Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος Επίτροπος για την Κύπρο στην Κομισιόν - Ποιος είναι ο Δρ. Κώστας Καδής

Νέος Επίτροπος για την Κύπρο στην Κομισιόν - Ποιος είναι ο Δρ. Κώστας Καδής
Ο κ. Καδής εκφράζει «θερμές ευχαριστίες» στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη «για την εξαιρετική τιμή» να τον προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου
Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο προτεινόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος της Λευκωσίας Δρ. Κώστας Καδής.
Εκφράζοντας «θερμές ευχαριστίες» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη «για την εξαιρετική τιμή» να τον προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Καδής επεσήμανε πως «θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο μας και συμβάλλοντας στην υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».
Ο κ. Καδής ευχαρίστησε επίσης την απερχόμενη Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδη, επισημαίνοντάς της, σε ανάρτηση στο Χ, ότι «οι συμβουλές σου μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησες από την επιτυχημένη σου θητεία σίγουρα θα είναι πολύτιμες».


Ποιος είναι ο προτεινόμενος Επίτροπος της Κύπρου

Ο Κώστας Καδής γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Αυγούστου 1967.
Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο απέκτησε πτυχίο και διδακτορικό στη βιολογία.
Στη συνέχεια παρακολούθησε ειδικά μεταπτυχιακά προγράμματα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σε θέματα Οικολογίας του Μεσογειακού Τοπίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ σε θέματα Διαχείρηση Έρευνας Χρηματοδοτούμενης από το Κράτος.
Έχει εργαστεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μεταπτυχιακός συνεργάτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής και ως επιστημονικός σύμβουλος στο Ενάλιον Κέντρο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως.
Διορίστηκε στο διορίστηκε στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) το 1998.
Κατείχε τις θέσεις του Λειτουργού, Λειτουργού Α΄, Επικεφαλής Τομέα και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.
Το 2005 εργοδοτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick, όπου δημιούργησε ερευνητική Μονάδα, τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης, που επικεντρώθηκε σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αειφόρου ανάπτυξης.
Επιπρόσθετα, εξελέγη Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του πανεπιστημίου.
Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων ή σε βιβλία, ερευνητικές εκθέσεις και μελέτες σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, διαχείρισης φυσικών πόρων, διατήρησης της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και έχει μία κόρη και ένα υιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης