Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Ισραηλινών εναντίον του Netanyahu: Τον κάλεσαν να επιλέξει, «παραίτηση ή... θάνατο»

Οργισμένες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Ισραηλινών εναντίον του Netanyahu: Τον κάλεσαν να επιλέξει, «παραίτηση ή... θάνατο»
Ορισμένοι διαδηλωτές απείλησαν ότι εάν ο Netanyahu δεν παραιτηθεί, θα εξασφαλίσουν τον θάνατό του
Η απογοήτευση των Ισραηλινών εποίκων αυξάνεται για την αποτυχία του Netanyahu να επιτύχει τους στόχους του πολέμου και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα.
Διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Τελ Αβίβ κατά των πολιτικών του ισραηλινού πρωθυπουργού κατοχής Benjamin Netanyahu, με τους διαδηλωτές να ζητούν συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Ορισμένοι διαδηλωτές απείλησαν ότι εάν ο Netanyahu δεν παραιτηθεί, θα εξασφαλίσουν τον θάνατό του.
Οικογένειες Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου, καλώντας την κυβέρνηση να οριστικοποιήσει την ανταλλαγή κρατουμένων.
Επέκριναν τους όρους του Netanyahu, υποστηρίζοντας ότι παρακωλύουν τη συμφωνία.
Σε μια δήλωση που διαβάστηκε έξω από το Υπουργείο Ασφαλείας στο Τελ Αβίβ, οι οικογένειες τόνισαν ότι το «Ισραήλ» αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Είτε μια συμφωνία είτε μια κλιμάκωση.

Ογκώδεις διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις

Ταυτόχρονα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, στη Χάιφα και στο Καρμιέλ, όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης ανταλλαγή κρατουμένων.
Πρόσφατα, μια επιτροπή που εκπροσωπούσε τις οικογένειες κατηγόρησε τον Υπουργό Αστυνομίας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir ότι σαμποτάρει επανειλημμένα τη συμφωνία ανταλλαγής. επέκριναν την παραμέληση των αιχμαλώτων από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.
Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Beni Gantz προειδοποίησε ότι οι αιχμάλωτοι που κρατούνται από την Παλαιστινιακή Αντίσταση «δεν έχουν άλλο χρόνο».
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας και πληροφοριών ενημέρωσαν πρόσφατα τον Netanyahu ότι «ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας τελειώνει», παρουσιάζοντάς του ένα γραπτό έγγραφο κατά τη διάρκεια συνάντησης της Πέμπτης για την προετοιμασία πιθανών επιθέσεων στο «Ισραήλ».

Προειδοποίησαν ότι οι καθυστερήσεις και οι πεισματικές θέσεις στις διαπραγματεύσεις «θα μπορούσαν να κοστίσουν τη ζωή των κρατουμένων [αιχμαλώτων]».

Ο Netanyahu προσφέρει την κατάρρευση του «Ισραήλ» στους εχθρούς
Ο Netanyahu «εξυπηρετεί ακούσια τα συμφέροντα των Ιρανών και της Hezbollah, όπως έκανε προηγουμένως με τη Hamas», έγραψε ο πρώην διαμεσολαβητής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, υποστράτηγος Ιdjak Brik, σε άρθρο του για τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Maariv.
Είπε ότι ο Netanyahu είναι «το δώρο της ισραηλινής κυβέρνησης στους εχθρούς της», από το Ιράν στη Hezbollah.
Ο Brik εξήγησε ότι οι αποτυχημένες πολιτικές του Netanyahu έχουν ωφελήσει τον Άξονα της Αντίστασης.

Ο πρώην αξιωματούχος είπε ότι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό έξι φορές από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, προσθέτοντας ότι «γνωρίζει πολύ καλά ότι η Hamas δεν μπορεί να εξαλειφθεί».

Παρά το γεγονός αυτό, ο Netanyahu επέμεινε ότι το ισραηλινό καθεστώς θα συνεχίσει να πολεμά τη Hamas μέχρι την πλήρη εξάλειψή της.
Είπε ότι ο Netanyahu εκμεταλλεύτηκε τέτοιες παράξενες δηλώσεις για να υποκινήσει ακροδεξιούς Ισραηλινούς εποίκους και αξιωματούχους την υποστήριξη της κυβέρνησής του.
Ο Brik τόνισε ότι αυτοί οι εξτρεμιστές του έδωσαν τη «νομιμότητα» να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι το τέλος, επιτρέποντάς του να παραμείνει πρωθυπουργός.
Ο πρώην αξιωματούχος υποστήριξε ότι αυτές οι πολιτικές δεν προάγουν ούτε τα συμφέροντα των εποίκων ούτε την ασφάλεια του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι αυτοί οι παράγοντες δεν υπαγορεύουν τη χάραξη πολιτικής του Netanyahu.
Είπε ότι ο στόχος αυτών των πολιτικών είναι να επιτρέψουν στον Netanyahu να παραμείνει στην εξουσία, ακόμη κι αν οδηγήσουν στην «τρίτη καταστροφή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης