Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τρομερή επιτυχία και το ... διαστημικό όπλο της Ρωσίας – Πώς κατέρριψε ταυτόχρονα και τους 12 ATACMS των Ουκρανών στην Κριμαία

Η τρομερή επιτυχία και το ... διαστημικό όπλο της Ρωσίας –  Πώς κατέρριψε ταυτόχρονα και τους 12 ATACMS των Ουκρανών στην Κριμαία
Η ρωσική αεράμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει και τους 12 τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στη χερσόνησο της Κριμαίας
Η ρωσική αεράμυνα «διάβασε»  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εξουδετερώνει με απόλυτη ευστοχία και με το κατάλληλο όπλο τους αμερικανικούς πυραύλους που δόθηκαν στην Ουκρανία.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε και τους 12 τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις στη χερσόνησο της Κριμαίας τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 2024.
«Η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε μαζική επίθεση από 12 πυραύλους ATACMS που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στη γέφυρα της Κριμαίας.
Όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το RIA Novosti ανέφερε ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας είχε προσωρινά αποκλειστεί.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές.
Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε πέντε drones αυτοκτονίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Δύο θαλάσσια drones που κατευθύνονταν προς την Κριμαία καταστράφηκαν επίσης από το ρωσικό ναυτικό.
atacms_2.JPG

Το καθεστώς του Κιέβου έχει επιτεθεί στη Γέφυρα της Κριμαίας αρκετές φορές από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Τους τελευταίους μήνες, το ουκρανικό καθεστώς ενέτεινε τις επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες ρωσικές περιοχές σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις συνεχείς στρατιωτικές ήττες των δυνάμεών του.
Τον Ιούλιο οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν έναν σημαντικό αριθμό πυραύλων ATACMS στη Σεβαστούπολη.
Υποπυρομαχικά από τις κεφαλές διασποράς των πυραύλων έπληξαν μια γεμάτη από κόσμο παραλία, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και τραυματίζοντας περισσότερους από 150.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως οι ΗΠΑ ήταν συνένοχοι στην αιματηρή επίθεση.

Η Ρωσία σκοτώνει τους ATACMS με το... κατάλληλο όπλο

Οι ATACMS ήταν ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τη ρωσική αεράμυνα και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε το υπερσύγχρονο σύστημα S – 500 για την προστασία της Κριμαίας.
Είναι η τελευταία προσθήκη στη ρωσική οικογένεια συστημάτων αεράμυνας, με σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητα από τα προηγούμενα.
Οι ATACMS είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν στόχους 300 χιλιόμετρα μακριά.
Οι S500 που φέρουν την κωδική ονομασία «Προμηθέας» αναχαιτίζουν απειλές μεγάλου βεληνεκούς, ανάμεσά τους βαλλιστικούς, cruise και υπερηχητικούς πυραύλους.
Το βεληνεκές αναχαίτισης του συστήματος είναι 600 χιλιόμετρα ενώ μπορεί να πλήξει 10 στόχους ταυτόχρονα.
Ανταποκρίνεται κατά 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το S -400.
Επίσης διαθέτει ένα πανίσχυρο προστατευόμενο ραντάρ που μπορεί να εντοπίζει στόχους «κοντά στο διάστημα».
S500.jpg

Αντιμετώπιση των ATACMS και με …ηλεκτρονικό πόλεμο

Πρέπει να τονιστεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ATACMS και με ηλεκτρονικό πόλεμο καθώς το καλοκαίρι του 2024 απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα καθοδήγησης των αμερικανικών τακτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν ενδελεχώς τα laser γυροσκόπια και τον δορυφορικό πομποδέκτη GPS του πυραύλου.
Έχουν πλέον στα χέρια τους δεδομένα για τη λειτουργία των συστημάτων του ATACMS σε όλα τα στάδια της πτήσης, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών πυραύλων.
Ο αμερικανικός πύραυλος είναι σχεδιασμένος να χτυπά στόχους μεγάλης αξίας σε βάθος εχθρικής περιοχής.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης