Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον, ελάχιστες μετοχές κατάφεραν να ξεχωρίσουν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον, ελάχιστες μετοχές κατάφεραν να ξεχωρίσουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ενθουσίασε η πορεία της συνεδρίασης. Αρκετές φορές άλλαξε πρόσημο ο Γ.Δ., αλλά δεν έφυγε μακριά από το προηγούμενο κλείσιμο. Στην Ευρώπη η τάση ήταν λίγο καλύτερη. Ο τζίρος χαμηλός και οι μετοχές που ξεχώρισαν, ελάχιστες. Έκλεισε οριακά υψηλότερα, συμπληρώνοντας 6 συνεχόμενες ανοδικές.

ΟΤΕ: Η μετοχή που ξεχώρισε και πλησίασε μάλιστα τα υψηλά που είχε πριν δούμε την πρόσφατη μεγάλη υποχώρηση. Βέβαια, δεν είχε κάνει πολλά το προηγούμενο διάστημα, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα δείχνει πως έχει μία άλλη συμπεριφορά και το επιβεβαίωση και σήμερα. Στα 15,20 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 2,22%.

ΕΛΠΕ: Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης μεταξύ των λίγων που ξεχώρισαν. Το στοίχημα εδώ είναι η επόμενη διάθεση μετοχών και τι ενδιαφέρον θα προσελκύσει. Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και μετά τη νέα φορολόγηση των υπερκερδών από την Κυβέρνηση και έγραψε χαμηλό 10 μηνών. Στις τελικές δημοπρασίες έχασε λίγο έδαφος αλλά έκλεισε με άνοδο 0,85%.

ΔΕΗ: Ουσιαστικά και αυτή επανήλθε. Στα 11,62 ευρώ και στο +0,87%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δέχθηκαν πιέσεις σήμερα και αν δεν είχαμε επιλεκτικές αγορές σε άλλα βαριά χαρτιά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης θα είχε αξιόλογη υποχώρηση. Καλύτερη η συμπεριφορά της Εθνικής. Η Πειραιώς έχοντας ξαναπιάσει τα 4 ευρώ, είδε πάλι τη μετοχή της να δέχεται πιέσεις. Που θα πάει, θα τα ξεπεράσει κάποια στιγμή. Πιέσεις και για την Optima Bank η οποία έχασε 3,23%.

MOTOR OIL: Έγραψε πρόσφατα λόγω της μεγάλης υποχώρησης των αγορών αλλά και της εξόδου της από τον MSCI, χαμηλό 20 μηνών, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τα μερίσματα που έχει δώσει. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο έδωσε 1,40 ευρώ ανά μετοχή και είχε δώσει 0,40 ευρώ στο τέλος του 2023. Επίσης 1,20 ευρώ είχε δώσει τον Ιούλιο του 2023. Άρα μιλάμε για 3 ευρώ σε 14 μήνες. Άρα οι τιμές κάτω από τα 21 ευρώ που έγραψε για κάποιον μακροπρόθεσμο επενδυτή ισοδυναμούν με τιμές κοντά στα 24 ευρώ.

QUEST: Από την προσυνεδρίαση είχε μεγάλη εντολή αγοράς στα 5,25 ευρώ, περίπου 70 χιλ. τεμάχια και έμεινε εκεί. Άλλες εποχές και μόνο η ύπαρξη μίας τέτοιας εντολής αγοράς θα ήταν αφορμή για δυνατή άνοδο. Αμετάβλητη στα 5,28 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η στήλη έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στη διοίκηση, όχι μόνο με όσα γράφει αλλά και με ερωτήσεις στις ενημερώσεις αναλυτών και όπου αλλού μας έχει επιτραπεί. Δυστυχώς από την πορεία της στο ταμπλό, δικαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι πρέπει να ζητήσει αύξηση τιμολογίων και όχι να υπερηφανεύεται που έχει χαμηλό τιμολόγιο και ευχαριστημένους πελάτες. Το θέμα είναι να είναι ευχαριστημένοι και οι μέτοχοι. Και εδώ σίγουρα δεν είναι. Στα 5,46 ευρώ και στο -1,27%.

ΟΛΘ: Στα χαμηλά της η μετοχή και δέχθηκε αρκετή πίεση σήμερα. Ουσιαστικά βρίσκεται σε χαμηλά 4 και πλέον ετών. Στα 20,70 ευρώ και στο -1,43%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δεν μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό που βλέπουμε στο διάγραμμα. Δυστυχώς έχει πάρει κλίση, αλλά αυτό το έχει ήδη δείξει η πορεία της μετοχής. Πριν από 14 μήνες είχε γράψει τα υψηλά της πάνω από τα 3,70 ευρώ και σήμερα είναι 1 ευρώ χαμηλότερα. Σήμερα ανακοινώθηκε πως η Alpha Finance ανέλαβε ειδικός διαπραγματευτής στη μετοχή. Για να δούμε αν βοηθήσει τη μετοχή να αλλάξει τάση.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Καμία βελτίωση συμπεριφοράς. Αντιθέτως μάλλον έχει χειροτερεύσει η χρηματιστηριακή της εικόνα σε σύγκριση με λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης