Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνδρος: Συνελήφθη και απολύθηκε ο καπετάνιος του SAONISOS - Έζησε τον όλεθρο η οδηγός - Τι λέει το υπουργείο ναυτιλίας

Άνδρος: Συνελήφθη και απολύθηκε ο καπετάνιος του SAONISOS - Έζησε τον όλεθρο η οδηγός - Τι λέει το υπουργείο ναυτιλίας
«Ένιωσα ότι θα πέσω μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο», είπε σε αγωνιώδη τόνο η οδηγός του οχήματος
«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν. Αλλά, η ρόδα μου, η πίσω, ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητο και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς εσύ να κουμαντάρεις το πλοίο», εξήγησε η οδηγός του οχήματος που έζησε τρομακτικές στιγμές ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο «SAONISOS», στην Άνδρο, όπως φαίνεται από το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου.
Η 26χρονη μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, διηγούμενη τον όλεθρο που έζησε εξαιτίας του απίστευτος περιστατικού.

«Ένιωσα ότι θα πέσω μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο»

«Ένιωσα ότι θα πέσω μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει. Είχε χτυπηθεί, γιατί εδώ βλέπω κιόλας ότι βγαίνουν όλοι και λένε, γιατί δεν έβαζα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί. Μου το είχαν χτυπήσει», είπε σε αγωνιώδη τόνο.
Η επιβάτιδα του «SAONISOS» είπε ότι: «προσπαθούσαμε να βγούμε, για να μην πέσουμε στη θάλασσα. Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένας. Το είδε ότι ήταν δεμένο με έναν κάβο και λοξά και έλεγε: “Τρέξτε, τρέξτε τσακιστείτε, βγείτε. Τρέξτε!”. Δεν μας έλεγε ούτε καν περιμένετε να δέσει σωστά και να γίνει σωστή δουλειά, για να μπορέσουμε να βγούμε».
Για το περιστατικό με το αυτοκίνητο που βρέθηκε στον αέρα, ενώ προσπαθούσε να μπει από την μπουκαπόρτα, ο καπετάνιος του πλοίου έχει συλληφθεί κατόπιν προφορικής μήνυσης από το Λιμεναρχείο Άνδρου, ενώ υπήρξε και υποχρεωτική απόλυσή του, όπως ενημέρωσε η SAOS Ferries.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια στα χέρια τους.

Κρεμόταν στον αέρα το αυτοκίνητο - Τι μεταφέρουν οι αυτόπτεις μάρτυρες

Ο οδηγός που βρισκόταν πίσω από το όχημα, περιέγραψε στο Action 24 πως ακριβώς βίωσε το απίστευτο περιστατικό.
«Μας πίεζαν να μπούμε με ταχύτητα μέσα στο πλοίο. Εγώ βρισκόμουν ακριβώς πίσω, παράτησα το όχημά μου και πήγα να βοηθήσω γιατί το αυτοκίνητο θα έπεφτε στη θάλασσα. Μόλις προσπάθησαν οι δύο κοπέλες που είχαν το συγκεκριμένο όχημα να μπουν ανέβηκε η μπουκαπόρτα και για αρχή βρέθηκε στον αέρα, σε κενό πάνω από τη θάλασσα. Το αυτοκίνητο χτυπήθηκε τόσο άσχημα που έσπασε η μηχανή του οχήματος και πολύ πιθανόν το σασμάν, γιατί δεν μπορούσε να βάλει καμιά ταχύτητα με αποτέλεσμα το αμάξι να ακινητοποιηθεί», σημείωσε.
Αλλος αυτόπτης μάρτυρας, σημείωσε: «Την ώρα που μπήκε για να δέσει στη νότια προβλήτα, έπνεαν μέσα στο λιμάνι σφοδροί άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ. Ο πλοίαρχος πήρε απόφαση και λογικά σωστή απόφαση ότι έπρεπε να σταματήσει η επιβίβαση και η αποβίβαση προκειμένου να σωθεί το βαπόρι, διότι όπως ξέσερνε ταξίδευε επικίνδυνα προς τον κυματοθραύστη. Εκείνη τη στιγμή ένα αυτοκίνητο που ήταν κοντά στον καταπέλτη και με τη μία ρόδα πάνω δεν πρόλαβε να φύγει οι λιμενικοί, οι κυματοδέτες και μέλη του πληρώματος το έσπρωξαν όσο μπορούσαν για να φύγει η μπροστινή ρόδα από τον καταπέλτη και να αποπλεύσει το πλοίο με ασφάλεια».

Το υπουργείο ναυτιλίας υποβαθμίζει το περιστατικό

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας φάνηκε να υποβαθμίζει το περιστατικό, τονίζοντας ότι η μπουκαπόρτα του πλοίου δεν σηκώθηκε με εντολή καπετάνιου, αλλά λόγω των κυμάτων.
«Τις βραδινές ώρες χθες, το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καρύστου. Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί. Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια».

Το σοκαριστικό βίντεο

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης