Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για Ευλογιά των πιθήκων: Το πρώτο κρούσμα mpox ένας 33χρονος

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για Ευλογιά των πιθήκων: Το πρώτο κρούσμα mpox ένας 33χρονος
Tο πρώτο κρούσμα από τον Δεκέμβριο του 2023 και το δέκατο από τον Ιούλιο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Ένας 33χρονος είναι το πρώτο κρούσμα της mpox (της πρώην ευλογιάς των πιθήκων) στις Φιλιππίνες, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας της χώρας, που αναμένει τα πλήρη αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί για ποιο στέλεχος του ιού πρόκειται.
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα από τον Δεκέμβριο του 2023 και ο ασθενής είναι υπήκοος των Φιλιππίνων χωρίς ιστορικό ταξιδιών εκτός της χώρας, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.
Το κρούσμα αυτό στις Φιλιππίνες είναι το δέκατο που έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά, ενώ η πρώτη περίπτωση είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2022.
«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της αλληλούχησης ( του γονιδιώματος) και θα προχωρήσουμε νεότερη ενημέρωση όταν είναι διαθέσιμα», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Albert Domingo, ερωτηθείς σχετικά με το στέλεχος.
«Τα συμπτώματα άρχισαν πριν από μια εβδομάδα και πλέον, με πυρετό, που 4 ημέρες αργότερα ακολουθήθηκε από εξανθήματα» σε διάφορα σημεία του σώματος, ιδίως στο πρόσωπο, στην πλάτη, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στις παλάμες και στις πατούσες, διευκρίνισε το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την περασμένη Τετάρτη κατάσταση υγειονομικής εκτάκτου ανάγκης διεθνούς εμβέλειας, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του, μετά το ξέσπασμα επιδημίας mpox στη ΛΔ Κονγκό, που εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.
Ήδη, έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού εργαστηριακά στη Σουηδία.
Επίσης, το Πακιστάν επιβεβαίωσε τουλάχιστον ένα κρούσμα σε φορέα που επέστρεψε από χώρα του Κόλπου, αλλάδεν είναι σε θέση να ανακοινώσει για ποιο στέλεχος του ιού πρόκειται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης