Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανήλθε σε θετικά πρόσημα ο χρυσός, στα 2.455,6 δολάρια ανά ουγγιά

Επανήλθε σε θετικά πρόσημα ο χρυσός, στα 2.455,6 δολάρια ανά ουγγιά
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 2.496,40 δολάρια
Οι τιμές του χρυσού επανήλθαν στα κέρδη την Πέμπτη 15/8, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου αυξήθηκαν μετά από τη δημοσίυεση πιο ευνοϊκών, των αναμενομένων, οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εύρος της μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.455,60 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άνοδο έως και 0,9% νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξύθηκαν κατά 0,6% στα 2.496,40 δολάρια.
«Οι λιανικές πωλήσεις είναι τόσο θετικές δείχνουν ότι η οικονομία είναι ισχυρή και αυτό έχει αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τις αγορές και το δολάριο ανακτά μέρος της δύναμής του και ο χρυσός χάνει μέρος της λάμψης του», δήλωσε ο Chris Gaffney, πρόεδρος παγκόσμιων αγορών στην EverBank.
Επισημάινεται, ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,0% τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας μια νέα ώθηση στην οικονομία μετά τα απαισιόδοξα στοιχεία του Ιουνίου, ανακοίνωσε το Γραφείο Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου.
Επίσης, μια έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε στο χαμηλό ενός μήνα την περασμένη εβδομάδα.
Μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,5% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκαν επίσης.
«Οι πολιτικές αβεβαιότητες θα συνεχίσουν να είναι θετικές για τις τιμές του χρυσού, αλλά θα αυξήσουν επίσης την αστάθεια», δήλωσε από την πλευρά του, ο Jeffrey Christian, διευθύνων εταίρος της CPM Group.
Το ασήμι spot κέρδισε 2,6% στα 28,30 δολάρια ανά ουγγιά.
Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 3,8% στα 954,65 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 940,04 δολάρια.
«Τα βιομηχανικά πολύτιμα μέταλλα όπως το ασήμι και η πλατίνα επωφελήθηκαν από ισχυρότερα στοιχεία σήμερα το πρωί λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης με ισχυρότερη οικονομία», σημείωσε για τις προοπτικές των μτάλλων ο Gaffney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης