Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Alpha Services and Holdings: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 8η συνεχή χρονιά

tags :
Alpha Services and Holdings: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 8η συνεχή χρονιά
Κορυφαίες επιδόσεις της τράπεζας σε θέματα Διακυβέρνησης και κοινωνικού αντικτύπου
Το υψηλό επίπεδο εταιρικής υπευθυνότητας της Alpha Services and Holdings επιβεβαιώνει για όγδοη συνεχή χρονιά η συμπερίληψη της Τράπεζας στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας «Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series».
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση αξιολόγησης, η Alpha Services and Holdings αύξησε τη συνολική της βαθμολογία από το 3,7 στο 3,9, ξεπερνώντας σημαντικά τον μέσο όρο βαθμολογίας των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό αλλά και γενικότερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Alpha1_4.JPG
Top Score στην Εταιρική Διακυβέρνηση

Ο Όμιλος διακρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, παραμένοντας στην κορυφή των τραπεζών και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο και υπάγονται στον Δείκτη.
Ειδικότερα, στους επιμέρους δείκτες Εταιρικής Διακυβέρνησης, η Alpha Services and Holdings συγκέντρωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (5) στην εταιρική διακυβέρνηση αλλά και στο Risk Management, ενώ βρέθηκε πάνω από τον μέσο όρο βαθμολογίας των τραπεζών στον τομέα των ενεργειών κατά τη διαφθοράς (4, έναντι μέσου όρου 3,5).

Επιδόσεις με θετικό αντίκτυπο στο Περιβάλλον και την Κοινωνία

Υψηλές ήταν οι επιδόσεις της Alpha Services and Holdings και στα θέματα που αφορούν στην Κοινωνία, με την FTSE Russell να την αξιολογεί με την καλύτερη βαθμολογία (5) για τις επιδόσεις της σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας (Human Rights & Community) και Εργασιακών Κριτηρίων (Labour Standards), ενώ υψηλότερες του μέσου όρου, τόσο των ελληνικών όσο και των ξένων τραπεζών, είναι και οι επιδόσεις της σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Κοινωνικές Δράσεις (βαθμολογήθηκε με 3, έναντι μέσου όρου 1,9 για τον τραπεζικό τομέα και 1,5 για τις ελληνικές τράπεζες).
Σε ό,τι αφορά στις δράσεις που λαμβάνει για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο Όμιλος ξεπερνά τον μέσο όρο των υπόλοιπων ελληνικών και ξένων τραπεζών (με βαθμολογία 3, έναντι 2,6 και 2,5 αντιστοίχως), γεγονός που αντανακλά τις σημαντικές του πρωτοβουλίες στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση κλιματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων.

Τι είναι η Σειρά Δεικτών «FTSE4Good»

Η FTSE Russell, παγκόσμιας εμβέλειας πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών, πιστοποιεί ότι η Alpha Services and Holdings αξιολογήθηκε από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με τα κριτήρια «FTSE4Good» και διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε η μετοχή της να συμπεριληφθεί σε αυτές της Σειράς Δεικτών «FTSE4Good».
Η Σειρά Δεικτών «FTSE4Good» δημιουργήθηκε από την FTSE Russell (επωνυμία της κοινοπραξίας μεταξύ της «FTSE International Limited» και της «Frank Russell Company») και μετρά την επίδοση των εταιρειών ως προς την εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης. Οι Δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης