Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η απαράδεκτη εισβολή της Ουκρανίας στο Kursk στοχεύει σε ασύμμετρη απάντηση της Ρωσίας, ακόμη και πυρηνική

Lukashenko: Η απαράδεκτη εισβολή της Ουκρανίας στο Kursk στοχεύει σε ασύμμετρη απάντηση της Ρωσίας, ακόμη και πυρηνική
Ο Lukashenko διατύπωσε την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι η κλιμάκωση από πλευράς της Ουκρανίας με την εισβολή στο Kursk, σκοπό έχει να ωθήσει την Ρωσία να λάβει ασύμμετρα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων.
«Η κλιμάκωση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι μια προσπάθεια να ωθήσει τη Ρωσία σε ασύμμετρες ενέργειες, ας πούμε στη χρήση πυρηνικών όπλων», είπε ο Lukashenko.
Τα συστήματα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander στη Λευκορωσία είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους εξοπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ο Alexander Lukashenko.
"Αυτές είναι μηχανές έτοιμες αυτήν τη στιγμή για χτυπήματα με τακτικά πυρηνικά όπλα...
Αυτές είναι οι μηχανές έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές", είπε ο Lukashenko σε συνέντευξή του.

Ο Λευκορώσος ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας, μια κίνηση που το Minsk ανταπέδωσε με ενίσχυση των δυνάμεων σε όλο το μήκος των συνόρων.

Τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας είναι ναρκοθετημένα όπως ποτέ άλλοτε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να τα διασχίσουν μόνο με τεράστιες απώλειες, πρόσθεσε ο Lukashenko.
Επιπλέον, τα ουκρανικά drones παραβιάζουν συνεχώς τα νοτιοανατολικά σύνορα της Λευκορωσίας, πρόσθεσε ο Lukashenko.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, η άμυνα των δυτικών συνόρων της Λευκορωσίας έχει επεξεργαστεί από το Minsk και τη Μόσχα και, εάν χρειαστεί, αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιθετικό.
Ο Lukashenko διατύπωσε την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στην Κωνσταντινούπολη.
"Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας σταματήσουμε αυτή τη μάχη - ούτε ο ουκρανικός λαός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Λευκορώσοι το χρειάζονται...
Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το άμεσο ερώτημα είναι από πού να ξεκινήσουμε.
Το σωστό είναι να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Lukashenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης