Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Ουκρανικός στρατός στην επίθεση στο Belgorod υπέστη πανωλεθρία

Washington Post: Ο Ουκρανικός στρατός στην επίθεση στο Belgorod υπέστη πανωλεθρία
Ένας μαχητής των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Hacker είπε ότι ολόκληρη η ομάδα του τραυματίστηκε την ημέρα που προσπάθησαν να επιτεθούν στην περιοχή Belgorod στην περιοχή Kolotilovka της συνοικίας Krasnoyaruzhsky «πριν από τέσσερις ημέρες»
Μια αποτυχημένη προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να επιτεθούν στην περιοχή του Belgorod είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ουκρανών μαχητών, σχεδόν όλοι οι επιζώντες τραυματίστηκαν λόγω της ισχυρής ρωσικής αντίστασης, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη τα λόγια τριών Ουκρανών στρατιωτών.
Όπως ανέφεραν στη Washington Post στρατιώτες και ένας διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπό τον όρο της ανωνυμίας, η περιοχή του Belgorod ήταν προετοιμασμένη για την απειλή επίθεσης - ήταν οχυρωμένη με αντιαρματικά φράγματα και ναρκοθετήθηκε, και ο Ουκρανικός στρατός αμέσως δέχθηκε έντονα πυρά πυροβολικού και drone, καθώς και αεροπορικές επιδρομές.
Ένας μαχητής των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Hacker είπε ότι ολόκληρη η ομάδα του τραυματίστηκε την ημέρα που προσπάθησαν να επιτεθούν στην περιοχή Belgorod στην περιοχή Kolotilovka της συνοικίας Krasnoyaruzhsky «πριν από τέσσερις ημέρες».

Παραδέχτηκε ότι φοβόταν για τη ζωή του, αφού οι Ουκρανοί δεν ήταν εξοικειωμένοι με το έδαφος και αναγκάστηκαν να ενεργήσουν στα τυφλά.

Ο Hacker
είπε ότι πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι που σκοτώθηκαν έπρεπε να τους εγκαταλείψουν.
Ο βομβαρδισμός παρέμεινε τόσο έντονος που οι επιζώντες έπρεπε να καταφύγουν σε ρωσικά χαρακώματα για αρκετές ημέρες έως ότου έφθασαν τεθωρακισμένα οχήματα για εκκένωση να τους παρέχουν ιατρική περίθαλψη».
Όπως τονίζει η Washington Post, «οι τρομερές μάχες έρχονται σε έντονη αντίθεση με τη σχεδόν πανηγυρική διάθεση των Ουκρανών αξιωματούχων».
Το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Belgorod, ενημέρωσε ότι λόγω της δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, άρχισε η απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής Krasnoyaruzhsky σε ασφαλέστερα μέρη.
Αργότερα, η είσοδος στην περιοχή έκλεισε για την ασφάλεια των πολιτών.
Οι κάτοικοι της περιοχής, που μετακινήθηκαν προσωρινά λόγω της επιχειρησιακής κατάστασης, άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης