Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εμπλοκή ΗΠΑ: «Τα αγόρια στο Kursk» - Η αμερικανική PMC FOG επιτέθηκε στη Ρωσία - Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στην εισβολή

Επικίνδυνη εμπλοκή ΗΠΑ: «Τα αγόρια στο Kursk» - Η αμερικανική PMC FOG επιτέθηκε στη Ρωσία - Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στην εισβολή
Μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία στην οποία ποζάρουν υπερήφανα, δίπλα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV στο Kursk
Σχετικά Άρθρα
(upd) Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι Αμερικανοί μισθοφόροι συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες στην περιοχή του Kursk, κατά της Ρωσίας.
Η προκλητική εισβολή των Ουκρανών στα ρωσικά σύνορα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς καθημερινά πια έρχονται νέα στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο αλλόκοτο σχέδιο Zelensky.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία σε κοινωνικό δίκτυο στην οποία ποζάρουν υπερήφανα, δίπλα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ενώ ήταν μέρος της ομάδας εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). 
Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της PMC, η γεωγραφική θέση δείχνει την περιοχή Kursk, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία τους στην περιοχή.
Η λεζάντα της δημοσίευσης γράφει μάλιστα: «Τα αγόρια στο Kursk».
Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται ο ιδρυτής της εταιρείας, Derrick Bales, κάτι που προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία σε αυτές τις πληροφορίες.
Η συγκεκριμένη πρόκληση εγείρει σοβαρή ανησυχία, καθώς η συμμετοχή ξένων μισθοφόρων στη σύγκρουση στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει επίσημα σχόλια από τις ρωσικές αρχές ή τη διοίκηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το θέμα.
Την ίδια ώρα, ο υποστράτηγος Alaudinov της AKhmat αποκαλύπτει πως στο Kursk, συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες, μισθοφόροι του ΝΑΤΟ.
11_572_1.jpg
Το Forward Observations Group, (με το παρατσούκλι FOG ), ιδρύθηκε από τον πρώην πεζικό του αμερικανικού στρατού Derrick Bales, που πουλά τακτικά εργαλεία και επώνυμα αξεσουάρ και λειτουργεί "δημοφιλή στρατιωτικά κανάλια κοινωνικών μέσων ζωής" στο Instagram και το YouTube. Η ομάδα έχει ταξιδέψει και παλαιότερα στην Ουκρανία, αλλά και στο Ιράκ και τη Συρία για να κάνει συνδέσεις με τοπικούς μαχητές.

Alaudinov (Akhmat): Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ στο Kursk 

Ενεργές στρατιωτικές μονάδες χωρών του ΝΑΤΟ είναι μεταξύ των μισθοφόρων στην κατεύθυνση του Kursk, δήλωσε ο υποστράτηγος Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Πρέπει να καταλάβετε ότι έχουν συγκεντρωθεί όλοι.
Ένας τεράστιος αριθμός ξένων μισθοφόρων έχει προστεθεί στις επιχειρήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι άμεσα υπάλληλοι των μονάδων του ΝΑΤΟ», είπε στον αέρα στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1 .

Μαχητές ή «influencer»... πολέμου; 

Σύμφωνα πάντως με το Vice News όσον αφορά την FOG, τον Μάιο του 2021, οι φωτογραφίες του Bales και άλλων μελών της FOG στην περιοχή Donbas της Ουκρανίας απέσπασαν έντονη κριτική και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για την επισήμανση μελών του υπερεθνικιστικού τάγματος Azov και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν οι FOG ήταν δημοσιογράφοι ντοκιμαντέρ ή πραγματικοί μαχητές.
Σε ένα βίντεο, μέλη της ομάδας φαίνονται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου που οδηγεί κατά μήκος μιας εθνικής οδού που πλησιάζει το αεροδρόμιο του Donetsk.
Άλλες δημοσιεύσεις έδειχναν τον Bales και άλλα μέλη της ομάδας να κρατούν τουφέκια εφόδου και άλλα όπλα.
Στις 11 Μαρτίου 2022, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια δήλωση που «προειδοποίησε για πιθανές χημικές προκλήσεις στην Ουκρανία» και κατηγόρησε τις «ειδικές υπηρεσίες» των ΗΠΑ και τις «ριζοσπαστικές ουκρανικές ομάδες» ότι σχεδίαζαν επίθεση με χημικά όπλα κατά της Ουκρανίας για να κατηγορήσει τη Ρωσία.
Οι ρώσοι ανέφεραν συγκεκριμένα ότι, τον Δεκέμβριο του 2021, «Ουκρανοί ριζοσπάστες παρέδωσαν μεταλλικά βαρέλια 200 λίτρων με ξένες σημάνσεις στην Περιφέρεια του Donetsk. Κατά την εκφόρτωσή τους, τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες υπέστησαν σοβαρά χημικά εγκαύματα και δηλητηρίαση. Ο γενικός συντονισμός της παράδοσης και της αποθήκευσης επικίνδυνων εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του ιδιωτικού αμερικανικού στρατιωτικού εργολάβου Forward Observation Group (με έδρα στην πολιτεία της Νεβάδα).
Η ρωσική δήλωση δεν παρείχε στοιχεία για τους ισχυρισμούς, τους οποίους αρνήθηκαν τόσο ο Bales όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «παράλογους» και ως «ψευδή πρόφαση προειδοποιούσαμε ότι θα εφεύρει το Κρεμλίνο». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης