Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Ουκρανία: «Αυτόματη εγγραφή» στον στρατό για όλους τους άνδρες 17 έως 25 ετών

Πανικός στην Ουκρανία: «Αυτόματη εγγραφή» στον στρατό για όλους τους άνδρες 17 έως 25 ετών
Εντωμεταξύ η εγγραφή των στρατεύσιμων αυτών των ηλικιών θα γίνεται χωρίς ιατρική εξέταση
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε μια νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όλοι οι πολίτες της χώρας ηλικίας 17 έως 25 ετών θα εγγράφονται αυτόματα για στρατιωτική θητεία , μεταδίδει το ουκρανικό έντυπο «Strana», επικαλούμενο κυβερνητικό διάταγμα.
«Άνδρες ηλικίας 17 έως 25 ετών θα εγγράφονται αυτόματα για να πραγματοποιήσουν στρατιωτική θητεία», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του ουκρανικού μέσου.
Το δημοσίευμα διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει, ειδικότερα, για όσους υποβάλλουν αίτηση για ταξιδιωτικά έγγραφα εσωτερικού ή εξωτερικού.
Εάν ένας άνδρας ηλικίας 18-25 ετών που δεν είναι στο μητρώο υποβάλει αίτηση για διαβατήριο, το διαβατήριο θα εκδίδεται μόνο με την προσκόμιση των εγγράφων στρατιωτικής εγγραφής.
Εντωμεταξύ η εγγραφή των στρατεύσιμων θα γίνεται χωρίς ιατρική εξέταση, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.
Υπεθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, υπέγραψε νόμο που μειώνει την ελάχιστη ηλικία της θητείας ως μέρος της γενικής επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη.
Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος υπέγραψε νόμο που έθετε ακόμα πιο αυστηρούς όρους σε πολίτες που αιτούνται αναβολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης