Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία εξαντλεί τα τελευταία αποθέματα μάχιμων στρατιωτών στο Kursk – Times: Εάν αποτύχουν οι Ουκρανοί… τελείωσαν

Η Ουκρανία εξαντλεί τα τελευταία αποθέματα μάχιμων στρατιωτών στο Kursk – Times: Εάν αποτύχουν οι Ουκρανοί… τελείωσαν
Σύμφωνα με το Times, Ουκρανοί στρατιωτικοί και δυτικοί αναλυτές ανησυχούν ότι ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τις τελευταίες δυνάμεις του στο Kursk
Η Ευρώπη δεν συζητά σοβαρά επιλογές για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία και είναι απρόθυμη να ενισχύσει τη βοήθεια προς τον Ουκρανικό στρατό, ενώ, την ίδια στιγμή, με το σημερινό επίπεδο υποστήριξης, η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τη σύγκρουση μεσοπρόθεσμα, τονίζει η εφημερίδα Times επικαλούμενη υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Η αναφορά αυτή, έρχεται μετά την αποτυχημένη επίθεση της Ουκρανίας στο Kursk, οδηγώντας τους αμερικανούς αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα ενεργήσει «αποφασιστικά».
Όπως σημειώνει το Times, ενώ υπάρχει μια «αναγνώριση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να οπλίσουν την Ουκρανία, δεν υπάρχει «καμία ουσιαστική συζήτηση» για βοήθεια.
Η εφημερίδα Times σημειώνει επίσης ότι με το σημερινό επίπεδο δυτικής στρατιωτικής βοήθειας και κινητοποίησης στην Ουκρανία, το Κίεβο δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει μεσοπρόθεσμα και ότι η απόφαση να επιτεθεί στην περιοχή Kursk της Ρωσίας θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στην Ουκρανία και να έχει σοβαρές συνέπειες.
Σύμφωνα με το Times, Ουκρανοί στρατιωτικοί και δυτικοί αναλυτές ανησυχούν ότι ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τις τελευταίες δυνάμεις του στο Kursk θα δυσκολέψει την Ουκρανία να διατηρήσει στρατηγικά σημαντικές θέσεις στο Donetsk και καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προχωρά τις τελευταίες ημέρες, το Κίεβο κινδυνεύει να συντριβεί επιμένοντας σε λάθος στρατηγικές όπως το Bakhmut.
Στις 6 Αυγούστου 2023, οι ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα με τη Ρωσία και εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή του Kursk, καταλαμβάνοντας χωριά, σκοτώνοντας αμάχους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 121 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά.
Ο Putin είπε ότι η ουκρανική ενέργεια ήταν άλλη μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση και κατηγόρησε την Ουκρανία ότι πυροβολεί αδιάκριτα εναντίον αμάχων.
Αρκετοί ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αναμένει σοβαρές συνέπειες για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης.

www.bankignnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης