Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία Biden για εκεχειρία στη Γάζα: Καμία πλευρά μην υπονομεύσει τις προσπάθειες - Στο Ισραήλ ο Blinken

Αισιοδοξία Biden για εκεχειρία στη Γάζα: Καμία πλευρά μην υπονομεύσει τις προσπάθειες - Στο Ισραήλ ο Blinken
Οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden εκτιμά πως η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας φαίνεται «πιο κοντά από ποτέ», ενώ προειδοποιεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην υπονομεύσουν την διαδικασία.
Ο ίδιος έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στη Ντόχα, γράφοντας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ πως «τις τελευταίες 48 ώρες στη Ντόχα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ συμμετείχαν σε εντατικές συνομιλίες ως μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων. Αυτές οι συνομιλίες ήταν σοβαρές και εποικοδομητικές.
Ανώτεροι αξιωματούχοι των κυβερνήσεών μας θα συνέλθουν εκ νέου στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με στόχο να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάστηκαν σήμερα.
Ο δρόμος έχει πλέον οριστεί για ένα αποτέλεσμα που θα σώσει ζωές, θα φέρει ανακούφιση στον λαό της Γάζας και θα αποκλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις».
β2_2.JPG
Παράλληλα, σε ξεχωριστή του αβνάρτηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημερινή (Σάββατο 17/8) μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, στο Ισραήλ.
β1.JPG

Υπενθυμίζεται ότι μια τροποποιημένη πρόταση συμφωνίας για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παρουσίασαν την Παρασκευή 16/8 οι ΗΠΑ, μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στην Ντόχα, αλλά η Hamas απέρριψε αμέσως τους «νέους όρους» που υποστήριξε πως θέτει το Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι δύο στελέχη της Hamas δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η οργάνωσή τους απορρίπτει τους «νέους όρους» του Ισραήλ.

Στο Ισραήλ ο Blinken

Στο Ισραήλ
θα βρεθεί σήμερα, Σάββατο 17/8, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, προκειμένου να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.
Ο Blinken
θα επιδιώξει «να καταλήξει σε μια συμφωνία» με βάση την πρόταση που παρουσίασαν στις 16/8 οι ΗΠΑ στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ντόχα.
Μάλιστα, τη Δευτέρα 19/8 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίες αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, σύμφωνα με έναν Ισραηλινό αξιωματούχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης