Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλαγή στάσης από Goldman Sachs - Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 20% (από 25%) οι πιθανότητες

Αλλαγή στάσης από Goldman Sachs - Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 20% (από 25%) οι πιθανότητες
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα περιορίζει στο 20% τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για ύφεση στις ΗΠΑ, προέβη η Goldman Sachs, μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, οι πιθανότητες για ύφεση περιορίζονται στο 20%.
Οι οικονομολόγοι της Goldman νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησαν την πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ σε 12μηνη βάση από 15% σε 25% μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο στις 2 Αυγούστου, η οποία έδειξε ότι οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο. Τα στοιχεία προκάλεσαν εκτεταμένες ανησυχίες για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και συνέβαλαν στο απότομο -αλλά τελικά σύντομο- sell off του χρηματιστηρίου στις αρχές του μήνα. Επίσης, τα στοιχεία ενεργοποίησαν τον κανόνα του Sahm, έναν ιστορικό δείκτη που δείχνει ότι η αρχική φάση μιας ύφεσης έχει ξεκινήσει όταν ο κινητός μέσος όρος τριών μηνών του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον μισή ποσοστιαία μονάδα υψηλότερος από το χαμηλό 12 μηνών.
Η Goldman το ανέφερε αρχικά αυτό ως λόγο για την αύξηση της πιθανότητας οικονομικής ύφεσης - αλλά άλλαξε στάση, όταν επεσήμανε σε σημείωμά της ότι είδε τις πιθανότητες να μειώνονται στο 20%, επειδή τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις 2 Αυγούστου και μετά δεν έδειξαν «κάποιο σημάδι ύφεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης