Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νομοτελειακό: Έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος - Η Ρωσία θα καταστρέψει την Ουκρανία - Δύναμη 20.000 εισέβαλε στο Kursk

Νομοτελειακό: Έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος - Η Ρωσία θα καταστρέψει την Ουκρανία - Δύναμη 20.000 εισέβαλε στο Kursk
Ritter (CIA): Εκπαιδευμένη από το ΝΑΤΟ η δύναμη εισβολής στο Kursk
(upd) Η Ρωσία θα καταστρέψει την Ουκρανία και μάλλον με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει ο πόλεμος εκτιμά ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Scott Ritter, ο οποίος αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, με αφορμή και την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk.
Όπως αναφέρει στην ανάλυση του ο Ritter, η Ουκρανία αναγκάστηκε να «δαπανήσει» μερικούς από τους πιο καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες της και την προηγμένη τεχνολογία της σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Kursk.

Δύναμη 20.000 εισέβαλε στο Kursk

«Μια δύναμη που δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ, εκπαιδευμένη, εξοπλισμένη και κατευθυνόμενη όχι μόνο από Ουκρανούς, αλλά και από Πολωνούς, Γάλλους, Αμερικανούς και Βρετανούς έχει εισβάλει στη Ρωσία» επισήμανε ο Ritter, ο οποίος εκτίμησε ότι η δύναμη αυτή ενδεχομένως να αποτελείται από 20.000 στρατιώτες.
«Φαίνεται σαν οι Ουκρανοί να επιδιώκουν να την ενισχύσουν καθώς μιλάμε με χιλιάδες ακόμη ανθρώπους που προέρχονται από το μέτωπο της Zaporizhia.
Είναι μια εισβολή στη Ρωσία.
Και αυτό θα πρέπει να τρομάξει όλους όσοι μόλις άκουσαν αυτή τη δήλωση» υπογράμμισε ο Ritter.

Πυροδοτούν πυρηνικό πόλεμο

«Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο πυροδοτείς έναν πυρηνικό πόλεμο.
Ευτυχώς, οι Ρώσοι δεν πανικοβάλλονται.
Η εισβολή έχει περιοριστεί.
Όχι μόνο αυτό, έχει καμφθεί» επισήμανε ο Ritter, τονίζοντας ότι η Μόσχα αντέδρασε άμεσα στην επίθεση, βρίσκοντας την ευκαιρία να καταστρέψει τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού που προέρχονται από την περιοχή Sumy.

Στάχτη Challenger, Abrams και Bradley

Όπως λέει, η Ρωσία εξουδετέρωσε επίσης μερικά από τα πιο καλά εκπαιδευμένα στρατεύματα του Κιέβου που ήταν εξοπλισμένα με όπλα υψηλής τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, όπως ένα βρετανικό τανκ Challenger, τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams και τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Σύμφωνα με τον Ritter, η συνεχιζόμενη σύγκρουση ενάντια στο κράτος-πελάτη της Δύσης έχει χρησιμεύσει ως «βιτρίνα» για τη ρωσική αμυντική τεχνολογία, η οποία τα πήγε αρκετά καλά απέναντι στις προμήθειες της Ουκρανίας με τα ακριβά όπλα του ΝΑΤΟ.

Πεθαίνουν οι Ουκρανοί

«Μας τα έδωσαν.
Μας τα παρέδωσαν», είπε o Ritter για τα αποθέματα στρατευμάτων και οπλισμών του Κιέβου.
«Οι Ρώσοι κερδίζουν.
Οι Ουκρανοί πεθαίνουν.
Και δεν υπάρχει τίποτα για να αντικαταστήσει η Ουκρανία αυτά τα στρατεύματα» τόνισε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

ΝΑΤΟικοί στρατιώτες

«Αυτά τα στρατεύματα εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Είναι δυνάμεις ισοδύναμες με αυτές του ΝΑΤΟ.
Πολλοί από αυτούς είναι από στρατεύματα του ΝΑΤΟ…
Μεταμφιεσμένοι Γάλλοι και Πολωνοί στρατιώτες, Αμερικάνοι μισθοφόροι που στρατολογούνται αμέσως μόλις ολοκληρώσουν τη θητεία τους…
Είναι μια μονάδα του ΝΑΤΟ, κυριολεκτικά μια μονάδα του ΝΑΤΟ που εστάλη στην Ουκρανία.
Και οι Ρώσοι την καταστρέφουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για το τι συμβαίνει τώρα στο Kursk» είπε ο Ritter.

Θα απειλούσαν με πυρηνική καταστροφή

Σύμφωνα με τον Ritter, η Μόσχα έχει ήδη αποκαλύψει τα σχέδια των ουκρανικών στρατευμάτων, τα οποία ήθελαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή του Kursk, προκειμένου να διαπραγματευτούν την επιστροφή των εδαφών στην Κριμαία, στην Kherson και στη Zaporizhia.
«Το καθεστώς του Κιέβου θα απειλούσε τη Ρωσία και τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή εάν η Ρωσία δεν ερχόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υποστήριξε ο αναλυτής, κάνοντας λόγο για ένα παρανοϊκό σχέδιο.
Μάλιστα ο Ritter συνέκρινε το σχέδιο της Ουκρανίας με τη Μάχη των Αρδεννών, κατά την οποία οι εξασθενημένοι Ναζί προσπάθησαν απεγνωσμένα να αποκόψουν βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα από μια βάση ανεφοδιασμού στο λιμάνι της Αμβέρσας.
«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν θα αξιολογηθεί η μάχη του Kursk θα έλεγαν ότι η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ ήταν πάντα ... ένας πολύ μακρινός στόχος.
Δεν επρόκειτο να συμβεί.
Αλλά αυτό φαίνεται να είναι το πραγματικό επιχειρησιακό σχέδιο μάχης και στόχος και στόχος των ουκρανικών δυνάμεων» υποστήριξε ο αναλυτής.

Η Ουκρανία θα χάσει τουλάχιστον άλλο ένα 30% του εδάφους της

Όπως λέει, η επαναλαμβανόμενη αδιαλλαξία της Ουκρανίας θα ανάγκαζε τη Μόσχα να καταλάβει περισσότερα εδάφη, σημειώνοντας ωστόσο τις επανειλημμένες προσπάθειες της Ρωσίας να καταλήξει σε διπλωματική λύση με το Κίεβο τόσο πριν όσο και μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στις αρχές του 2022.
«Η Ουκρανία πρόκειται να χάσει άλλο 30% ή περισσότερο της επικράτειάς της όταν γίνει αυτό, επειδή η Ρωσία έχει βασικά αποφασίσει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, ότι η Δύση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, ότι η Ρωσία δεν μπορεί ποτέ να πιστέψει στο ότι η Ουκρανία είναι πρόθυμη να ζήσει ειρηνικά με τη Ρωσία.
Έτσι η Ρωσία πρόκειται να καταστρέψει την Ουκρανία.
Και, δυστυχώς, μάλλον αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος» εκτίμησε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης