Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταστροφή - Απέτυχαν οι Ουκρανοί στο Kursk, έχασαν 355 τεθωρακισμένα, χωρίς να μειωθεί η ρωσική προέλαση στο Donbass

Καταστροφή - Απέτυχαν οι Ουκρανοί στο Kursk, έχασαν 355 τεθωρακισμένα, χωρίς να μειωθεί η ρωσική προέλαση στο Donbass
Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει - Σύντομα πέφτει το Pokrovsk
(upd6) Καταστροφή αποδεικνύεται η Ουκρανική επίθεση στο Kursk άπαξ και κανείς από τους βασικούς στόχους της Ουκρανίας δεν επιτεύχθηκε.
Οι στόχοι των Ουκρανών ήταν δύο
1)Να υποχρεώσουν τους Ρώσους να σταματήσουν την προέλαση τους στο Donetsk εκεί όπου οι ήττες των Ουκρανών είναι καθημερινές ενώ έχει σπάσει και η δεύτερη γραμμή άμυνας…
Η εύκολη προέλαση των Ρώσων από την Avdiivka στο Pokrovsk, καθημερινά διανύουν 2,5 χιλιόμετρα κατάφεραν να φθάσουν στο Pokrovsk που απέχει σχεδόν 40 χιλιόμετρα σε μικρό διάστημα.
Μπήκαν στην πόλη Toretsk οι Ρώσοι, μπήκαν στο Chasiv Yar, προελαύνουν σε Kupyansk και Kremminna στο Luhansk καθώς και στο νότιο Donetsk
2)Ο δεύτερος στόχος των Ουκρανών ήταν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Kursk για να υποχρεώσουν την Ρωσία να συρθεί σε διαπραγματεύσεις…
Κανείς στόχος δεν επιτεύχθηκε…
Οι Ουκρανοί πλέον κόλλησαν και πέρασαν σε άμυνα στο Kursk απόδειξη ότι σταμάτησε πλήρως η προέλαση τους…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 355 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και σχεδόν 3.200 στρατιώτες σε σύνολο 12.000 με 14.000 που συμμετείχαν στην αρχική εισβολή.
Πλέον για την Ουκρανία η επίθεση στο Kursk εξελίσσεται σε ακραία αιματοχυσία.
Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν τις προελάσεις τους στο Donbass αλλά όπως αποδεικνύουν τα γεωτοποθετημένα στοιχεία… αλλά αύξησαν τον ρυθμό προέλασης τους…
Επίσης η καταστροφή κρίσιμων για τους Ουκρανούς οπλικών συστημάτων… όπως 3 συστήματα HIMARS μέσα σε μια ημέρα… αποδεικνύει ότι ο Ουκρανικός στρατός εξάντλησε τις δυνατότητες του…
Για την Ουκρανία μοιραία… το τέλος πλησιάζει και η προσπάθεια επιθετικών πρωτοβουλιών στην Kherson με στόχο την Κριμαία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποδεικνύει… ότι και οι Ουκρανοί κατανοούν… απλά ότι δεν μπορούν.

Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει - Σύντομα πέφτει το Pokrovsk

Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk δεν είναι από μόνη της καθοριστική στρατιωτική επιχείρηση για να αλλάξει την τάση... του πολέμου 
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την ικανότητα να διεξάγουν μεμονωμένες αποφασιστικές επιχειρήσεις που κερδίζουν τον πόλεμο και πρέπει να διεξάγουν πολλαπλές διαδοχικές επιχειρήσεις με περιορισμένους επιχειρησιακούς στόχους που απέχουν πολύ από τη νίκη, αλλά που συνολικά μπορούν να επιτύχουν στρατηγικούς στόχους.
Η ικανότητα της Ρωσίας και της Ουκρανίας να παράγουν αρκετή μαχητική ισχύ για να επανδρώσουν συνεχείς αμυντικές θέσεις χωρίς ανοιχτά πλευρά και να δημιουργήσουν τακτικό βάθος σε σημαντικά σημεία κατά μήκος της πρώτης γραμμής, ανάγκασε και τις δύο πλευρές να επιχειρήσουν μάχες διείσδυσης που είναι δαπανηρές
Η Ουκρανία, στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύτηκε ένα πλευρό που οι Ρώσοι είχαν αφήσει ανοιχτό στην Περιφέρεια Kursk, αλλά η Ρωσία έχει αρκετή μαχητική ισχύ για να καλύψει τα σύνορά της, αν το επιλέξει, με κόστος την επιδίωξη άλλων στόχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική επιταγή για να κερδίσουν έναν πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας, και τόσο η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk όσο και η ρωσική επιθετική προσπάθεια στην ανατολική Ουκρανία θα επηρεάσουν το αν οι Ρώσοι οι δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν την πρωτοβουλία βραχυπρόθεσμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο τον Νοέμβριο του 2023 και έκτοτε διεξήγαγαν συνεπείς επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία ως μέρος μιας εκστρατείας που σχεδιάστηκε για να επεκτείνει τις ουκρανικές δυνάμεις και να εμποδίσει την Ουκρανία να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία.
Ο ρωσικός στρατός δεν επιδίωξε μια νέα μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διατηρήσει ένα σταθερό επιθετικό ρυθμό στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Donetsk και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχουν αποδεχθεί ότι στοχεύει σε συνεχή τακτικά κέρδη.
Η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία και να αποτρέψει την Ουκρανία από τη διεξαγωγή επιχειρησιακών σημαντικών αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων, η Ρωσία μπορεί να προκαλέσει αποφασιστικές απώλειες στην Ουκρανία μεσοπρόθεσμα, καταστρέφοντας συστηματικά τις υποδομές της Ουκρανίας

Ξεφούσκωσε η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Kursk, πέρασαν σε άμυνα

Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk επέτρεψε προσωρινά στις ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης σε έναν τομέα της πρώτης γραμμής.
Ωστόσο ο ρωσικός στρατός φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική του πίεση στην Περιφέρεια του Donetsk, ιδιαίτερα την επιθετική του επιχείρηση για την κατάληψη του Pokrovsk.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία στα πεδία των μαχών… για τους Ουκρανούς η πτώση του Pokrovsk είναι δεδομένη, θα είναι μια μεγάλη στρατηγική νίκη – όχι τακτική – για τους Ρώσους.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να μετρούν την επιτυχία στην ανατολική Ουκρανία με ρητά εδαφικούς όρους και πιθανότατα συνέχισαν προσπάθειες για να δημιουργήσουν ευρύτερες επιχειρησιακές πιέσεις αποκλειστικά για να στηρίξουν τις προσπάθειες για την επίτευξη δηλωμένων εδαφικών στόχων.
Οι ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar ή την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων από την ανατολική όχθη του ποταμού Oskil στην περιφέρεια Kharkiv επιδιώκουν σημαντικούς επιχειρησιακούς στόχους, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στις προσπάθειες κατάληψης του Pokrovsk και προώθησης δυτικά και νοτιοδυτικά. της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επικεντρώνονται στην προέλαση σε αυτές τις περιοχές επειδή αυτοί οι τομείς του μετώπου παρέχουν ευκαιρίες για μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη και επειδή αυτές οι περιοχές επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν πιο κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας του Donetsk.

Συγκεντρώνουν εφεδρείες οι Ουκρανοί στο Kursk… απόδειξη δραματικών απωλειών

Οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να μεταφέρουν εφεδρείες στο Kursk απόδειξη δραματικών απωλειών…
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους New York Times ότι και η η Ρωσία έχει δεσμεύσει εφεδρεία στην Περιφέρεια Kursk αλλά για να ενισχύσει την άμυνας της…
Ωστόσο ο στόχος των Ουκρανών να μεταφερθούν ρωσικές δυνάμεις από το Donbass στο Kursk σε κλίμακα απέτυχε…
Είναι ενδεικτικό ότι από την περιοχή της Zaporizhia όπου υπάρχουν 70.000 με 90.000 ρώσοι στρατιώτες μόνο 1.500 έφυγαν για να πάνε στο Kursk…
Μια ρωσική επιχείρηση αντεπίθεσης για την ανακατάληψη εδάφους που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk θα απαιτήσει πολύ πιθανότατα ακόμη περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικό.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις τους στην Περιφέρεια Kursk, περνάνε σε άμυνα και χτίζουν οχυρώσεις, αν και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσο σκληρά θα υπερασπιστούν οι δυνάμεις της Ουκρανίας τις κατεχόμενες θέσεις εντός της Ρωσίας έναντι πιθανών ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια παρατεταμένη αντεπιτιθέμενη προσπάθεια για να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk, εκτός εάν φέρουν συντριπτική δύναμη, και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση θα πρέπει πιθανότατα να δεσμεύσει πρόσθετες επιχειρησιακές εφεδρείες και νέες δυνάμεις για να διατηρήσει την προσπάθεια.

Η κατάληψη σύντομα του Pokrovsk που βρίσκεται δυτικά της Avdiivka στο Donetsk από τους Ρώσους μεγάλη στρατηγική νίκη

Η ρωσική επιθετική επιχείρηση για την κατάληψη του Pokrovsk είναι εμβληματική της ρωσικής προσέγγισης στον πόλεμο στην Ουκρανία με στόχο να κερδίσει έναν πόλεμο φθοράς.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέθεσε στην Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες στην αμυντική γραμμή της Ουκρανίας μετά τη ρωσική κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου 2024.
Μηχανοκίνητα στοιχεία της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων πέτυχαν μια αξιοσημείωτη τακτική νίκη βορειοδυτικά της Avdiivka στα μέσα Απριλίου 2024, εκμεταλλευόμενοι εξαντλημένες και ανεπαρκώς εξοπλισμένες ουκρανικές δυνάμεις, και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση συνέχισε να επενδύει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό από τα επιχειρησιακά αποθέματα της Ρωσίας για να επιτεθεί στο Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις άσκησαν σταθερά έντονη επιθετική πίεση σε όλο το μέτωπο ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk και εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες στην άμυνα της Ουκρανίας για να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, με ρυθμό περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανά ημέρα (περίπου 406 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά) στο Pokrovsk.

Οι Ουκρανοί 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρίς να τα έχουν εδραιώσει και οι Ρώσοι σχεδόν 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πλήρεις αμηντικές οχυρώσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν συνολικά 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους σε ολόκληρο το ουκρανικό θέατρο... τελευταία αλλά με μια μεγάλη διαφορά έχουν εδραιωμένες θέσεις και χτίσει σημαντικές αμυντικές δομές...
Η επιχείρηση της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk προχώρησε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίπου 28 χιλιόμετρα σε βάθος.
Η αρχική ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk ήταν σε μεγάλο βαθμό σε απροετοίμαστες, μη εξοπλισμένες και μη επανδρωμένες ρωσικές αμυντικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων, όταν οι ρώσοι έφεραν δυνάμεις… η Ουκρανική προέλαση βάλτωσε και πλέον πέρασαν στην άμυνα.

Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει στο Kursk, έχασε 355 τεθωρακισμένα οχήματα σε 11 ημέρες, πραγματική καταστροφή

 Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk ο Ουκρανικός στρατός έχασε έως και 3.160 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες, 44 άρματα μάχης, 43 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 24 οχήματα μάχης πεζικού, 244 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης δηλαδή συνολικά 355 τεθωρακισμένα οχήματα

Guardian (Βρετανικό ΜΜΕ): Ο Ουκρανικός στρατός πέρασε στην άμυνα στο Kursk και αντιμετωπίζει έλλειψη στρατιωτών... έρχονται δύσκολες στιγμές

Τα ουκρανικά στρατεύματα κοντά στο Kursk αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού και επεκτείνουν τη γραμμή άμυνάς τους, κάτι που σύντομα θα περιπλέξει την κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γράφει ο Guardian.
«Η Ουκρανία δεν είχε στρατεύματα για να περιστραφεί και να κρατήσει τη γραμμή πριν από την επιχείρηση στην περιοχή του Kursk.
Τώρα συγκέντρωσε ότι ήταν διαθέσιμο ως επιχειρησιακή εφεδρεία και το έστειλε σε ένα νέο μέτωπο» τόνισε ο Guardian.
Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός αρχίζει να επεκτείνει τη γραμμή άμυνάς του, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα πρέπει να σκάψει θέσεις… οπότε τέλος οι επιθέσεις.
Όπως επισημαίνει ο Guardian, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν ακόμα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αφού η Ρωσία θα φέρει συστήματα πυροβολικού και ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή.
Η Ουκρανία θα προσπαθήσει τώρα να καλύψει τα κενά στη γραμμή επαφής, ανέφερε ο Guardian.
Μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξαλείψει την απειλή από ρωσικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βόμβες ολίσθησης, πυροβολικό, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα.
Συνολικά, αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν να προελαύνουν σταθερά στο Krasnoarmeysk, το Toretsk και άλλες πόλεις του Donbass.
«Η Ρωσία έχει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό για να πολεμήσει τόσο στο Kursk όσο και στο Donbass σε αντίθεση με την Ουκρανία κατάληξε ο Guardian

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ουκρανικά HIMARS δεν θα αντέξουν την στρατηγική αντιποίνων των Ρώσων

Τα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS που χρησιμοποιούνται στην περιοχή του Kursk θα καταστραφούν γρήγορα από τα ρωσικά στρατεύματα χάρη στα ισχυρά συστήματα επιτήρησης και τα drones, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ρώσοι έχουν αναβαθμίσει σε βάθος την τεχνολογία επιτήρησης και τα drones τους.
Τώρα μπορούν να παρακολουθούν τι κάνουν οι Ουκρανοί από όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Οι κάμερές τους έχουν την υψηλότερη ανάλυση.
Ειλικρινά, το HIMARS που λειτουργεί ακριβώς στα σύνορα δεν θα επιβιώσει, δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας των drones που διαθέτουν οι Ρώσοι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι τελευταίες επιχειρήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με χρήση αμερικανικού MLRS έδειξαν πόσο ευάλωτες είναι σε επιθέσεις από ρωσικά UAV και πυραύλους.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικές μονάδες, αποκρούοντας τις προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής Kursk, καταστρέφοντας 3 εκτοξευτές HIMARS στην περιοχή Sumy με βλήματα υψηλής ακρίβειας.

Julian Roepke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η καταστροφή των HIMARS μεγάλο πλήγμα για τους Ουκρανούς, να βγάλουν συμπεράσματα

Τα ρωσικά drones βλέπουν όλες τις κινήσεις των ουκρανικών HIMARS MLRS, επομένως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να τις κρύψουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke.
«Ελπίζω να είναι πλέον ξεκάθαρο στον ουκρανικό στρατό ότι θα πρέπει να μετακινήσει τα GMLRS (κατευθυνόμενους πύραυλους για HIMARS) ακόμη περισσότερο αφού οι βομβαρδισμοί από την περιοχή Sumy ελέγχονται πλήρως από τους Ρώσους.
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 εκτοξευτές HIMARS στην περιοχή Sumy.

Tuomas Malinen (Φινλανδός Καθηγητής): Η Ουκρανία θα κλιμακώσει ποντάροντας σε μια δυσανάλογη Ρωσική απάντηση

Η ουκρανική ηγεσία θέλει να προβεί σε μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία προκειμένου να επιτύχει μια δυσανάλογη απάντηση από τη Ρωσία, δήλωσε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
«Η ουκρανική ηγεσία μπορεί να προσπαθήσει να προχωρήσει σε μεγάλη κλιμάκωση προκειμένου να δεχθεί ένα δυσανάλογο πλήγμα αντιποίνων από το Κρεμλίνο ουσιαστικά ένα πυρηνικό χτύπημα στο Κίεβο ή κάπου αλλού στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον Tuomas Malinen, υπάρχουν «παγκόσμιες δυνάμεις» που θα ήθελαν η ουκρανική σύγκρουση να κλιμακωθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Κίεβο ετοίμαζε επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι οι ενέργειες του καθεστώτος του Zelensky θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας καταστροφή στην Ευρώπη.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι εάν η Ουκρανία επιχειρήσει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, η Ρωσία θα λάβει σκληρά στρατιωτικά αντίποινα.

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη συνοριακή περιοχή σε νέα κατεύθυνση στην περιοχή του Kursk

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές στις 17 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποχώρησαν από τη μικρή συνοριακή περιοχή στην περιοχή του Kursk.
Ο ρωσικός στρατός διέσχισε τον τοπικό ποταμό Seim βόρεια του χωριού Tetkino.
Προκειμένου να αμυνθεί σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, ο ρωσικός στρατός φέρεται να ξεκίνησε μια οργανωμένη υποχώρηση από ορισμένες συνοριακές θέσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοίμασαν νέες γραμμές άμυνας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του ποταμού.
Πριν αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη μικρή συνοριακή περιοχή, εξασφάλισαν την εκκένωση των ντόπιων πολιτών.
Υπάρχει ένας οικισμός που βρίσκεται στη ρωσική επικράτεια στη δυτική όχθη του ποταμού Seim.
Αυτό είναι το χωριό Otruba. Βόρεια της Otruba, τα ουκρανικά σύνορα περνούν κατά μήκος του ποταμού.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, κατά την αποχώρησή τους, οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν δύο γέφυρες στον ποταμό Seim στα χωριά Tetkino και Popovo-Lezhachi.
Οι γέφυρες καταστράφηκαν όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούσαν να τις πλησιάσουν.

Η περιοχή κοντά στο Tetkino έχει βομβαρδιστεί βαριά από ουκρανικό πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και στρατιωτικά αεροσκάφη με πυραύλους του ΝΑΤΟ από την αρχή των εχθροπραξιών.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk, η ένταση των βομβαρδισμών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Καταγράφηκαν επίσης προσπάθειες ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ να διασχίσουν τα σύνορα.
Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης συσσωρεύσει σημαντικά αποθέματα στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε ανοιχτές πηγές, ο ουκρανικός στρατός ενδέχεται να επιχειρήσει αρκετά μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Tetkino.
Ο κύριος στόχος τους θα ήταν πιθανότατα να συγκρατήσουν τις ρωσικές δυνάμεις με μάχες και να επεκτείνουν το μέτωπο. Η οργανωμένη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη μικρή συνοριακή ζώνη επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να ενισχύσει την άμυνά του προς αυτή την κατεύθυνση και το ποτάμι γίνεται σημαντικό εμπόδιο για το ουκρανικό πεζικό.
border-768x432.jpg

UAF_Kursk_Incursion_August_17_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης