Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος από Hezbollah – Αποκαλύπτει το Imad 4, τεράστια υπόγεια βάση με εκατοντάδες πυραύλους και ρουκέτες

Τρόμος από Hezbollah – Αποκαλύπτει το Imad 4, τεράστια υπόγεια βάση με εκατοντάδες πυραύλους και ρουκέτες
Το βίντεο δείχνει ένα δίκτυο σηράγγων εντός της βάσης καθώς και αρκετούς κινητούς πολλαπλούς εκτοξευτές, εκ των οποίων ο καθένας είναι οπλισμένος με έξι πυραύλους Khaibar-1
Τρόμο σκορπά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Hezbollah, στο οποίο φαίνεται ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο όπου κινούνται φορτηγά και μοτοσικλέτες και από όπου μπορούν να εκτοξευτούν εκατοντάδες πύραυλοι και ρουκέτες κατά του Ισραήλ.
Η υπόγεια αυτή βάση φέρει την κωδική ονομασία «Imad 4».
Όπως αναφέρεται, η βάση προφανώς πήρε το όνομά της από τον Imad Mughniyeh, έναν από τους ιδρυτές της Hezbollah και κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες που δολοφονήθηκε από το Ισραήλ στη Συρία το 2008.
Η κωδική ονομασία της βάσης υποδηλώνει την παρουσία τουλάχιστον τριών άλλων παρόμοιων εγκαταστάσεων.

Οι πύραυλοι Khaibar-1

Το βίντεο δείχνει ένα δίκτυο σηράγγων εντός της βάσης καθώς και αρκετούς κινητούς πολλαπλούς εκτοξευτές, εκ των οποίων ο καθένας είναι οπλισμένος με έξι πυραύλους Khaibar-1.
Ένας από τους εκτοξευτές φέρει τον αριθμό "14", που υποδηλώνει ότι η βάση μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από δώδεκα τέτοια συστήματα.
Η βάση διαθέτει άξονες εκτόξευσης που επιτρέπουν στους εκτοξευτές να εκτοξεύουν τους βαρείς πυραύλους τους από το υπόγειο.
Το Khaibar-1 είναι η κωδική ονομασία της Hezbollah για τον συριακό πύραυλο M302, ο οποίος προέρχεται από τον κινεζικό WS-1.

Φτάνει μέχρι και το Τελ Αβίβ

Ο πύραυλος έχει βεληνεκές έως και 150 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει σε οποιονδήποτε στόχο στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Τελ Αβίβ, όταν εκτοξευθεί από το νότιο Λίβανο.
Ενώ ο Khaibar-1 δεν είναι κατευθυνόμενος, υπάρχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Hezbollah έχει αναπτύξει κιτ καθοδήγησης για τον πύραυλο με τη βοήθεια της Συρίας και του Ιράν.
Για να αξιοποιήσει στο έπακρο το βεληνεκές αυτών των πυραύλων, η βάση Imad 4 θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στο νότιο Λίβανο, το προπύργιο της Hezbollah.

Δεν περιμένουν τέτοιο χτύπημα

«Η αντίσταση στον Λίβανο σήμερα έχει στην κατοχή της όπλα και εξοπλισμό, ικανότητες, μέλη, στελέχη, ικανότητα, τεχνογνωσία, εμπειρία, πίστη, αποφασιστικότητα αλλά και θάρρος, το οποίο θα είναι ισχυρότερο ισχυρότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την εκτόξευσή της στην περιοχή.
Αυτοί οι πύραυλοι τοποθετούνται, αναπτύσσονται και εστιάζουν σε στόχους με απόλυτη μυστικότητα.
Η αντίσταση διαθέτει τώρα πυραύλους ακριβείας μαζί με δυνατότητες όπλων, έτσι ώστε αν το Ισραήλ επιβάλει πόλεμο στον Λίβανο, τότε το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που δεν περίμενε ποτέ.
Ο πόλεμος μαζί μας εκτείνεται σε όλη την Παλαιστίνη από τα σύνορα του Λιβάνου έως τα σύνορα της Ιορδανίας έως την Ερυθρά Θάλασσα.
Από το Kiryat Shmona στο Eilat» αναφέρει απόσπασμα του βίντεο που προέρχεται από πρόσφατη ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Hezbollah.

Τι δείχνει το βίντεο

Τα τούνελ που φαίνονται δείχνουν πολλούς τρομοκράτες να επιχειρούν μέσα τους.
Οι σήραγγες φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός υπόγειου δικτύου που, μαζί με τους πυραύλους, περιέχει φωτισμό, τεχνολογία και υπολογιστές.
Επιπλέον, ο χώρος εντός των τούνελ είναι τεράστιος και περιέχει αρκετό χώρο για να περάσουν φορτηγά και μοτοσικλέτες.
Οι μαχητές της Hezbollah φαίνονται να περνούν με ταχύτητα από μέσα τους καθώς επιβαίνουν στις μοτοσικλέτες τους.
Τo βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία καθώς αυτή τη στιγμή διεξάγονται στο Κατάρ διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επίθεση του Ιράν και της Hezbollah κατά του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης