Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την παραγωγή πυραύλων Cruise JASSM – 3.000 θα καταλήξουν στον Zelensky

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την παραγωγή πυραύλων Cruise JASSM – 3.000 θα καταλήξουν στον Zelensky

Αυτές οι συμβάσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των πυραύλων JASSM και JASSM-ER σε 3.000

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν κεφάλαια για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων cruise Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM).
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διαθέτει 130 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων JASSM και αντιπλοίων LRASM.
Τα κεφάλαια θα διατεθούν στην Lockheed Martin Missiles and Fire Control, που πρόκειται να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στις εγκαταστάσεις της στη Φλόριντα.
«Το έργο θα εκτελεστεί στο Ορλάντο της Φλόριντα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2027», δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας.
Η πρόσθετη συμφωνία με τη Lockheed Martin έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να οπλιστεί με πυραύλους κρουζ JASSM.
Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden είναι ανοιχτή στην αποστολή αυτών των πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για αεροσκάφη F-16.
Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης Biden, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την αποστολή του πυραύλου, αλλά η κυβέρνηση επεξεργάζεται επί του παρόντος τις «σύνθετες λεπτομέρειες».
Αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνουν την επαλήθευση της μεταφοράς ευαίσθητης τεχνολογίας και τη διασφάλιση ότι τα ουκρανικά αεροσκάφη μπορούν να εκτοξεύσουν τέτοιους πυραύλους.
Το 2020, η Lockheed Martin έλαβε σύμβαση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την προμήθεια 790 πυραύλων κρουζ JASSM.
Εκείνη την εποχή, το συμβόλαιο ήταν ύψους 812,2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τη σύμβαση με πρόσθετες παραγγελίες.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο του 2020, η Lockheed Martin πρέπει να εκπληρώσει τα συμβόλαια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2024.
Αυτές οι συμβάσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των πυραύλων JASSM και JASSM-ER σε 3.000.
Το βάρος της κεφαλής του είναι 450 κιλά, η εμβέλεια της βασικής έκδοσης είναι 360 χιλιόμετρα και η εμβέλεια της έκδοσης ER είναι 980 χιλιόμετρα, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες των ουκρανικών F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης