Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι στρατιωτικές ήττες οδηγούν στον παραλογισμό: 13 πολίτες σκότωσε η Ουκρανία στοχεύοντας εμπορικό κέντρο στο Petrovsky του Donetsk

Οι στρατιωτικές ήττες οδηγούν στον παραλογισμό: 13 πολίτες σκότωσε η Ουκρανία στοχεύοντας εμπορικό κέντρο στο Petrovsky του Donetsk

Ζημιές υπέστη και το νοσοκομείο, στοχευμένα πυρά κατά αμάχων

Σχετικά Άρθρα
13 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια των επιδρομών πυροβολικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Petrovsky του Donetsk , δήλωσε στο RIA Novosti το υπουργείο Υγείας της Λαικής Δημοκρατίας Ντόνετσκ.
«Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς της περιοχής Petrovsky αυξήθηκε σε 13 άτομα», ανέφερε το τμήμα.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του DPR D enis Pushilin ανέφερε ότι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας έφηβος.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπολύουν στοχευμένα, μαζικά πλήγματα στην περιοχή Petrovsky του Donetsk από το μεσημέρι.
Λόγω των βομβαρδισμών, το κτίριο του εμπορικού κέντρου Γαλακτικά έπιασε φωτιά η έκταση της φωτιάς ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
Η κατάσταση της πυρόσβεσης περιπλέκεται από την επιχειρησιακή κατάσταση.
Ζημιές υπέστη και το Νοσοκομείο Νο.14 της πόλης.
Ένας από τους εθελοντές που εργάζονταν στον τόπο της έκτακτης ανάγκης είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η υπεραγορά έπιασε αμέσως μετά τη σύγκρουση και περίπου 20 άνθρωποι σώθηκαν.
Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του RIA Novosti, το εμπορικό κέντρο Γαλακτικά είναι το μοναδικό μεγάλο κατάστημα στην περιοχή και υπάρχουν πάντα πολλοί πελάτες εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο JCCC, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν έντεκα βλήματα διαμετρήματος 155 mm σε δεκαπέντε λεπτά από τις 12:20 ώρα Μόσχας.
Η συνοικία Petrovsky βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Donetsk , είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος της πόλης από το κέντρο.
Από το 2014, όταν η ΛΔΔ κήρυξε την ανεξαρτησία της από το Κίεβο, η περιοχή δέχεται τακτικά πυρά από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.


unnamed_16.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης