Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthis: Κατακόρυφη μείωση κερδών καταγράφουν ναυτιλιακοί κολοσσοί, 101 αμερικανικά πλοία έχουν μπει στο στόχαστρο

Houthis: Κατακόρυφη μείωση κερδών καταγράφουν ναυτιλιακοί κολοσσοί, 101 αμερικανικά πλοία έχουν μπει στο στόχαστρο

Ως απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης έχουν στοχεύσει 101 αμερικανικά πλοία

Σχετικά Άρθρα
Η DP World ανακοίνωσε σημαντική μείωση των κερδών της κατά περίπου 60%, αποδίδοντας αυτή τη μείωση εν μέρει στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης κατά της ισραηλινής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, για την υποστήριξη της αντίστασης στη Γάζα.
Η εταιρεία ανέφερε κέρδη 265 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, από 651 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα οδήγησε σε αύξηση του λειτουργικού κόστους και προκάλεσε διακοπές.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες άρχισαν να αλλάζουν τη διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Αφρικής για να αποφύγουν εντελώς την Ερυθρά Θάλασσα.
Αυτό επηρέασε τη ναυτιλία μέσω του λιμένα Jebel Ali στο Ντουμπάι, όπου η DP World έχει την έδρα της.
Από τότε που συμμετείχαν στη μάχη της καταιγίδας Al-Aqsa για την υποστήριξη της Γάζας και την επιβολή αποκλεισμού στη σιωνιστική ναυσιπλοΐα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών πλοίων.
Ως απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης έχουν στοχεύσει 101 αμερικανικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου Eisenhower, 12 βρετανικών πλοίων, 41 σιωνιστικών πλοίων και 45 πλοίων από εταιρείες που παραβιάζουν τον αποκλεισμό της Υεμένης στα σιωνιστικά λιμάνια.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τα αντίποινα.
Οι θαλάσσιες επιθέσεις ανάγκασαν μεγάλες ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρείες να αναστείλουν τα ταξίδια τους προς τα λιμάνια του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης