Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος - CIA: Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε ζώνη 250 χλμ στο Donbass – Παραδίδονται στο Kursk, σκόνη 317 τεθωρακισμένα

Χάος - CIA: Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε ζώνη 250 χλμ στο Donbass – Παραδίδονται στο Kursk, σκόνη 317 τεθωρακισμένα
Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε μια ζώνη 250 χιλιομέτρων και οι Ρώσοι προχωρούν πλέον ταχύτατα στο Kupyansk, στο Chasiv Yar, το Toretsk ενώ περικύκλωσαν το Pokrovsk - Larry Johnson (πρώην CIA): Η κατάσταση για Ουκρανία στην ζώνη μάχης στο Donbass επιδεινώνεται ραγδαία, ολοταχώς κατάρρευση
(upd6) Η άμυνα των Ουκρανών στις κύριες κατευθύνσεις επίθεσης των Ρωσικών δυνάμεων στο Luhansk και Donetsk κατέρρευσε…ήδη οι Ρώσοι προελαύνουν σε 8 κατευθύνσεις σημειώνοντας σημαντικά εδαφικά κέρδη. 
Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε μια ζώνη 250 χιλιομέτρων και οι Ρώσοι προχωρούν πλέον ταχύτατα στο Kupyansk, στο Chasiv Yar, το Toretsk ενώ περικύκλωσαν το Pokrovsk.
Στο Donbass δηλαδή στις περιφέρειες Luhansk και Donetsk η Ουκρανική άμυνα κατάρρευσε και μαζί και το σχέδιο των Ουκρανών να ανακόψουν την ρωσική προέλαση… που όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά επιταχύνθηκε.
Εν τω μεταξύ στο Kursk που είναι πλέον ξεκάθαρο τι συμβαίνει ένας αντιπερισπασμός των Ουκρανών – μια απελπισμένη προσπάθεια – για να καλύψουν την ήττα στο Donbass… έχουν υποστεί πανωλεθρία…
Για να συντηρήσουν τις θέσεις τους φέρνουν συνεχώς εφεδρεία απόρροια των μεγάλων απωλειών.
O Ουκρανικός στρατός εισέβαλε στην συνοριακή περιοχή του Kursk με 3 Ταξιαρχίες σχεδόν 12.000 στρατιώτες και σχεδόν 500 τεθρωακισμένα και άλλα οχήματα μάχης... 
Ήδη έχουν χάσει 3.000 στρατιώτες σε 10 ημέρες και 317 τεθωρακισμένα αυτό δεν ονομάζεται επίθεση αλλά καταστροφή.
Επίσης όπως αποδεικνύεται οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk παραδίδονται μαζικά…
Για την Ουκρανία… το Kursk είναι αδιέξοδο… και το Donbass βαριά ήττα… νόμιζαν ότι θα υποχρεώσουν να σταματήσουν την προέλαση στο Donbass… αλλά απέτυχαν και τώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακό αδιέξοδο.

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Έχουν χάσει 317 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης εντός 10 ημερών ή 420 μαζί με άλλα οχήματα 

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk ανήλθαν σε έως και 220 στρατιώτες και 19 μονάδες τεθωρακισμένων, συμπεριλαμβανομένων 4 τανκς , 8 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 7 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, 7 μηχανοκίνητων οχημάτων, 3 εκτοξευτές HIMARS MLRS κ.α.
Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε έως και 2.860 στρατιώτες, 41 άρματα μάχης, 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 23 οχήματα μάχης πεζικού, 213 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 102 μηχανοκίνητα οχήματα, 4 συστήματα SAM, 6 εκτοξευτές, συμπεριλαμβανομένων τριών HIMARS MLRS, δύο οχημάτων μεταφοράς-φόρτωσης, 22 πυροβόλων πυροβολικού πεδίου και 3 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου».
Συνολικά καταστράφηκαν 317 τεθωρακισμένα των Ουκρανών εντός 10 ημερών στο Kursk και εάν συμπεριληφθούν και τα μηχανοκίνητα οχήματα οι απώλειες φθάνουν σε 420 τεθωρακισμένα και οχήματα.
1966722371_0_0_1281_720_768x0_80_0_0_35998420f4bf3d6c163f059f96cfb09c.jpg
Παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στο Kursk – Δραματικές οι απώλειες σε στρατιωτικό προσωπικό

Μια μονάδα 24 στρατιωτών που ανήκαν στην 22η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκε οργανωμένα στον ρωσικό στρατό κοντά στο χωριό Komarovka της περιοχής Kursk, δήλωσε εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.
«Είκοσι τέσσερις στρατιωτικοί από την 22η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν οργανωμένα στον ρωσικό στρατό κοντά στο χωριό Komarovka στην κατεύθυνση του Kurssk».
Για την παράδοση χρησιμοποιήθηκε ένα κανάλι Telegram FREE_SOLDIER2022, ειδικά δημιουργημένο για το σκοπό αυτό, μέσω του οποίου οι μαχητές ήρθαν σε επαφή.
1966726099_0_18_1131_654_768x0_80_0_0_58383281f2e2082cf9d7bce063fa2919.jpg

Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Κατέστρεψαν μια στήλη της 82ης χωριστής ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανών

Στρατιώτες της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέστρεψαν ολοσχερώς στην περιοχή του Kursk μια μηχανοκίνητη στήλη της 82ης χωριστής ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οπλισμένη με τεθωρακισμένα οχήματα από χώρες του ΝΑΤΟ.
Μεταξύ των μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν στην περιοχή του Kursk ήταν και ένας στρατιώτης των Azov.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, οι πεζοναύτες της 810ης ταξιαρχίας κατέστρεψαν ολοσχερώς μια κινητή ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κινούνταν σε μια συνοδεία στην περιοχή του Kursk με τεθωρακισμένα οχήματα από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Πολλά θωρακισμένα αυτοκίνητα της Καναδικής Roshel Senator και ένα βαρύ θωρακισμένο όχημα Cougar κατασκευής ΗΠΑ καταστράφηκαν.
Ένα Cougar, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker και δύο Roshel Senators κατέληξαν στους Ρώσους ως τρόπαια.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, περίπου 20 Ουκρανοί μαχητές σκοτώθηκαν.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, εκτός από στρατιωτικό εξοπλισμό, οι μαχητές κατέσχεσαν έγγραφα του ουκρανικού στρατού - διαβατήρια, στρατιωτικές ταυτότητες, πιστοποιητικά εκπαίδευσης και άλλα.
Επίσης στα χέρια τους βρίσκονταν προσωπικά όπλα που παρήγαγαν οι χώρες του ΝΑΤΟ, πυρομαχικά, πυρομαχικά (θωρακίσεις σώματος και μάσκες αερίων), εξοπλισμός επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν 200 Ρώσους στρατιώτες… – Ο Kyrylo Budanov ζητάει ανταλλαγές με Ουκρανούς αιχμαλώτους

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Αleksandr Syrskyi δήλωσε στις 16 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν 1 χιλιόμετρο σε απροσδιόριστες περιοχές της περιφέρειας Kursk.
Ο Syrskyi δήλωσε επίσης ότι ο υποστράτηγος Eduard Moskalyov έχει αρχίσει να διευθύνει το γραφείο του νεοσύστατου στρατιωτικού διοικητή στην περιφέρεια Kursk.
Ο Ουκρανός Διαμεσολαβητής δήλωσε στις 14 Αυγούστου ότι η Ρωσίδα Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με τις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν συλλάβει 200 Ρώσους αιχμαλώτους πάσης φύσεως.
Η Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov, δήλωσε στις 15 Αυγούστου ότι η Ουκρανία θα δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή των βαριά τραυματισμένων και ασθενών, των γυναικών και εκείνων που ήταν στη ρωσική αιχμαλωσία το μεγαλύτερο διάστημα.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Νόμου και Τάξης ανέφερε στις 15 Αυγούστου ότι το 80% από τους περισσότερους από 200 Ρώσους αιχμαλώτους που βρίσκονται στο ένα Ουκρανικό κέντρο κράτησης αιχμαλώτων είναι στρατεύσιμοι...

Alexander Dubinsky (Ουκρανός βουλευτής): Ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο Kursk για να καλύψει την ήττα στο Donbass

Ο Ουκρανικός στρατός αποφάσισε να εισβάλει στην περιοχή του Kursk – ειδικά τώρα - για να καλύψει τις ήττες στο Donbass, έγραψε στο Telegram ο Alexander Dubinsky βουλευτής της Ουκρανίας, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Θα μιλήσω όσο πιο κυνικά γίνεται και μετά θα ελέγξουμε ποιος είχε δίκιο.
Κατά τη γνώμη μου, ολόκληρο το «επιχειρησιακό σχέδιο» του Zelensky στο Kursk φαίνεται και έγινε με τέτοιο τρόπο που μετά την υπερήφανη απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Kursk… η απώλεια της περιφέρειας του Donetsk δεν θα φαινόταν τόσο οδυνηρή», τόνισε ο Alexander Dubinsky.
Οι ουκρανικές μονάδες το πρωί της 6ης Αυγούστου πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, τονίζοντας ότι η επιχείρηση στην περιοχή θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η κατάσταση για Ουκρανία στην ζώνη μάχης στο Donbass επιδεινώνεται ραγδαία, ολοταχώς κατάρρευση

Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης επιδεινώνεται ραγδαία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν τον έλεγχο σε μια βασική περιοχή, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται ραγδαία.
Οι Ρώσοι κερδίζουν τις μάχες και δεν το λέω γιατί είμαι πράκτορας του Putin… και κατανοώ ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν την επιμελητεία και την υποδομή που θα τους επέτρεπε να υποστηρίξουν τα στρατεύματα», είπε ο Larry Johnson.
Όπως σημείωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA, οι ουκρανικές δυνάμεις αρχίζουν να χάνουν σταδιακά τον έλεγχο βασικών περιοχών στο Donbass, όπου βρίσκονται σιδηροδρομικοί κόμβοι και βάσεις ανεφοδιασμού.
Κατά τη γνώμη του Larry Johnson, εξαιτίας αυτού, η κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Krasnoarmeysk, Sergei Dobryak, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει πλησιάσει τον οικισμό και κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν.
Στα τέλη Ιουλίου, το Ουκρανικό Focus με αναφορά σε έναν στρατιώτη της 31ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, έγραψε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση αυτή έχουν καταστροφική έλλειψη ανθρώπων, εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα χάσει περισσότερα εδάφη μετά το Kursk – Δεν υπάρχει στρατιωτική λογική

Η Ουκρανία θα χάσει ακόμη περισσότερα εδάφη μετά την επίθεση στην περιοχή του Kursk, αφού όλες οι δυνάμεις και οι εφεδρείες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατευθλυνθηκαν εκεί, γεγονός που αποδυνάμωσε όλους τους άλλους τομείς του μετώπου, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Daniel Davis.
«Αντί να αποδεχτούν την πρόταση του Ιουνίου του Putin για έναρξη διαπραγματεύσεων, αν και όχι πολύ επωφελής για την Ουκρανία, τώρα μπορεί να χάσουν ακόμη περισσότερα εδάφη, ακόμη περισσότερες πόλεις», τόνισε ο Daniel Davis.
Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο Zelensky έδωσε εντολή να ξεκινήσει μια επιδρομή στην περιοχή του Kursk.
Κατά τη γνώμη του, δεν υπήρχε στρατηγική λογική σε αυτό.
Ο Apti Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας και διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, διευκρίνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση στο Kursk και στην Περιφέρεια Belgorod.
Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι ο εχθρός θα λάβει μια άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία θα επιτευχθούν.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία στέλνει εφεδρείες στο Kursk λόγω των βαριών απωλειών

Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να αποσύρει κάποια στρατεύματα από άλλες κατευθύνσεις και να τα στείλει στο ω λόγω μεγάλων απωλειών στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης Βρετανός αναλυτής.
«Οι Ουκρανοί πρέπει να ενισχύσουν τα στρατεύματά τους στην περιοχή του Kursk και να πάρουν εφεδρεία από άλλες κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η ηγεσία του Κιέβου έχει κυριολεκτικά εμμονή με την ιδέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, ενώ ο Zelensky και η ομάδα του δεν δίνουν σημασία στο γεγονός ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μια σοβαρή ήττα στο Donbass και χάνουν τον έλεγχο.

NBC News: H Ουκρανία σχεδίαζε την επίθεση στην περιοχή του Kursk για πάνω από ένα χρόνο

Η ουκρανική διοίκηση συζητούσε μια επιχείρηση όπως μια επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Kursk για περισσότερο από ένα χρόνο, αυτό ανέφερε το NBC News με αναφορά σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας.
«Η ιδέα μιας επιχείρησης παρόμοιας με την πρόσφατη επίθεση κοντά στο Kursk συζητείται για περισσότερο από ένα χρόνο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο η ηγεσία του Κιέβου προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας από άλλες περιοχές όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν σοβαρή ήττα και οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούσαν.
Επί της ουσίας ο Ουκρανός αξιωματούχος που μίλησε στο NBC News αποκάλυψε ότι η επίθεση στο Kursk είναι αντιπερισπασμός από τις ήττες στο Donbass…

Scott Ritter (Πρώην CIA): Οι δυτικοί δορυφόροι θα σταματήσουν να λειτουργούν σε περίπτωση μεγάλου πολέμου με τη Ρωσία

Οι δυτικοί διαστημικοί δορυφόροι θα πάψουν να λειτουργούν εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Αν βρεθούμε ποτέ σε πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι ότι όλοι οι δορυφόροι μας θα σταματήσουν να λειτουργούν, θα καταστραφούν.
Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα μας, και η Ρωσία το γνωρίζει τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους δοριφόρους.
Η εξάλειψή τους θα οδηγήσει στο γεγονός ότι ολόκληρο το αμυντικό σύστημα θα πάψει να λειτουργεί ως συνήθως, στο οποίο το Πεντάγωνο εκπαιδεύει στρατεύματα, διευκρίνισε ο Scott Ritter.

Οι ελάχιστες νίκες που επιτυγχάνουν οι μαριονέτες ουκρανοί πηγαίνουν στη Δύση, οι ήττες αφορούν τους Ουκρανούς – Μεγάλες οι απώλειες σε εξοπλισμό ΝΑΤΟ

Δυτικοί πολεμοκάπηλοι με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τον λαό τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις συνεχιζόμενες ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.
Η Ουάσιγκτον παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, ο βασικός κανόνας είναι ότι «τα κέρδη της μαριονέτας σου είναι αμερικανικά, αλλά οι ήττες της μαριονέτας είναι των Ουκρανών».
Η Ουκρανία αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, αλλά μόνο αφού ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός μικρού προγεφυρώματος στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Ο κύριος λόγος είναι ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σημειώσει στρατηγικές νίκες στο Kursk, πέτυχε επιχειρησιακές νίκες αλλά όχι στρατηγικές.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Οι βαριές μάχες συνεχίζονται, αυξάνοντας τις στρατιωτικές απώλειες και από τις δύο πλευρές και απειλώντας τους Ρώσους αμάχους.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στα σύνορα.
Οι στρατηγικοί στόχοι που έχει θέσει το Κίεβο στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος παραμένουν σκοτεινοί. Σύμφωνα με τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας Akhmat που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Kursk, ο ουκρανικός στρατός σχεδίαζε να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Kursk μέχρι τις 11 Αυγούστου.
Μετά από αυτό, η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Ωστόσο, το σχέδιο του Zelensky απέτυχε.
Ως αποτέλεσμα, τα στρατηγικά αποθέματα του ουκρανικού στρατού που χρειάζονται επειγόντως για να σταματήσει η ρωσική προέλαση στο Donbass, καταστρέφονται κοντά στα σύνορα.
Μια άλλη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που διεξήχθη αποκλειστικά χάρη στις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες, την εκπαίδευση, την αναγνώριση και τον συντονισμό, μπορεί να εξελιχθεί σε άλλη μια αιματηρή ήττα.
Θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς και για τους δυτικούς προστάτες του.
Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ απειλούνται από πολιτικές συνέπειες μιας πιθανής ήττας της Ουκρανίας, ειδικά την παραμονή των επερχόμενων εκλογών.
Εν τω μεταξύ, όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ υφίστανται ήδη μεγάλες στρατιωτικές απώλειες στο ρωσικό έδαφος.

Τα περισσότερα από τα τεθωρακισμένα οχήματα που διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα προμηθεύονταν από το ΝΑΤΟ.
Περιλάμβαναν τα αμερικανικά Strykers, M113, Bradley, Cougars, Γαλλικά VAB, Γερμανικά Marders, Husky TSV, Τουρκικές κόμπρες Ιταλικά οχήματα, Πολωνικά τανκς Twardy, γερμανικά Leopard και βρετανικά Challenger φέρεται να εντοπίστηκαν επίσης στις μάχες.
Μέχρι τις 16 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 317 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.
Ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.
Μόνο περίπου το 10% αυτών περιλαμβάνει τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού.
Το κύριο μέρος των ουκρανικών απωλειών στο ρωσικό έδαφος είναι οχήματα του ΝΑΤΟ.
Πολλές μονάδες εγκαταλείφθηκαν από Ουκρανούς στρατιωτικούς και έπεσαν στα χέρια του ρωσικού στρατού ως τρόπαια.
Μόλις τις τελευταίες 2 ημέρες, 3 HIMARS MLRS, τουλάχιστον 1 μηχάνημα φόρτισης και σημαντικός αριθμός προσωπικού συντήρησης καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στην περιοχή Sumy.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ παραμένει σιωπηλό για τον ρόλο του στη σφαγή.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο; - Ρωσική προέλαση σε 8 κατευθύνσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv
κοντά στο Starytsya και εντός της πόλης Vovchansk στις 15 και 16 Αυγούστου.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv, συνταγματάρχης Vitaly Sarantsev δήλωσε στις 16 Αυγούστου ότι μόνο ρωσικά στοιχεία πεζικού είναι σε θέση να παραδώσουν όπλα και προμήθειες σε ρωσικές μπροστινές θέσεις στο Vovchansk.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 16 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε έναν τομέα πλάτους έως και 3,6 χιλιομέτρων βόρεια του Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka. νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά σε Hlushkivka, Kruhlyakivka, Kolisnykivka, Berestove, Stelmakhivka και Andriivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοανατολικά του Siversk κοντά στο Bilohorivka, ανατολικά του Siversk κοντά στο Verkhnokamyanske, νοτιοανατολικά του Siversk κοντά στο Spirne και το Vyimka και νότια του Siversk κοντά στο Pereizne.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νοτιοανατολικά του Chasiv Yar και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar στις 16 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος του καναλιού Siverskyi Donets Donbas βόρεια της Ozaryanivka (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar).

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα κοντά στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 16 Αυγούστου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά του Zalizne (νοτιοανατολικά του Toretsk).
Επίσης μπήκαν στα νοτιοδυτικά περίχωρα του Pivnichne (ανατολικά του Toretsk).

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα ανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών προσπαθειών να περικυκλώσουν τακτικά τις ουκρανικές δυνάμεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 16 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις που δρούσαν ανατολικά του Pokrovsk προχώρησαν νότια της Vozdvyzhenka, ανατολικά της Svyridonivka, δυτικά της Novotoretske και ανατολικά της Hordivka.
Επίσης προχώρησαν νοτιοανατολικά του Zhelanne και κατέλαβαν τη Mykolaivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από θέσεις κοντά στην Karlivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ο αρχηγός της Ουκρανικής Στρατιωτικής Διοίκησης του Pokrovsk , Serhiy Dobryak, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν λίγο περισσότερο από 10 χιλιόμετρα από το Pokrovsk αλλά οι Ρώσοι λένε ότι απέχουν αυτή τη στιγμή 6 χιλιόμετρα από το Myrnohrad.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της πόλης του Donetsk κοντά σε Heorhiivka, Krasnohorivka και Oleksandrivka και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk κοντά στην Paraskoviivka, Kostyantynivka και Vodyane στις 15 και 16 Αυγούστου.
Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν στις 15 και 16 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 400 μέτρα εντός της Kostyantynivka και έφτασαν στο κέντρο του οικισμού.

Οι Ρωσικές επιθέσεις συνεχίστηκαν στην ανατολική (αριστερά) όχθη της Περιφέρειας Kherson στις 15 και 16 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 10 από τις 13 επιθέσεις τους βόρεια του Krynky στις 15 Αυγούστου κοντά στο Kozachi Laheri.

UAF_Kursk_Incursion_August_16_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_16_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_16_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_16_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_16_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης