Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Δεχόμαστε εκεχειρία λίγων ημερών για να εμβολιαστούν τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας

Hamas: Δεχόμαστε εκεχειρία λίγων ημερών για να εμβολιαστούν τα παιδιά της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας

Το απόλυτο εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα είναι η ειρήνη

Σχετικά Άρθρα
Η αντιστασιακή ομάδα της Hamas υποστήριξε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να παράσχει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις από όλα τα μέρη που εγγυώνται ανθρωπιστικές παύσεις προκειμένου να διεξαχθεί εκστρατεία εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας.
Η ομάδα υποστηρίζει το αίτημα που ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για 7ήμερη εκεχειρία προκειμένου να εμβολιαστούν χιλιάδες παιδιά από την τετραπληγία.
Η Hamas απαίτησε επίσης την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που έχουν παγιδευτεί στη Γάζα, δήλωσε ο Izzat al Rishq, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Hamas.
Ο Γραμματέας του ΟΗΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε να δοθούν άμεσα διαβεβαιώσεις, καθώς προειδοποίησε ότι η πρόληψη και ο περιορισμός της εξάπλωσης της πολιομυελίτιδας στον θύλακα θα απαιτούσε μια τεράστια συντονισμένη και επείγουσα προσπάθεια.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι:
Το απόλυτο εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα είναι η ειρήνη και η άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», είπε ο Gutteres.
«Αλλά σε κάθε περίπτωση, μια παύση κατά της πολιομυελίτιδας είναι απαραίτητη. Είναι αδύνατο να διεξαχθεί μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας με τον πόλεμο να μαίνεται παντού»
Ο Gutteres τόνισε τέλος ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να ξεκινήσει εκστρατεία εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα για παιδιά κάτω των 10 ετών, αλλά είπε ότι «οι προκλήσεις είναι σοβαρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης