Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Που δίνονται ισχυρά κίνητρα με πιστώσεις Co2 στη βαριά βιομηχανία

Που δίνονται ισχυρά κίνητρα με πιστώσεις Co2 στη βαριά βιομηχανία

Οι δωρεάν πιστώσεις στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν δραστηριότητες υψηλής έντασης εκπομπών

Η NZ Steel (ιδιοκτήτρια του Glenbrook Steel Mill, ενός χαλυβουργείου που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας) ήταν ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από ένα κυβερνητικό σχέδιο για να προστατεύσει τους εξαγωγείς από το να πληρώσουν για τις εκπομπές άνθρακα τους πέρυσι, ακολουθούμενη από τη Methanex.

Σύμφωνα με το Radio New Zealand, η NZ Steel ανέφερε στην Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ότι εξέπεμψε 1,3 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το Χαλυβουργείο της Glenbrook το 2023.

Διεκδίκησε 1,8 εκατομμύρια δωρεάν πιστώσεις άνθρακα από την κυβέρνηση το 2023, στο πλαίσιο ενός συστήματος που ονομάζεται βιομηχανική κατανομή.

Ακόμη και στη χαμηλότερη τιμή άνθρακα του 2023 των 37 δολαρίων ανά τόνο, οι δωρεάν πιστώσεις που δίνονται στη NZ Steel (που ανήκει στην Bluescope) θα ανέρχονται σε 66 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την κατανομή των 1,8 εκατομμυρίων τόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης