Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Σικελία: Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ του «Βρετανού Bill Gates» - Ώρες αγωνίας για τον αγνοούμενο μεγιστάνα Mike Lynch

Σοκ στη Σικελία: Βυθίστηκε το πολυτελές γιοτ του «Βρετανού Bill Gates» - Ώρες αγωνίας για τον αγνοούμενο μεγιστάνα Mike Lynch
Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο, αλλά έξι άλλοι αγνοούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης
Ο γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου της πληροφορικής Mike Lynch είναι μεταξύ εκείνων που αγνοούνται μετά τη βύθιση του σούπερ γιοτ με 22 άτομα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας, αναφέρει ο Guardian.
Ο 59χρονος Lynch, γνωστός ως ο ιδρυτής της Autonomy Corporation, θεωρείται ότι είναι ένας από τους τέσσερις Βρετανούς που αγνοούνται ενώ η σύζυγός του έχει διασωθεί, είπε μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.
Αγνοούνται επίσης δύο Αμερικανοί και ένας Καναδός.
Εκπρόσωπος της εταιρείας του Lynch αρνήθηκε να σχολιάσει.
Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν από το ιστιοφόρο Bayesian μήκους 56 μέτρων από περιπολικά της ακτοφυλακής και πυροσβέστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί ενός έτους.
Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο, αλλά έξι άλλοι αγνοούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης.

Τι δηλώνει η εταιρεία του γιοτ

Από την πλευρά της, η Camper and Nicholsons, διαχειρίστρια εταιρεία του γιοτ με την ονομασία «Bayesian», ανακοίνσε ότι το γιοτ «αντιμετώπισε άσχημες καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια βυθίστηκε» κοντά στο Παλέρμο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/8).

large.png

Στο γιοτ επέβαιναν 12 επισκέπτες και 10 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι 15 διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή της Ιταλίας. Σύμφωνα με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένα πτώμα έχει ανασυρθεί, ενώ έξι άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.



Ακόμα, η Ακτοφυλακή της Ιταλίας δήλωσε ότι το «Bayesian» βυθίστηκε σε βάθος περίπου 50 μέτρων.
Οι 15 άνθρωποι που διασώθηκαν, ήταν βρετανικής, αμερικανικής και καναδικής υπηκοότητας - οκτώ από αυτούς διακομίσθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

Ποιος είναι ο Mike Lynch

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, Mike Lynch, ο οποίος αγνοείται μετά τη βύθιση του πολυτελούς σκάφους ανοικτά της Σικελίας, έκανε τεράστια περιουσία στον κλάδο της πληροφορικής.
Συγκεκριμένα, ήταν συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού «Autonomy» στο Κέιμπριτζ το 1996, η οποία επεκτάθηκε ραγδαία και έγινε μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η επιτυχία της εταιρείας του, όπως αναφέρει το BBC, οδήγησε στην πώλησή της στον γίγαντα της πληροφορικής της Hewlett-Packard (HP) για 11 δισ. δολάρια το 2011.
Επρόκειτο για μια συμφωνία από την οποία ο Mike Lynch εισέπραξε 647 εκατ. δολάρια.
Παρ' όλα αυτά, η εξαγορά σύντομα τινάχτηκε στον αέρα, καθώς τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το τεράστιο τίμημα.
Μόλις έναν χρόνο αργότερα, η HP μείωσε την αξία της Autonomy στα 8,8 δισ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι ο Mike Lynch είχε υπερεκτιμήσει την αξία της. Ακολούθησαν πολυετείς νομικές μάχες, οι οποίες κατέληξαν στο ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του Mike Lynch το 2018.
Ακολούθως, οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι διόγκωσε την αξία της εταιρείας χρησιμοποιώντας αναδρομικές συμφωνίες για να παραπλανήσει σχετικά με τις πωλήσεις της εταιρείας και είπαν ότι είχε αποκρύψει τη ζημιογόνο επιχείρηση μεταπώλησης υλικού της εταιρείας.
Παράλληλα, οι αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές τον κατηγόρησαν, επίσης, ότι εκφόβιζε ή πλήρωνε ανθρώπους που εξέφραζαν ανησυχίες.
Εν τέλει, ο Mike Lynch τελικά εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2022 για να δικαστεί - μια διαδικασία που κορυφώθηκε, τον περασμένο Ιούνιο, με την αθώωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης