Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ελάχιστες νίκες που επιτυγχάνουν οι μαριονέτες Ουκρανοί πηγαίνουν στη Δύση, οι ήττες αφορούν τους Ουκρανούς – Μεγάλες οι απώλειες σε εξοπλισμό ΝΑΤΟ

Οι ελάχιστες νίκες που επιτυγχάνουν οι μαριονέτες Ουκρανοί πηγαίνουν στη Δύση, οι ήττες αφορούν τους Ουκρανούς – Μεγάλες οι απώλειες σε εξοπλισμό ΝΑΤΟ
Μόλις τις τελευταίες 2 ημέρες, 3 HIMARS MLRS, τουλάχιστον 1 μηχάνημα φόρτισης και σημαντικός αριθμός προσωπικού συντήρησης καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στην περιοχή Sumy.
Δυτικοί πολεμοκάπηλοι με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τον λαό τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις συνεχιζόμενες ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.
Η Ουάσιγκτον παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, ο βασικός κανόνας είναι ότι «τα κέρδη της μαριονέτας σου είναι αμερικανικά, αλλά οι ήττες της μαριονέτας είναι των Ουκρανών».
Η Ουκρανία αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, αλλά μόνο αφού ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός μικρού προγεφυρώματος στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Ο κύριος λόγος είναι ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σημειώσει στρατηγικές νίκες στο Kursk, πέτυχε επιχειρησιακές νίκες αλλά όχι στρατηγικές.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Οι βαριές μάχες συνεχίζονται, αυξάνοντας τις στρατιωτικές απώλειες και από τις δύο πλευρές και απειλώντας τους Ρώσους αμάχους.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στα σύνορα.
Οι στρατηγικοί στόχοι που έχει θέσει το Κίεβο στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος παραμένουν σκοτεινοί. Σύμφωνα με τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας Akhmat που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Kursk, ο ουκρανικός στρατός σχεδίαζε να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Kursk μέχρι τις 11 Αυγούστου.
Μετά από αυτό, η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Ωστόσο, το σχέδιο του Zelensky απέτυχε.
Ως αποτέλεσμα, τα στρατηγικά αποθέματα του ουκρανικού στρατού που χρειάζονται επειγόντως για να σταματήσει η ρωσική προέλαση στο Donbass, καταστρέφονται κοντά στα σύνορα.
Μια άλλη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που διεξήχθη αποκλειστικά χάρη στις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες, την εκπαίδευση, την αναγνώριση και τον συντονισμό, μπορεί να εξελιχθεί σε άλλη μια αιματηρή ήττα.
Θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς και για τους δυτικούς προστάτες του.
Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ απειλούνται από πολιτικές συνέπειες μιας πιθανής ήττας της Ουκρανίας, ειδικά την παραμονή των επερχόμενων εκλογών.
Εν τω μεταξύ, όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ υφίστανται ήδη μεγάλες στρατιωτικές απώλειες στο ρωσικό έδαφος.
Τα περισσότερα από τα τεθωρακισμένα οχήματα που διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα προμηθεύονταν από το ΝΑΤΟ.
Περιλάμβαναν τα αμερικανικά Strykers, M113, Bradley, Cougars, Γαλλικά VAB, Γερμανικά Marders, Husky TSV, Τουρκικές κόμπρες Ιταλικά οχήματα, Πολωνικά τανκς Twardy, γερμανικά Leopard και βρετανικά Challenger φέρεται να εντοπίστηκαν επίσης στις μάχες.
Μέχρι τις 16 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 317 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων.
Ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.
Μόνο περίπου το 10% αυτών περιλαμβάνει τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού.
Το κύριο μέρος των ουκρανικών απωλειών στο ρωσικό έδαφος είναι οχήματα του ΝΑΤΟ.
Πολλές μονάδες εγκαταλείφθηκαν από Ουκρανούς στρατιωτικούς και έπεσαν στα χέρια του ρωσικού στρατού ως τρόπαια.
Μόλις τις τελευταίες 2 ημέρες, 3 HIMARS MLRS, τουλάχιστον 1 μηχάνημα φόρτισης και σημαντικός αριθμός προσωπικού συντήρησης καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στην περιοχή Sumy.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ παραμένει σιωπηλό για τον ρόλο του στη σφαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης