Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): H ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ είναι ιερή μόνο αν είναι... φιλοαμερικανική!

Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): H ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ είναι ιερή μόνο αν είναι... φιλοαμερικανική!
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει πλήρη λογοκρισία, δηλώνει ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Antonov
«Η ελευθερία του λόγου στις σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιερή μόνο εάν είναι φιλοαμερικανική», τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov, σχολιάζοντας την έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού πολιτικού επιστήμονα και παρουσιαστή του Channel One, Dmitry Simes στη Βιρτζίνια.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν μπει σίγουρα στον δρόμο της απόλυτης λογοκρισίας, διώκοντας σε όλη τη χώρα όσους φέρονται να εργάζονται για τη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε για την έρευνα
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, «οι επιδρομές των αμερικανικών αρχών στον οικοδεσπότη του Channel One είναι ένα από τα πολλά γεγονότα του «κυνηγιού μαγισσών» που εκτυλίσσεται εδώ με ανανεωμένο σθένος.
"Όλα αυτά γίνονται εν μέσω της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.
Σε όλη τη χώρα, υπάρχει δίωξη όσων φέρονται να εργάζονται για τη ρωσική κυβέρνηση κατά παράβαση του νόμου για τους ξένους πράκτορες", δήλωσε ο Antonov σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. διπλωματική αποστολή.

"Οι τοπικοί κυρίαρχοι κύκλοι έχουν μπει οπωσδήποτε στον δρόμο της απόλυτης λογοκρισίας.

Η ελευθερία του λόγου στις σύγχρονες Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιερή μόνο εάν αυτή η λέξη είναι φιλοαμερικανική.
Όλοι οι διαφωνούντες υπόκεινται σε πολιτική ανάκριση, ειδικά όταν αφορά αυτούς που μάχονται κατά των «επιβολή μονόπλευρων και μεροληπτικών απόψεων στη Ρωσία», τόνισε ο διπλωμάτης, σημειώνοντας ότι η ρωσική πρεσβεία «ανησυχεί για αυτό που συμβαίνει».
Σύμφωνα με τον Antonov, η Ουάσιγκτον «είναι βουτηγμένη σε διπλά μέτρα και σταθμά στον τομέα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου».
"Εκατοντάδες άνθρωποι δηλώνονται ανεπιθύμητοι απλώς και μόνο επειδή τολμούν να αντικρούσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Τους απαγορεύεται να έχουν τη δική τους άποψη.
Εισβολή σε σπίτια, έρευνες, κατάσχεση εγγράφων - αυτός είναι ένας σύντομος κατάλογος των ενεργειών των Αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών», συνέχισε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές αρχές «παραβιάζουν εύκολα τους δικούς τους κανόνες, που προβλέπονται από την Πρώτη Τροποποίηση» του αμερικανικού Συντάγματος, «η επανάληψη της διαφωνίας έχει γίνει ο κανόνας».

«Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να δίνουν διαλέξεις σε ολόκληρο τον κόσμο για τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο πρέσβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά «θυμίζουν τις σκοτεινές εποχές του Μακαρθισμού».
Ο Antonov τόνισε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Simes «ως έναν ταλαντούχο πολιτικό επιστήμονα με βαθιά γνώση του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής του κράτους».
"Ήμουν καλεσμένος στη ΜΚΟ "Center for the National Interest" με επικεφαλής τον ίδιο.
Εκεί συζήτησα για την τύχη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.
Όλα αυτά ήταν μέρος πολιτισμένων συζητήσεων με σεβασμό στη γνώμη του αντιπάλου», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.
Νωρίτερα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών επιβεβαίωσε την έφοδο σε σπίτι του Αμερικανού πολιτικού επιστήμονα Dimitri Simes στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο Simes είπε στο TASS ότι δεν είχε επίσημα ειδοποιηθεί για την έρευνα του FBI, η οποία διεξήχθη στις 13 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημα του ανταποκριτή του TASS να σχολιάσει το περιστατικό.
Ο πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός και τηλεπαρουσιαστής Simes γεννήθηκε το 1947 στη Μόσχα.
Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πέρυσι, συντόνισε μια συνάντηση ολομέλειας με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και τον Ιούνιο συμμετείχε σε κλειστή συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους μετά την ομιλία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης