Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: 9 Πολιτείες μηνύουν την κυβέρνηση Biden για παράνομη εγγραφή ψηφοφόρων στις λίστες και προσπάθεια νοθείας στις εκλογές

ΗΠΑ: 9 Πολιτείες μηνύουν την κυβέρνηση Biden για παράνομη εγγραφή ψηφοφόρων στις λίστες και προσπάθεια νοθείας στις εκλογές

Η αγωγή έγινε για να μπλοκάρουν την εκτελεστική εντολή εγγραφής ψηφοφόρων

Σχετικά Άρθρα
9 μέχρι τώρα μήνυσαν την κυβέρνηση Biden για να μπλοκάρει ένα εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αναπτύξουν στρατηγικές για να επεκτείνουν την εγγραφή ψηφοφόρων, το οποίο οι πολίτες ισχυρίζονται ότι στοχεύει στην προώθηση αριστερών πολιτικών και πολιτικών… νοθείας και εξαπάτησης στις εκλογές.
Η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Κάνσα στις 13 Αυγούστου, κατηγορεί το Εκτελεστικό Διάταγμα 14019 σχετικά με την Προώθηση της Πρόσβασης στην Ψηφοφορία για «κομματική μόλυνση» τόσο σοβαρή ώστε να υπονομεύει την προβαλλόμενη πρόθεσή του, η οποία είναι να γίνει εγγραφή στην ψηφοφορία και ψηφοφορία απλή και εύκολη, και για την προώθηση του δικαιώματος ψήφου μεταξύ των Αμερικανών που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Η Πολιτεία του Μισσισσίππι, στην οποία συμμετείχαν μαζί της στην αγωγή η Μοντάνα, το Κάνσας, η Αϊόβα, η Νεμπράσκα, η Βόρεια Ντακότα, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα και η Νότια Ντακότα , ισχυρίζεται ότι το εκτελεστικό διάταγμα υπερβαίνει τα όρια της ομοσπονδιακής αρχής. και παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ιδίως την καταπολέμηση των δικαιωμάτων των κρατών να διαχειρίζονται τις δικές τους διαδικασίες εγγραφής ψηφοφόρων.
Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το εκτελεστικό διάταγμα μετατρέπει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες σε οντότητες εγγραφής ψηφοφόρων, παρακάμπτει τη διαφάνεια και καθοδηγείται από κομματικά κίνητρα.
«Υποστηρίζουμε πλήρως την ενθάρρυνση της εγγραφής των ψηφοφόρων και την προώθηση ενός αφοσιωμένου εκλογικού σώματος», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας του Μισιπή.
«Αλλά το να βάλουμε όλο το βάρος του Οβάλ Γραφείου πίσω από μια προσπάθεια που αναπτύχθηκε αρχικά από κομματικές ακτιβιστικές ομάδες και στη συνέχεια η απόκρυψη των δραστηριοτήτων του πρακτορείου από τον δημόσιο έλεγχο πηγαίνει πολύ μακριά.
Ο νόμος δεν το επιτρέπει.
Ο Μισίπης δεν θα το αντέξει».
Η νομική ενέργεια επιδιώκει να εμποδίσει την εφαρμογή του Εκτελεστικού Διατάγματος 14019, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια για την εντολή δεν περνούσαν από την ειδοποίηση και το δημόσιο σχόλιο ή από τις διασφαλίσεις βάσει του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας που διασφαλίζουν τη λογοδοσία και τη διαφάνεια.
«Η κομματική μόλυνση είναι τόσο σοβαρή που καθορίζει την ΕΟ 14019 και τις αποφάσεις της υπηρεσίας που απορρέουν από αυτό το προϊόν πρόσχημα», αναφέρεται στην καταγγελία.
«Δηλαδή, αντί να διασφαλιστεί ότι «η εγγραφή για να ψηφίσει και η ψηφοφορία θα είναι απλή και εύκολη για όλους όσοι έχουν δικαίωμα να το κάνουν», ή να προωθήσει ή να υπερασπιστεί «το δικαίωμα ψήφου για όλους τους Αμερικανούς που έχουν νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής. σε εκλογές»,... ο σκοπός είναι η προώθηση αριστερών πολιτικών και πολιτικών νοθείας στις εκλογές».
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τη νομική πρόκληση.

Κινητοποιήθηκαν ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα στις 7 Μαρτίου 2021 διασφαλίζοντας ίσες ψήφους.
«Οι υπηρεσίες θα εξετάσουν τρόπους για να διευρύνουν τους πολίτες των πολιτών να εγγραφούν για να ψηφίσουν και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία και να συμμετάσχουν σε αυτήν», αναφέρεται στην εντολή.
Διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες —συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Γεωργίας— πραγματοποιούν εκστρατείες για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων.
Ορισμένοι ειδικοί έχουν πει ότι το εκτελεστικό διάταγμα ωφελεί τους Δημοκρατικούς παρά τους Ρεπουμπλικάνους .
H υπόθεση θα έχει, τόσο στο δικαστικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι των αγωγών από άλλες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης