Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Μεγάλη παρέλαση αφιερωμένη στην Ημέρα του Πολωνικού Στρατού με χυδαία επίθεση Duda κατά της Ρωσίας

Πολωνία: Μεγάλη παρέλαση αφιερωμένη στην Ημέρα του Πολωνικού Στρατού με χυδαία επίθεση Duda κατά της Ρωσίας

Ύμνοι στον… Zelensky από τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Σχετικά Άρθρα

Η Πολωνία φιλοξένησε μια παραδοσιακή παρέλαση μεγάλης κλίμακας με την ευκαιρία της Ημέρας του Πολωνικού Στρατού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου.
Το Radio Svoboda ανέφερε σχετικά.
Η φετινή εκδήλωση παρουσίασε 200 μονάδες υπερσύγχρονου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκς Abrams, Rosomak APC και οχήματα μάχης πεζικού Borsuk, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Krab και K9, πυραυλικά συστήματα Himars και συστήματα αεράμυνας Narew, ήταν λίγα μόνο από τα οχήματα που φάνηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες παρέλασαν στην παρέλαση.
Εκτός από τους Πολωνούς, συμμετείχαν 100 στρατιώτες από τους συμμάχους –Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ρουμανία.
Ογδόντα αεροσκάφη ανέβηκαν στον ουρανό, συμπεριλαμβανομένων των πιο προηγμένων μαχητικών πολλαπλών ρόλων F-35 των συμμάχων της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Πολωνία δεν διαθέτει ακόμη αυτά τα μαχητικά σε υπηρεσία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη συναρμολογήσει το πρώτο μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II για την πολωνική Πολεμική Αεροπορία.

Vijskovosluzhbovtsi-soyuznyky-na-paradi-v-Polshhi.jpg

Αναμένεται να παραδοθεί στον πελάτη μέχρι το τέλος του έτους και η Πολωνία θα παραλάβει όλα τα παραγγελθέντα αεροσκάφη μέχρι το 2030.
Στο αεροπορικό μέρος της παρέλασης συμμετείχαν επίσης πολωνικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και αμερικανικά ελικόπτερα AH-64 Apache:
Η Πολωνία δεν έχει ακόμη σε υπηρεσία AH-64E Apache, αλλά το Υπουργείο Άμυνας της έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια 96 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache, μαζί με ένα πακέτο επιμελητείας και εκπαίδευσης, καθώς και πυρομαχικά και ανταλλακτικά.
Αυτό θα κάνει την Πολωνία τον δεύτερο μεγαλύτερο χειριστή αυτών των ελικοπτέρων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η συνολική αξία της σύμβασης για το αεροσκάφος και τις σχετικές υπηρεσίες ήταν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν επίσης συστήματα αεράμυνας Narew.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, στην έκθεση MSPO-2023, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak ενέκρινε συμβάσεις με την πολωνική κοινοπραξία PGZ-Narew για την προμήθεια του Πολωνικού Στρατού με τα κύρια στοιχεία του προηγμένου συστήματος αεράμυνας Narew.

Prolit-amerykanskyh-F-35-na-paradi-v-Polshhi-2.jpg

Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια 46 συστημάτων αεράμυνας Narew που αποτελούνται από τρεις αυτοκινούμενους εκτοξευτές iLauncher ή 138 οχήματα.
Τα συστήματα, με τη σειρά τους, πρόκειται να σχηματίσουν 23 μπαταρίες από δύο SAM το καθένα.
Μεταξύ των Πολωνών συμμάχων που συμμετείχαν στην παρέλαση ήταν και τα ρουμανικά αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, των οποίων η υπηρεσία εναλλάσσεται στην Πολωνία.
Στρατιώτες της κοινής ταξιαρχίας Λιθουανίας – Πολωνίας - Ουκρανίας, με έδρα το Λούμπλιν της Πολωνίας, συμμετείχαν επίσης στην παρέλαση.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Πολωνίας τόνισε ότι έπρεπε να βγάλουμε συμπεράσματα από όσα συνέβαιναν στην Ουκρανία και να οπλιστούμε ακόμη περισσότερο και καλύτερα.
«Βγάζουμε συμπεράσματα από όσα συμβαίνουν γύρω από τη χώρα μας, από τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, επιτίθεται σε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη χώρα, σκοτώνοντας ανθρώπους, καταστρέφοντας υποδομές, καταστρέφοντας τις ζωές των γειτόνων μας από την Ουκρανία.
Puskova-ustanovka-ZRK-Narew-na-paradi-15-serpnya-2024-roku.jpg

Καταλήγουμε σε ένα απλό συμπέρασμα:
πρέπει να οπλιστούμε, να προστατευτούμε και να χτίσουμε τις δυνατότητές μας έτσι ώστε κανείς να μην τολμήσει ποτέ να μας επιτεθεί», τόνισε ο Andrzej Duda.
Rumunskyj-zenitnyj-artylerijskyj-kompleks-Gepard-na-paradi-v-Polshhi.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης