικανικός λαός αξίζει όσο το δυνατόν περισσότερα debate, γι' αυτό ο Πρόεδρος Trump έχει προκαλέσει ήδη την Kamala Harris σε τρία.
Όχι μόνο δέχομαι τη συζήτηση για το CBS την 1η Οκτωβρίου, δέχομαι και τη συζήτηση στο CNN στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ανυπομονώ να σας δω και στα δύο!»
Ο Vance έγραψε σε μια ανάρτηση στο Χ.
Ακόμη δεν είναι σαφές εάν ο Walz είχε συμφωνήσει στη συζήτηση της 18ης Σεπτεμβρίου που πρότεινε το CNN.
Ο Vance είπε στο Fox News την Τετάρτη (14/8), αφού ρωτήθηκε εάν θα συμφωνούσε στη συζήτηση της 1ης Οκτωβρίου στο CBS ότι πιθανότατα θα ήταν εκεί, αλλά ότι η εκστρατεία του έπρεπε να επανεξετάσει τους όρους.
«Υποψιάζομαι έντονα ότι θα είμαστε εκεί την 1η Οκτωβρίου», είπε ο Vance, αλλά πρόσθεσε τον όρο ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε μία από αυτές τις ψεύτικες συζητήσεις όπου δεν έχουν πραγματικά κοινό εκεί, όπου Στην πραγματικότητα δεν ορίζουν τις παραμέτρους με τρόπο που να μπορούμε να έχουμε μια καλή ανταλλαγή ιδεών.
«Θα κάνουμε μια πραγματική συζήτηση και αν το CBS συμφωνήσει με αυτό, τότε σίγουρα θα το κάνουμε», είπε ο Vance.
Ο Ρεπουμπλικανός του Οχάιο πρόσθεσε ότι θέλει να συζητήσει με τον Walz πολλές φορές γιατί «είναι σημαντικό για τον αμερικανικό λαό να δει πραγματικά συζητάμε τις απόψεις μας».
Ο Vance έχει επικρίνει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ότι κρύβεται από τα ΜΜΕ από τότε που έγινε υποψήφια για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Μου άρεσε έχω τρία μεγάλα δίκτυα σήμερα για να απαντήσω στις δύσκολες ερωτήσεις που κάθε ηγέτης πρέπει να απαντήσει», είπε ο Vance σε μια ανάρτηση στις 11 Αυγούστου στο X, αφού έδωσε τρεις ξεχωριστές συνεντεύξεις στις πρωινές εκπομπές.
Η Harris έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να απαντήσει σε ερωτήσεις του Τύπου από τότε που αντικατέστησε τον Πρόεδρο Joe Biden ως υποψήφιος για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, προκαλώντας κριτική τόσο από συντηρητικούς όσο και από δημοσιογράφους.
Προηγουμένως, ο Vance είπε ότι δεν θα δεσμευόταν σε συζήτηση έως ότου ο Walz οριστεί επίσημα υποψήφιος αντιπρόεδρος, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, που έχει προγραμματιστεί για τις 19-22 Αυγούστου.
Ιστορικά, τόσο οι υποψήφιοι για την προεδρία όσο και για τους αντιπροέδρους των μεγάλων κομμάτων συμμετείχαν σε συζητήσεις.
Μέχρι στιγμής, ο Trump και Harris έχουν συμφωνήσει σε ένα debate που θα φιλοξενηθεί από το ABC στις 10 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης