Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με ήπιες απώλειες παρά την άνοδο στην Ευρώπη

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με ήπιες απώλειες παρά την άνοδο στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Mε χαμηλό τζίρο ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση. Στις αγορές της Ευρώπης επικρατούν ανοδικές τάσεις, αλλά ήπιες. Έχουν δώσει μεγάλη κίνηση οι αγορές από τα χαμηλά που έπιασαν στις 5 Αυγούστου. Η δική μας αγορά ξεκίνησε υποτονικά και ψάχνει κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το εσωτερικό και θα ψάξει από το εξωτερικό την τάση. Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΤΙΤΑΝ: Σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά του και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης προσπάθησε να τα ξαναπιάσει, αλλά βγήκαν κάποιες πιέσεις.

JUMBO: Προφανώς και το profit warning σε συνδυασμό με το placement έχουν επηρεάσει τη μετοχή. Βέβαια είχε φτάσει και στα 30 ευρώ και δεν ήταν λίγα. Τα κέρδη ήταν μεγάλα. Κάποιοι τα πήραν και μεταξύ αυτών και ο κ.Βακάκης. Θα την ξεπεράσει και αυτήν τη φουρτούνα με τα αυξημένα μεταφορικά κόστη. Θα βρει ξανά τον χρηματιστηριακό της δρόμο, αλλά θέλει υπομονή. Με καλή άνοδο 1,91% ξεκίνησε σήμερα αλλά και χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χθες πιέστηκαν και σήμερα προσπαθούν να σταθεροποιηθούν. Καλύτερο το άνοιγμα για Πειραιώς και Eurobank.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Κοιτάς τις τιμές των παγωτών στα ψυγεία και πιάνεται η καρδιά σου. Απογειώνονται τα κέρδη της εταιρείας και οι δουλειές πάνε εξαιρετικά με αύξηση πωλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κόβει στις 22 Αυγούστου το μέρισμα, το οποίο καθαρό είναι 0,333 ευρώ ανά μετοχή περίπου και ο τίτλος βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Ξεπέρασε η αποτίμηση τα 400 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Δεν ενθουσιάζει η μετοχή. Αντιθέτως θα λέγαμε προκαλεί έντονο εκνευρισμό στους κατόχους μετοχών, ειδικά σε όσους έχον τα χαρτιά επί σειρά ετών. Κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση και δεν έχει «ξεκλειδώσει» η αξία από την εισαγωγή της Trade Estates στο Χ.Α. που περίμενε η διοίκηση. Η μείωση της έκτασης των ΙΚΕΑ και η μετατροπή σε εμπορικά κέντρα των μεγάλων «κουτιών» δεν ξέρουμε αν έχει βοηθήσει. Θα φανεί στα αποτελέσματα.

AUSTRIACARD: Ούτε αυτή η μετοχή λέει να ξεκολλήσει. Τέτοιο πάρτι στον τεχνολογικό κλάδο και αυτή, έστω και αν δεν είναι καθαρή εταιρεία πληροφορικής, δεν μπορεί να ευνοηθεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Σε πλήρη απαξίωση και τα Κρήτης και τα Θράκης. Και να πεις πως υστερούσαν κάπου και δικαιολογημένα δεν τραβάνε, αλλά εδώ έχουμε ισχυρά θεμελιώδη και αδιαφορία μετόχων και μάλλον και μεγαλομετόχων. Αν δε βάλουν κυρίως αυτοί το χεράκι τους δεν υπάρχει πρόοδος στο ταμπλό.

ΕΧΑΕ: Θα είναι θετική εξέλιξη για την εισηγμένη η είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στο Χ.Α. (23 Σεπτεμβρίου) καθώς θα βοηθήσει τις συναλλαγές.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Από τις μικρές ξεχωρίζει η συγκεκριμένη στα πρώτα λεπτά. Στα 2,6750 ευρώ και στο +2,49% με όγκο 1.600 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης