Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αυτές οι 4 μετοχές έβγαλαν την καλύτερη αντίδραση – Η συμπεριφορά των blue chips μετά τη συνεδρίαση του «πανικού»

Αυτές οι 4 μετοχές έβγαλαν την καλύτερη αντίδραση – Η συμπεριφορά των blue chips μετά τη συνεδρίαση του «πανικού»

Μία διόρθωση της τάξης του 10% μετά από ένα ράλι ήταν μία δικαιολογημένη κίνηση και την εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι με τον καλύτερο τρόπο

Σχετικά Άρθρα
Για μία ακόμη φορά, η απότομη διόρθωση της εγχώριας αγοράς, αλλά και των αγορών διεθνώς έδωσε ευκαιρία για εύκολη αποκομιδή κερδών από όσους, έχουν ενστερνιστεί το ανοδικό σενάριο και είδαν την πτώση ως ευκαιρία για τοποθετήσεις και όχι ως το τέλος της ανόδου.
Στελέχη της αγοράς παρατηρούν πως η αγορά δεν είχε δώσει μεγάλες διορθώσεις και όποτε διόρθωνε το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν τέτοιο που δεν πρόσφερε μεγάλες ευκαιρίες.
Μία διόρθωση της τάξης του 10% μετά από ένα ράλι ήταν μία δικαιολογημένη κίνηση και την εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι με τον καλύτερο τρόπο.
Τα περιουσιακά στοιχεία που εδώ και πολλούς μήνες είναι στο επίκεντρο έδωσαν μεγάλη αντίδραση από τα χαμηλά που έγραψαν στις 5 Αυγούστου σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε παγκοσμίως «συνεδρίαση πανικού».
Για παράδειγμα η Nvidia έχει ενισχυθεί 37%, το Bitcoin 20%, η Tesla 19%, η Meta 17% όπως και η Amazon και η Apple 15%.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-19_214527.png


Ο γενικός δείκτης στις 5 Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 6,27% και στις 1.341 μονάδες αλλά έγραψε χαμηλό στις 1.320 μονάδες.
Σήμερα είναι στις 1.432 μονάδες, δηλαδή 6,79% υψηλότερα.
Ουσιαστικά έχει πάρει πίσω όλη την πτώση της 5ης Αυγούστου, αλλά όχι και την πτώση 2,95% της συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου.
Στις 9 συνεδριάσεις που ακολούθησαν τη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου έχουμε 8 ανοδικές και μόλις μία πτωτική, με τις έξι τελευταίες να είναι ανοδικές.
Την καλύτερη ευκαιρία για κέρδη πρόσφερε η Εθνική Τράπεζα αφού από το κλείσιμο της συνεδρίασης του «πανικού» (5/8) έχει άνοδο 13,13%.
Η Τράπεζα Πειραιώς υποχώρησε χθες άνω του 1% και έτσι έχει άνοδο 12,62% στο ίδιο διάστημα, έχοντας όμως πλησιάσει ξανά τα 4 ευρώ.
Διψήφιο ποσοστό ανόδου (11,09%) και για τη ΔΕΗ, ενώ 10% για την Ελλάκτωρ.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Cenergy έχουν άνοδο άνω του 8% με τον ΟΤΕ να διατηρεί την εξαιρετική συμπεριφορά του τελευταίου διαστήματος και να δείχνει πως θέλει να αφήσει πίσω τις εποχές της αδιαφορίας και της απαξίωσης.
Υπάρχουν μετοχές πάντως που αν κάποιος επενδυτής τις επέλεγε, σήμερα δε θα είχε κάποια ιδιαίτερη απόδοση.
Η Jumbo για παράδειγμα έχει οριακή υποχώρηση 0,17%, αφού εκτός από τη συνεδρίαση του φόβου, υπήρξε και η νέα προειδοποίηση για την πορεία των εσόδων από τη διοίκηση, λόγω της Ερυθράς Θάλασσας.
Χωρίς μεταβολή η μετοχή της Σαράντης και με οριακή άνοδο 0,51% το Αεροδρόμιο Αθηνών που μάλλον δεν έχει πάει χρηματιστηριακά όπως περίμεναν επενδυτές και αναλυτές κατά την περίοδο της εισαγωγής.
Άνοδο 1,75% έχει σημειώσει η Τέρνα Ενεργειακή και 2,17% η Lamda Dev.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης