Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Άνοδο με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Στήριξη από τις αγορές του εξωτερικού – Άνοδο με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα βαριά χαρτιά με τον τεχνικό στόχο για την αγορά να τοποθετείται στις 1.450 μονάδες, αλλά θα χρειαστεί περισσότερους επενδυτές προκειμένου να επιτευχθεί
Σχετικά Άρθρα
Το θετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού συντηρείται και οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση με αρκετές πιθανότητες νέας ανοδικής κίνησης, λόγω της χθεσινής πορείας της Wall Street.
Στην εγχώρια αγορά η διάθεση όπως αποτυπώνεται στο τζίρο είναι υποτονική, αλλά οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να φέρουν μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση.
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα βαριά χαρτιά με τον τεχνικό στόχο για την αγορά να τοποθετείται στις 1.450 μονάδες, αλλά θα χρειαστεί περισσότερους επενδυτές προκειμένου να επιτευχθεί.

Eurobank Equities
Για σήμερα, η διάθεση αύξησης της ανάληψης κινδύνου σε όλες τις αγορές θα προσφέρουν στήριξη στο Χ.Α., με τις μετοχές να αναμένεται να δεχθούν ένα ανοδικό ρεύμα και από το χθεσινό ράλι στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα.

Piraeus Securities
Η βελτίωση του κλίματος στο εξωτερικό θα μπορούσε να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον στην αγορά σήμερα.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές για την ημέρα, καθώς η ροή των εγχώριων ειδήσεων δε φαίνεται να εμπνέει, ενώ οι ξένες αγορές συνεχίζουν τη συσσώρευσή τους.

Κύκλος
Εν αναμονή των αποφάσεων για τα παρεμβατικά επιτόκια την Πέμπτη από τους Κεντρικούς Τραπεζίτες στο Jackson Hole αλλά και των διεθνών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, η συνέχιση της ανοδικής κίνησης του Γ.∆. με στόχο τις 1450 μονάδες θα απαιτήσει ορισμένες συνεδριάσεις ακόμα. Στις 1407 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη και στις 1507 η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

Depolas
Σταθεροποιητική ήταν η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τον ΓΔΧΑ, στον οποίο πήρε 2 εβδομάδες να καλύψει τις απώλειες της 5ης Αυγούστου. Ωστόσο, υψηλότερα ήταν χθες τα κέρδη των μετοχικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στην τελευταία μέτρηση του ΔΤΚ Ιουλίου της Ευρωζώνης με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν σε αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση. Η αγορά αναμένει τα πρακτικά της FED αύριο το απόγευμα, αλλά και την ομιλία Πάουελ στο Jackson Hole την Παρασκευή, αναζητώντας στοιχεία για το αν θα κλειδώσει κάποια μείωση επιτοκίων από την FED τον Σεπτέμβριο. Συνέχεια ταλαντώσεων γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα βλέπουμε για το ΧΑ σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης