Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαντλούνται τα πυρομαχικά των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Μπαίνει τέλος σε κάθε επιθετική επιχείρηση

Εξαντλούνται τα πυρομαχικά των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Μπαίνει τέλος σε κάθε επιθετική επιχείρηση
«Οι προβλεπόμενες δωρεές πυρομαχικών επαρκούν για βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά ενδέχεται να μην υποστηρίζουν μεσοπρόθεσμες επιθετικές επιδιώξεις», αναφέρει αμερικανική έκθεση για τα πυρομαχικά των ΗΠΑ στην Ουκρανία 
Οι ποσότητες πυρομαχικών που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ενδέχεται να μην επιτρέψουν στο Κίεβο να πραγματοποιήσει επιθετικές επιχειρήσεις μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με κοινή έκθεση των γραφείων των γενικών επιθεωρητών του Πενταγώνου, του υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν να ζητούν δωρεές πυρομαχικών, ενώ ορισμένοι τύποι που δεν παράγονται ή δεν προέρχονται πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξαντληθεί», αναφέρει η έκθεση.
«Οι προβλεπόμενες δωρεές πυρομαχικών επαρκούν για βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά ενδέχεται να μην υποστηρίζουν μεσοπρόθεσμες επιθετικές επιδιώξεις.
Το τρέχον επίπεδο δωρεών για συστήματα πυροβολικού δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ανασύστασης και δημιουργίας δυνάμεων του ουκρανικού στρατού», τονίζει η έκθεση.
Η έκθεση αναφέρει ότι από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2024, «ο ουκρανικός στρατός συνέχισε να υφίσταται μεγάλους ρυθμούς φθοράς και να στερείται επαρκών δυνατοτήτων και πυρομαχικών-ιδιαίτερα πυροβολικού, αεράμυνας και δυνατοτήτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας για να υπερνικήσει τα αεροπορικά και χερσαία πλεονεκτήματα της Ρωσίας.
«Από τον Ιούνιο, τα αμερικανικά πυρομαχικά άρχισαν να φτάνουν στην πρώτη γραμμή», σημειώνει η έκθεση.
Επικαλείται εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών του Πενταγώνου ότι «αυτή η βοήθεια σχεδόν σίγουρα θα παραμείνει ανεπαρκής για να ανταποκριθεί ή να ξεπεράσει τον ημερήσιο ρυθμό πυρών της Ρωσίας των 10.000 βολών πυροβολικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης