Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Δύση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να διασώσει την Ουκρανία από τον όλεθρο του Kursk

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Δύση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να διασώσει την Ουκρανία από τον όλεθρο του Kursk
O ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει περίπου το 30% των δυνάμεων εισβολής, ένα άλλο 20% ήταν εκτός μάχης λόγω τραυματισμών και περίπου το 10% αιχμαλωτίστηκαν
Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινους, στρατιωτικούς και υλικοτεχνικούς πόρους στην περιοχή του Kursk και η Δύση δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει το Κίεβο να τους αναπληρώσει, επισημαίνει με βεβαιότητα ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Stephen Gardner, τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει περίπου το 30% των δυνάμεων εισβολής, ένα άλλο 20% ήταν εκτός μάχης λόγω τραυματισμών και περίπου το 10% αιχμαλωτίστηκαν.
«Το μέγεθος των απωλειών εξοπλισμού του Κιέβου είναι καταστροφικό και δεν μπορούν να τις αναπληρώσουν. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο», διαπίστωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.
Ο Johnson πρόσθεσε ότι ο κόσμος βλέπει τώρα τα όρια της δυτικής στρατιωτικής ισχύος.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η καταστροφή του εξοπλισμού που έστειλε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Δύση έχει φτάσει στα όριά της.
Μάλιστα, αυτό συμβαίνει εν μέσω μιας περιόδου, κατά την οποία η ζήτηση για στρατιωτικούς πόρους έχει αυξηθεί, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Νωρίτερα, ο αναλυτής Lyle Goldstein μίλησε για τις συνέπειες της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός υφίσταται κολοσσιαίες απώλειες και αυξάνονται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης