Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η άγνωστη εισβολή των Ουκρανών στο Belgorod που πνίγηκε στο αίμα – Τα ρωσικά … Δόντια του Δράκου αφάνισαν όλα τα τεθωρακισμένα σε 24 ώρες

Η άγνωστη εισβολή των Ουκρανών στο Belgorod που πνίγηκε στο αίμα  – Τα ρωσικά … Δόντια του Δράκου αφάνισαν όλα τα τεθωρακισμένα σε 24 ώρες
Η ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιοχή Belgorod πνίγηκε κυριολεκτικά σε ένα λουτρό αίματος
Σχετικά Άρθρα
Παράλληλα με τη μαζική εισβολή στην περιοχή Kursk της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα προσωπικό, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες – ένα πραγματικό λουτρό αίματος - σε μια αποτυχημένη ταυτόχρονη επίθεση στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας.
Η Washington Post αναφέρθηκε αρχικά σε «σκληρές μάχες σε εξέλιξη» στα σύνορα της περιοχής, επικαλούμενη τραυματίες Ουκρανούς που έχουν εκκενωθεί από τις πρώτες γραμμές στην περιοχή Sumy.

Πραγματικό μακελειό – Τα Δόντια του Δράκου αφάνισαν όλα τα τεθωρακισμένα, τραυματίες όλοι οι Ουκρανοί την πρώτη μέρα

Η επίθεση των πέντε ημερών περιελάμβανε έναν «στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων που κινούνταν στο φως της ημέρας», δήλωσε ένας στρατιώτης, περιγράφοντας την επιχείρηση ως «τρελή».
Η εισβολή επικεντρώθηκε στο συνοριακό πέρασμα Kolotilovka-Pokrovka, αλλά σε αντίθεση με το Kursk, ουσιαστικά απωθήθηκε σχεδόν αμέσως από τις ρωσικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Belgorod.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες, που μίλησαν στην αμερικανική εφημερίδα, δήλωσαν ότι οι Ρώσοι υπερασπιστές ήταν καλά προετοιμασμένοι, με την περιοχή ναρκοθετημένη σε μεγάλο βαθμό και οχυρωμένη με τα αντιαρματικά εμπόδια «Δόντια του Δράκου».
dragon_teeth.JPG

Οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν έναν πραγματικό καταιγισμό από ρωσικό πυροβολικό, drones και μαχητικά αεροσκάφη μόλις έφτασαν κοντά στα σύνορα.
«Όλα τα μέλη της ομάδας τραυματίστηκαν την ημέρα που φτάσαμε», δήλωσε ένας στρατιώτης, με τη σοβαρότητα της κατάστασης να είναι τέτοια που οι νεκροί έπρεπε να εγκαταλειφθούν στο πεδίο της μάχης, όπως σημειώνει το Military Watch Magazine.

Η καταστροφή των ουκρανικών ελίτ δυνάμεων στο Kursk

Στις 16 Αυγούστου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχασε έως και 2.860 στρατιώτες και μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού στην περιοχή του Kursk τις προηγούμενες 10 μέρες, συμπεριλαμβανομένων 41 τανκς, 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τρεις πυραύλους HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ.
Αυτές οι απώλειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές υπό το φως του γεγονότος ότι η Ουκρανία έχει δεσμεύσει τα πιο ικανά στρατιωτικά της μέσα στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Challenger 2, T-80 και Leopard.
Θεωρείται ότι τα υψηλά ποσοστά φθοράς σε ελίτ μονάδες στο Kursk θα μπορούσαν να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πολεμική προσπάθεια εάν αυτές οι δυνάμεις αποκοπούν πλήρως και εξουδετερωθούν.
Η αποτυχία της επίθεσης στο Belogrod φέρεται να επέτρεψε στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να εστιάσουν πολύ περισσότερη προσοχή και δύναμη πυρός στις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk, οι οποίες έχουν υποστεί εντατικούς βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων επιδρομών με drones και ελικοπτέρων αλλά και χτυπημάτων πυροβολικού.

Καταστροφή ουκρανικού T -80 στο Kursk από drone
t80.png
Γίνεται χειρότερη η ήδη κακή κατάσταση για την Ουκρανία

Την αυτοκτονική εισβολή επισημαίνουν την ίδια στιγμή όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που επικράτησε στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για τη δήθεν ουκρανική νίκη.
Το πρακτορείο ειδήσεων AP αναφέρει ότι παρά την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk, το «συνολικό στρατηγικό πλεονέκτημα» της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή παραμένει «άθικτο».
Η επίθεση στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να αποσύρει στρατεύματα και όπλα από τις «ήδη προβληματικές γραμμές του μετώπου», επισημαίνει η Wall Street Journal (WSJ) επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των Times που αποκαλύπτουν πως αποδεσμεύθηκαβ ελίτ μονάδες από Sumy και Kharkiv.
Η Ουκρανία αναδιατάσσει στρατεύματα από το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, «αφήνοντας τις μονάδες της ακόμη πιο απλωμένες», σε ένα παιχνίδι τζόγου «που τείνει να κάνει χειρότερη μια ήδη κακή κατάσταση για το Κίεβο», υποστηρίζει η εφημερίδα.
xarakomata.jpg
Καθαρή αυτοκτονία: Αποσύρουν στρατό από το Donetsk όπου η Ρωσία προελαύνει

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες για τις επιχειρήσεις, με τους εξουθενωμένους άνδρες «να περνούν περισσότερο χρόνο στα χαρακώματα επειδή δεν υπάρχουν νέα στρατεύματα για να τους αντικαταστήσουν», σημειώνει τώρα η WSJ, η οποία στις 6 Αυγούστου θριαμβολογούσε για την εισβολή στο Kursk.
Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα έγινε χειρότερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - «χωρίς κανένα σημάδι ότι οι ρωσικές δυνάμεις χαλαρώνουν» από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στο Kursk.
«Η αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στο Kursk σημαίνει ότι το Κίεβο αναγκάστηκε να τα απομακρύνει από το Donetsk, όπου η ρωσική προέλαση είναι συνεχής» σημειώνει η εφημερίδα εκφράζοντας ανοιχτά πλέον αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της εισβολής στη Ρωσία.
ukraine_tank.jpg

Times: Εκπαιδευμένοι στη Βρετανία οι Ουκρανοί που εισέβαλαν στη Ρωσία

Οι Times αποκαλύπτουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στην περιοχή του Kursk εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές αστικού πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν μήνα πριν από την επίθεση.
Δηλαδή η εκπαίδευση έλαβε χώρα τον Ιούλιο 2024, ένα μήνα πριν από την έναρξη της εισβολής στις 6 Αυγούστου 2024.
Μάλιστα πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που πολεμούν αυτή τη στιγμή σε ρωσικό έδαφος έμαθαν για την προετοιμασία της επιχείρησης μερικές ώρες πριν από την έναρξη της.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες αναδιατάχθηκαν από τις περιοχές Sumy και Kharkiv επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους Times, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οι πλέον επίλεκτες μονάδες του ουκρανικού στρατού με μεγάλη εμπειρία στον αστικό πόλεμο και τις οδομαχίες.
Οι ίδιοι συμμετείχαν στην εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με Βρετανούς στρατιώτες.
Το επίκεντρο της εκπαίδευσης ήταν οι επιδρομές σε πολυώροφα κτίρια.
«Οι διαταγές μας ήταν απλές: Θα εισβάλετε στη Ρωσία σήμερα», λένε Ουκρανοί στρατιωτικοί, που συμμετέχουν στην παράτολμη εισβολή, δηλαδή έλαβαν εντολή θανάτου.
Οι Ουκρανοί, που πήραν μέρος στο πρώτο κύμα της εισβολής λένε, πως συνάντησαν αρχικά μικρή ή μηδενική αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός το οποίο ενισχύει σε σημαντικό βαθμό το ενδεχόμενο της ρωσικής παγίδας.
«Αρχικά δεν απαντούσαν τα πυρά μας, μετά από δύο μέρες όμως έστειλαν τις ειδικές δυνάμεις τους και η κατάσταση έγινε δύσκολη», λέει Ουκρανός στρατιωτικός με τον κωδικό Adam δίνοντας το περίγραμμα μίας ρωσικής παγίδας στις ελίτ ουκρανικές μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης