Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία παρουσίασε το drone «Motylek» - Δεν έχει άμυνα, μεταφέρει 200 κιλά εκρηκτικά και βόμβες αεροσκαφών FAB-250

Η Ρωσία παρουσίασε το drone «Motylek» - Δεν έχει άμυνα, μεταφέρει 200 κιλά εκρηκτικά και βόμβες αεροσκαφών FAB-250

Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, το drone μπορεί να υιοθετηθεί από τον ρωσικό στρατό

Στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης Army-2024, παρουσιάστηκε ένα βαρύ drone "Motylek" ικανό να μεταφέρει βόμβες αεροσκαφών FAB-250 βάρους 250 κιλών.
Σχετικές φωτογραφίες και προδιαγραφές δημοσίευσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Το επιδεικνυόμενο drone υποβάλλεται επί του παρόντος σε εργοστασιακές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών του.
Όπως σημειώθηκε, συναρμολογήθηκε σε ένα από τα εργοστάσια στην περιοχή Zelenograd και έγινε το πρώτο ρωσικό drone βαρέως τύπου που τροφοδοτήθηκε από ισχυρούς επαγωγικούς κινητήρες.
Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, η μέγιστη ισχύς των κινητήρων είναι 60 kW και το συνολικό βάρος είναι περίπου 25 κιλά.

2832-pic4_zoom-1500x1500-60815_1.jpg

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να σηκώσει περισσότερα από 200 κιλά ωφέλιμου φορτίου και να το ρίξει σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων.
Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, το drone μπορεί να υιοθετηθεί από τον ρωσικό στρατό και η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο Sovelmash.
Το επιδεικνυόμενο drone αποτελούνταν τόσο από ρωσικά όσο και από ξένα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών και ελεγκτών.
Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, εκτός από εναέριες βόμβες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη ρίψη άλλων πυρομαχικών που ταιριάζουν στις βάσεις του και εντός των επιτρεπόμενων χαρακτηριστικών βάρους και μεγέθους.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι το drone ενδέχεται να είναι εξοπλισμένο για ηλεκτρονικό πόλεμο ή με άλλα οπτικά συστήματα αναγνώρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης