Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mega project στην Κίνα - Μία «ανάσα» από την πραγματικότητα η σιδηροδρομική σύνδεση Πεκίνου με Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης

Mega project στην Κίνα - Μία «ανάσα» από την πραγματικότητα η σιδηροδρομική σύνδεση Πεκίνου με Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης
Το 2028 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο - ορόσημο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road»
Σχετικά Άρθρα
Ένα ταξίδι με τρένο από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, προς το Πεκίνο έφθασε ακόμη πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, με την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γέφυρας και σιδηροδρομικών γραμμών του ποταμού Μεκόνγκ τον περασμένο μήνα, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της Ταϊλάνδης και του Λάος.
Με το νέο άνοιγμα της σύνδεσης Ταϊλάνδης-Λάος, ένα ταξίδι με τρένο διάρκειας 12 ωρών εκτελείται τώρα από τον κεντρικό σταθμό Krung Thep Aphiwat της Μπανγκόκ έως το σταθμό Khamsavath στο Vientiane, την πρωτεύουσα του Λάος.
Ο μικρός σταθμός Khamsavath του Vientiane, περίπου έξι μίλια (9,6 χιλιόμετρα) έξω από την πρωτεύουσα, είναι η τελευταία στάση για τα βαγόνια τςη διαδρομής Ταϊλάνδης-Λάος.
Για να φτάσουν στην Κίνα, οι επιβάτες και το φορτίο που φτάνουν με τρένο από τη Μπανγκόκ πρέπει ακόμα να διασχίσουν τους δρόμους της Vientiane με ταξί, φορτηγά και άλλα οχήματα για να διασχίσουν μερικές δεκάδες μίλια από το σταθμό Khamsavath στον σιδηροδρομικό σταθμό Vientiane, μέχρι να κατασκευαστεί η τελευταία σιδηροδρομική σύνδεση.
Ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν στους Asian Times ότι οι ράγες αυτής της τελικής διαδρομης, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μέχρι το 2028.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης