Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Είναι σκόπιμο να συζητηθεί η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Kashkari (Fed): Είναι σκόπιμο να συζητηθεί η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
O Kashkari «βλέπει» μείωση επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, επισημαίνοντας ότι σκόπιμο να συζητηθεί η ενδεχόμενη περικοπή λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας.
«Η ισορροπία των κινδύνων έχει μετατοπιστεί, επομένως η συζήτηση για πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο είναι κατάλληλη», δήλωσε ο Kashkari σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal.
Τα σχόλια του Kashkari έρχονται μετά τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed του St. Louis, Alberto Musalem και του προέδρου της Fed της Atlanta, Raphael Bostic, όσον αφορά ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

«Ανησυχητικά σημάδια» από την αγορά εργασίας

Ο Kashkari είπε ότι ο πληθωρισμός σημειώνει πρόοδο, αλλά η αγορά εργασίας δείχνει «ανησυχητικά σημάδια», σύμφωνα με την Journal.
Ωστόσο, ο Kashkari είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να μειωθούν τα επιτόκια με μεταβολή άνω των 25 μονάδων βάσης, διότι οι απολύσεις παρέμειναν χαμηλές και οι αξιώσεις για επιδόματα ανεργίας δεν υποδηλώνουν αξιοσημείωτη επιδείνωση.
Οι επενδυτές, που αρχικά ανέμεναν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίασή της στις 17-18 Σεπτεμβρίου, τώρα δίνουν πιθανότητα περίπου 75% για μείωση 25 μονάδων βάσης μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης