Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτική επιχείρηση καταστολής από το Ισραήλ – 400 συλλήψεις για αναρτήσεις υπέρ της… Παλαιστίνης

Σαρωτική επιχείρηση καταστολής από το Ισραήλ – 400 συλλήψεις για αναρτήσεις υπέρ της… Παλαιστίνης

Περισσότεροι από 400 συνελήφθησαν στη διαδικτυακή καταστολή του Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν περισσότερα από 400 άτομα, κυρίως Παλαιστίνιους, σε μια σαρωτική καταστολή της διαδικτυακής δραστηριότητας που θεωρείται ότι υποκινεί ή υποστηρίζει τη Hamas.
Η Adalah, το Νομικό Κέντρο για τα Αραβικά Δικαιώματα στο Ισραήλ, είπε ότι περίπου 190 από τους συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση καθώς οι νομικές διαδικασίες καθυστερούν.
Πολλοί κρατούνται υπό σκληρές συνθήκες στο ποινικό σύστημα του Ισραήλ, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Drop Site.
Οι συλλήψεις ακολούθησαν αλλαγές στην ισραηλινή νομοθεσία που επιτρέπουν στην αστυνομία «να ξεκινήσει έρευνες για 524 αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» χωρίς να χρειάζεται έγκριση από τους εισαγγελείς, πρόσθεσε το Drop Site, επικαλούμενο στοιχεία της οργάνωσης εποπτείας των μέσων ενημέρωσης, Shomrim.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Yarmuk Zuabi, ιδιοκτήτης εστιατορίου από τη Ναζαρέτ.
Ο Zuabi συνελήφθη τον Οκτώβριο αφού άλλαξε «την εικόνα του προφίλ του στο WhatsApp σε παλαιστινιακή σημαία» και δημοσίευσε μια «γελοιογραφία» που επέκρινε τη διεθνή αντίδραση στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα της Παλαιστίνης.
"Δεν είναι δημοκρατία.
Δεν είναι τίποτα.
Μας φιμώνουν", είπε ο Zuabi σε συνέντευξή του στο Shomrim, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.
Παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο, ο Zuabi παραδέχεται ότι η σύλληψη τον έκανε επιφυλακτικό, φοβούμενος περαιτέρω επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης