Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο στόλος J-16 της Κίνας έφτασε τα 350 μαχητικά – Ξεπερνά όλους τους σύγχρονους αντιπάλους της

Ο στόλος J-16 της Κίνας έφτασε τα 350 μαχητικά – Ξεπερνά όλους τους σύγχρονους αντιπάλους της

Τα J-20, J-16 και J-10C παράγονται επί του παρόντος για την Πολεμική Αεροπορία της PLA

Νέες εικόνες επιβεβαίωσαν τις διευρυμένες αναπτύξεις μαχητικών J-16 υπό την 125η Αεροπορική Ταξιαρχία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), η οποία στις αρχές του 2024 άρχισε να μεταβαίνει στην κατηγορία από τα παλαιότερα μαχητικά J-7E.
Οι αύξοντες αριθμοί σε ένα J-16 που παρατηρήθηκε πρόσφατα επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος προέρχεται από τη 13η παρτίδα παραγωγής του αεροσκάφους, η οποία είναι η νεότερη παρτίδα J-16 που έχει επιβεβαιωθεί από εικόνες ανοιχτού κώδικα ότι έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις.
Κάθε παρτίδα J-16 αποτελείται από 24 έως 30 μαχητικά, με τον αριθμό παραγωγής να υπολογίζεται επί του παρόντος σε πάνω από 350 μαχητικά.
Αυτό καθιστά το J-16 μακράν την πιο ευρέως παραγγελθείσα κατηγορία μαχητικών βαρέων βαρών από μία μόνο αεροπορία οπουδήποτε στον κόσμο από τις αρχές του αιώνα.
Η 125η Αεροπορική Ταξιαρχία που βασίζεται στην Αεροπορική Βάση Nanning υπό τη Διοίκηση του Νότιου Θεάτρου είναι μία από τις πιο πρόσφατες στη Νότια Κίνα που έχουν δει τις δυνατότητές της να αλλάζουν επανάσταση με την εισαγωγή μαχητικών αιχμής υψηλών επιδόσεων, με την κοντινή 4η αεροπορική ταξιαρχία που βασίζεται στην αεροπορική βάση Foshan κοντά η Shenzhen έχει μεταβεί στο μαχητικό πέμπτης γενιάς J-20A λιγότερο από ένα χρόνο πριν.
Άλλες μονάδες υπό τη Νότια Διοίκηση, όπως η 41η Ταξιαρχία Αεροπορίας που εδρεύει στην αεροπορική βάση Wuyishan στο Fujian, έχουν επίσης μεταβεί πρόσφατα στα J-20.
Τα J-20, J-16 και J-10C παράγονται επί του παρόντος για την Πολεμική Αεροπορία της PLA, αν και μια σημαντική αύξηση στην παραγωγή J-20 οδήγησε τις παραδόσεις της κατηγορίας να ξεπεράσουν αυτές των άλλων δύο κατηγοριών μαζί, με παραδόσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 το 2024 και τα 120 το 2025.

article_66c2b6a918b242_36738839.jpg


Η βελτίωση του μαχητικού

Το J-16 έχει παρόμοια μεγάλη εμβέλεια, μεγάλη χωρητικότητα όπλων και μεγάλο και ισχυρό ραντάρ με το J-20, αλλά είναι ένα πολύ βελτιωμένο σχέδιο τέταρτης γενιάς που επωφελείται από μια σειρά τεχνολογιών πέμπτης γενιάς που αναπτύχθηκαν για το J-20. Αυτά περιλαμβάνουν προηγμένους αισθητήρες, βλήματα και σύνθετα υλικά.
Το μαχητικό θεωρείται στενός διεκδικητής για τον τίτλο της πιο ικανής κατηγορίας μαχητικών προ πέμπτης γενιάς στον κόσμο, με τους μόνους στενούς του αντιπάλους να είναι το J-15B που αναπτύχθηκε για το Ναυτικό της PLA και το F-15EX που πρόσφατα απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Σε σύγκριση με το F-15EX, το J-16 μπορεί να υπερηφανεύεται για πρόσβαση σε πολύ νεότερους τύπους πυραύλων, ισχυρότερους κινητήρες, πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και ένα ραντάρ που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το ένα τρίτο, με τους ελιγμούς του να είναι συντριπτικά ανώτερες.
Ενώ το F-15EX είναι ένα βαριά βελτιωμένο παράγωγο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου F-15, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 1975, το J-16 είναι ένα βελτιωμένο παράγωγο του σοβιετικού μαχητικού Su-27 που αναπτύχθηκε ειδικά για να ξεπερνά τις επιδόσεις του F-15, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 1984.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης