Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ώρα ντοκουμέντων: Οι εποχικοί πυροσβέστες διαψεύδουν με στοιχεία τον Κικίλια - Πάνω από 12 ώρες χωρίς νερό και τροφή

Ώρα ντοκουμέντων: Οι εποχικοί πυροσβέστες διαψεύδουν με στοιχεία τον Κικίλια - Πάνω από 12 ώρες χωρίς νερό και τροφή
«Θα συνεχίσετε να ψεύδεστε;» ρωτούν οι εποχικοί πυροσβέστες

«Ήρθε η ώρα των ντοκουμέντων» λένε οι εποχικοί πυροσβέστες και παραθέτουν ηχητικό ντοκουμέντο από όλα όσα συνέβησαν στη φωτιά της Αττικής.
Με τα ντοκουμέντα, που ανάρτησαν στο Facebook, οι εποχικοί πυροσβέστες διαψεύδουν τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για όσα διαδραματίστηκαν στην καταστροφική φωτιά στην Αττική και ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του. Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 διέψευσε τις καταγγελίες πως πολλοί από τους πυροσβέστες έμειναν χωρίς τροφή και νερό ενώ είχαν κληθεί να παλεύουν με τις φλόγες επί 48 ώρες. 
«Ήρθε η ώρα των ντοκουμέντων. Οι Εποχικοί Πυροσβέστες μιλούν με στοιχεία και μόνο και αν αμφισβητηθούν τα όσα καταγγέλλουμε, τότε τα φέρνουμε στη δημοσιότητα. Στο παρακάτω βίντεο αποκαλύπτουμε συνομιλία από τα όσα ακούγονταν στον ασύρματο εκείνη την ημέρα, με τους Πυροσβέστες να παρακαλάνε για ένα μπουκάλι νερό και τροφή.  Το πρώτο βίντεο είναι στις 12/8/2024 με τη πυρκαγιά να είναι ενεργή ακόμα. Το δεύτερο βίντεο, είναι στις 13/8/2024, 6 η ώρα το απόγευμα και δείχνοντας την ώρα στο κινητό ως αποδεικτικό στοιχείο, ακούγονται στον ασύρματο οχήματα με προσωπικό το ένα μετά το άλλο να ζητούν τροφό καθώς ήταν πάνω από 12 ώρες όπως ακούγεται χαρακτηριστικά χωρίς καμία μέριμνα. Κύριε Υπουργέ, τώρα τι έχετε να πείτε; Θα συνεχίσετε να ψεύδεστε;» ρωτούν οι εποχικοί πυροσβέστες.

Σε προηγούμενη ανάρτησή τους παραθέτουν την ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών όπου ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του Βασίλη Κικίλια.
«Όταν μια πυρκαγιά ξεκινάει από τον Βαρνάβα και σταματάει μέσα σε αστικό ιστό, στα Βριλήσσια, όπου έχασε τη ζωή της η Νάντια, τότε και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πως πολλά πήγαν λάθος. Και οι ευθύνες δεν βαραίνουν τους πυροσβέστες, τους πιλότους, τους αστυνομικούς, τους πολίτες και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση. Η ανάληψη των ευθυνών είθισται να γίνεται από την κεφαλή. Όταν η κεφαλή δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής και των προβλημάτων, όπως έγινε κατανοητό από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, ίσως τότε πρέπει να αντιδράσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Μια ομάδα, όταν χάνει κατά εξακολούθηση, γίνονται ριζικές αλλαγές από τον προπονητή» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης